Reikės:
1 indėlio marinuotų burokėlių obuolių sultyse;
1 virto burokėlio;
800 ml kefyro;
2 švieži agurkai;
Krapų ir svogūnų laiškų saujelė;
Druskos ir pipirų pagal skonį;
2 virti kiaušiniai patiekimui;
Šviežios bulvės patiekimui.
Gaminame:
Į smulkintuvą/kokteilinę sudedu: marinuotus burokėlius ir pusę indelio burokėlių sulčių, įtarkuojame vieną virtą burokėlį (čia dėl ryškesnės spalvos), kubeliais supjaustome agurkus, krapus ir svogūnų laiškus taip pat pasmulkiname, beriame druską, pipirus, pilame kefyrą.
Visą darbą atlieka smulkintuvas, išsukame iki vientisos masės. Paragaujame ar skonio pakanka, jei trūksta gardiname druska ar pipirais. Paruošą masę pilame į tortinę ir 5 val. užšaldome šaldymo kameroje.
Patikriname ar tikrai užšalo, palietus turi būti kietas kaip akmuo.
Išimame iš formos ir patiekiame su virtu kiaušiniu ir karštomis šviežiomis bulvėmis.
Asta sako, kad skonis ją labai nustebino, o rožinės spalvos gražumas ir šaltibarštinis šerbetas tirpstantis ant karštų bulvyčių buvo tiesiog tobulas.
Skanių atradimų!