Vietiniai juokauja, kad poilsiauti Drevernoje sparčiai populiarėjant šis miestelis netrukus nukonkuruos Juodkrantę. „O ką toje Juodkrantėje veikti? Rūkytų karšių ir Drevernoje turime. Jūra? Iki jos galima ir iš Drevernos nuplaukti“, - juokiasi dreverniškiai.

Jie nė trupučio nepagražino. Išties labai daug atostogaujančių rytinėje marių pakrantėje esančiose poilsiavietėse naudojasi kelto į Juodkrantę paslaugomis. Vieni eina prie jūros, kur pasideginę grįžta atgal. Jeigu kelte lieka vietų. Mat keleivių yra išties daug. O kelte telpa tik 50 žmonių. Todėl reikia arba atvykti iš anksto, arba keliauti paprastą savaitės dieną (keltas plukdo kasdien), nes savaitgalį į keltą „Benas“ gali ir nebetilpti.

Kelionė maršrutu Dreverna – Juodkrantė kainuoja 9 eurus, galima plukdyti ir dviratį (ką daugelis ir daro), tačiau už jį reikia mokėti papildomai 5 eurus. Šis plaukimas užtrunka vos 15 minučių. O jau Juodkrantėje gali palaukti autobuso ir važiuoti į Nidą, dviračiu minti į Klaipėdą, arba tiesiog eiti prie jūros.

Tokia galimybe naudojasi vis daugiau Lietuvos poilsiautojų. „Gyvename Vilniuje, atostogaujame Klaipėdoje, o šiandien plaukiame į Juodkrantę. Mums tai labai patinka“, - prisipažino ponia su dukra.

Beje, keltu „Benas“ į Juodkrantę kartą per savaitę plaukia ir sezoniniai darbuotojai, o po savaitės jie grįžta atgal.

Iš Drevernos į Juodkrantę plukdančio kelto įgulą patvirtino, kad kiekvieną dieną perkelia po kelias dešimtis šeimų, nusprendusių pailsėti Neringoje. „Jie automobilį palieka mokamoje aikštelėje, sėda į keltą ir po 15 minučių jau būna Juodkrantėje. Atvažiuoti iki Drevernos trunka tiek pat, kiek iki Klaipėdos, tačiau nereikia laukti eilėje prie kelto, nereikia mokėti įvažiavimo rinkliavos į Kuršių nerijos nacionalinį parką, nebereikia baimintis pakliūti į spūstis prie kelto grįžtant atgal“, - juokėsi upeiviai.

Už automobilio stovėjimą saugomoje aikštelėje reikia mokėti 3 eurai už parą.

„Labai čia įdomu. Mes iš Marijampolės, tačiau šiame krašte pirmą kartą. Ilsėjomės Mingėje, bet čia įdomiau“, - prisipažino marijampoliškių šeima.

Drevernoje prie krantinių prišvartuotų laivų kapitonai siūlo įvairias iškylas – iki kopų, iki Ventės rago ar Svencelės, po Vilhelmo kanalą. Kelionės kaina, nelygu laivas, nuo 60 eurų už valandą. Taip pat organizuojamos iškylos buriniu laivu (kaina – 110 eurų valanda).

Drevernoje veikia ištisas apgyvendinimo kompleksas. Čia galima išsinuomoti ir atskirus namelius, ir modulinius kambarius „avilyje“ – gyvenimui skirtų konteinerių komplekse. Nakvynė trijų asmenų šeimai čia kainuoja nuo 75 iki 220 eurų už naktį. Didžiausias nakvynės šiame komplekse pranašumų – atsiveriantis vaizdas į Kuršių marias ir smėlio kopas Naglių rezervate.

Veikia ir baseinų bei pirčių erdvė, kur galima atvykti ir pramogauti visą dieną nusipirkus dienos bilietą.

Greta – kemperių stovėjimo aikštelė.

Įdomu ir tai, kad Drevernos uoste savo laivelius laikantys jų savininkai siūlo nakvynę pramoginiuose laivuose. Paros kaina – 175–200 eurų.

Draverna, Kuršių marios, atostogos

Laivų Drevernos uoste labai daug, tačiau didesnė pusė jų visą sezoną niekur neišplaukia, - juokiasi vietiniai upeiviai. – Jie išnuomojami poilsiui. Laivų gyventojai prilyginami įguloms, todėl jie gali nemokamai naudotis tualetais ir dušais uoste. Į laivus tiekiamas vanduo ir elektra“, - pasakojo dreverniškiai.

Išties, „Bookingo“ sistemoje galima rasti informaciją su nuotraukomis apie galimą nakvynę pramoginiame laive „California“. Viena naktis dviem suaugusiesiems ir vaikui jachtoje kainuoja 185 eurus, nors pradinės kainos būta 285 eurai.

Šalia uosto – didelis europietiškos virtuvės restoranas, kuriame kainos nenusileidžia kainoms Palangos restoranuose. Kiaušinienė su šonine ir daržovėmis pusryčiams kainuoja 6,5 euro, varškėčiai – 8 eurus, Kijevo kotletas ir vištienos krūtinėlė – po 12 eurų, naminis kiaulienos kepsnys – 13 eurų, lydekos maltinukai – 12 eurų, sterkas su morkų koše – 20 eurų.

Netoli Drevernos esančiame Svencelės kaime taip pat galima rasti nakvynę. Tačiau čia renkasi specifinė publika – kaituotojai, kuriems svarbiausia stiprus vėjas.

„Poilsį prie Kuršių marių renkasi šeimos ir tie, kuriems Palangoje per triukšminga, o Nidoje per brangu“, - savo įžvalgomis pasidalijo drverniškiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)