Ištuštėjusios kurorto gatvės

Kurortas turistų skaičiumi šiomis dienomis primena žiemos laikmetį. Palangos tiltas, skalaujamas lietaus ir Baltijos bangų, užmirštas ne tik poilsiautojų, bet ir žvejų.

Ištuštėjusiame pajūryje - vos pora drąsuolių, nepabūgusių subjurusio oro. Kai kuriose kavinėse prie stalelių nėra nei vieno kliento. Jono Basanavičiaus gatve kursuoja nebent prekes vežiojantys prekeiviai. Meilės alėja ir kitos miesto gatvės taip pat ilsisi nuo įprasto poilsiautojų šurmulio.

Bene labiausiai sugrįžtančių poilsiautojų laukia pajūrio verslininkai. Ištuštėjusiose kurorto gatvės dauguma prekybininkų netgi nesiteikė ant prekystalių išsidėlioti savo prekių.

"Ši vasara prekybininkams tikrai pelninga. Tačiau tokie lietingi periodai mums tikrai ne į naudą. Lyja jau nuo savaitgalio. Vakar į vakarą pragiedrėjus žmonės išlindo iš namų. O šiandien pila nuo ryto ir, panašu, lietus nesustos. Todėl gatvėse apskritai nėra jokio judesio", - sakė nuobodžiaujantis dviračių nuomotojas.

Gelbėtojai ir policininkai ruošiasi

„Pastarosiomis dienomis rimtesnių incidentų pajūryje nebuvo užfiksuota. Nes kurorte nėra žmonių. Niekas nesimaudo. Tačiau mes stipriname pajėgas ir ruošiamės ilgajam savaitgaliui. Nes pernai per Žolines Palanga sulaukė rekordiškai daug poilsiautojų, - DELFI pasakojo Palangos gelbėtojų vadas Jonas Pirožnikas.

Palangos policijos viršininkas Gintautas Pocevičius naujienų portalui taip pat sakė su komanda ruošiasi ilgajam Žolinių savaitgaliui bei galimam poilsiautojų antplūdžiui.

„Ruošiamės, kaip ir kiekvienam savaitgaliui. Žinoma, šią savaitę žmonės turės daugiau poilsio dienų. Jei bus palankūs orai, poilsiautojai užplūs Palangą norėdami atsigriebti, nes vasara jau į pabaigą. Poilsiautojų srautui įtakos turi orai, kurie dabar tikrai nėra puikūs. Tačiau manome, kad darbo ilgąjį savaitgalį mums tikrai netrūks, todėl stipriname pajėgas, planuojame priemones ir ruošiamės galimam žmonių antplūdžiui“, - sakė Palangos policijos vadas.

Lietinga ištuštėjusi Palanga - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (153)