Daininkė džiaugiasi geru oru: „saulutė šviečia, žaisti kviečia“

„Oi, žinokite, jūs juoksitės – čia pilna lietuvių. Kadangi Lietuvoje ilgasis savaitgalis, tai vaikštant pliaže girdi, kad vien lietuviškai žmonės kalba“, – pokalbio su Delfi pradžioje pabrėžia D. Bilevičiūtė.

Vis dėlto, nors lietuvių čia netrūksta – vieni kitiems jie netrukdo. Pajūrio ruožas ilgas, visi susiranda privatesnę vietelę ir įsikuria toliau vieni nuo kitų – jausmas, jos teigimu, it laukiniame paplūdimyje.

„Čia pas mus yra tokia labai privati, autentiška vieta, miškuose stovi didelės vilos, namai. Iš jų visi išeina, lyg ir daug žmonių, bet visi taip išsimėtę, kad tu nesijauti kaip Šventojoje ar Palangoje, tu jautiesi kaip laukiniame pliaže“, – poilsio privatumu džiaugiasi ji.

O lietuviai čia vyksta ne šiaip sau – Latvijoje, pasak D. Bilevičiūtės, būsto nuomos kainos gerokai žemesnės nei Lietuvoje. Tad išsigandę Lietuvos pajūrio apgyvendinimo įstaigų nuomos kainų, o gal paprasčiausiai ieškodami ramesnio poilsio, lietuvaičiai traukia į Latviją.

„Bet pasižiūrėjau, kad kuras brangiau. Kai kas tikrai ir brangiau Latvijoje, negaliu sakyti, kad viskas pigiau nei Lietuvoje. O restoranuose maistas fantastiškas. Ir pigus. Vakar buvome draugių parekomenduotame restorane, šalia esančiame miestelyje Engure, tai porcijos be proto didelės, mačiau, kaip nešė patiekalus žmonėms, tai tikrai jau tokiam geram vyrui pavalgyti užtektų. Mes valgėme keptą strimelę, tai porcija irgi labai didelė buvo, o sumokėjome 6 eurus“, – stebisi ji.

Daina Bilevičiūtė atostogauja Latvijos pajūryje

D. Bilevičiūtė taip pat atkreipia dėmesį, kad vietoje, kurioje ji poilsiauja, itin sutvarkytas pajūris, o infrastruktūra, kaip sako ji – nuostabi.

„Ne tik biotualetų yra, bet aš pasižiūrėjau, kad pajūryje padaryti tokie kaip ir suoliukai, bet ne tokie, kaip pas mus senoviniai, sujungti kažkokie, bet modernūs. Man jie asocijuojasi su esančiais oro uostuose“, – Delfi teigia pašnekovė.

Atostogų Latvijoje metu D. Bilevičiūtė nepraleidžia progos ir atsistoti prieš fotoaparato objektyvą. Pavyko sudalyvauti net dvejose fotosesijose, o sekmadienį moteris nusprendė įsiamžinti užsivilkusi žalią suknelę, kuri, kaip atskleidžia dainininkė – jos pačios kūrybos.

Grybųnė kvapo

Paklausta, ar ir Latvijoje, kaip ir Lietuvoje, jau dygsta grybai ir ar pakeliui į pliažą pavyksta pagrybauti, D. Bilevičiūtė prabyla apie nuostabaus grožio miškus ir kopas, tačiau grybų čia – nė kvapo.

„Ši vieta yra įlankoje, todėl jūra rami, čia nėra jokių bangų, bet yra be proto didelis senoviškas miškas. Šiame miške yra didelė kopa, didesnė negu mūsų, man atrodo ji čia viena didžiausių Europoje – ilgis kokie 7 kilometrai, įsivaizduojate? Miškai fantastiškai samanoti, visai kaip pas mus, bet sako, žinokit, nėra čia tų grybų prie jūros, kaip pas mus. Tas man buvo keista, nes miškai gražūs, grybingi – kaip mūsų. Vietiniai tik voveraites pardavinėja, o ne raudonikius ar baravykus“, – įžvalgomis dalijasi dainininkė.

Dar viena įdomi detalė – Žolinės dieną, rugpjūčio 15, latviai šiame autentiškame kaimelyje, kaip pasakoja dainininkė, mini ne tik Žolinę, bet ir kitą svarbią dieną.

„Čia būtent per Žolinės dieną 1990-aisiais žuvo žymus dainininkas Viktoras Tsojus – rugpjūčio 15 dieną čia užsimušė. Šitame kaimely jis gyveno, buvo išsinuomavęs namelį, todėl tą dieną čia suvažiuoja visi fanai, kadangi jis ganėtinai žinomas, ir čia jį taip pagerbia. Yra ir jam skirtas paminklas, stovi prie kelio. Katalikų šioje vietovėje, manau, praktiškai nėra – daugiau liuteronai, nors visoje Latvijoje yra ir katalikų, tačiau to Marijos ėmimo į dangų čia kaip ir nemini, labiau derliaus dieną, kaip ir visoje Europoje“, – pasakoja D. Bilevičiūtė.

Daina Bilevičiūtė atostogauja Latvijos pajūryje

Lietuva kai kur pranašesnė

Vis dėlto, D. Bilevičiūtė giria ir Lietuvą. Pasak jos, lietuviškas pajūris jai taip pat labai patinka. Šią vasarą jai teko svečiuotis Juodkrantėje, kur garsios moters mokinės dalyvavo „Baltic Voice“ konkurse.

„Man labai patiko, tikrai nuostabi gamta ir jūra, kad ir kokia bebūtų audringa, vis tiek ji man yra pirmoje vietoje. Vėliau teko būti Šventojoje. Labai patiko, nes jūra ošianti, banguojanti, vanduo fantastiškas. Apskritai, mano visa vasara buvo be proto gera. Nuo liepos pirmos iki kokios penkioliktos-šešioliktos buvo labai geras oras prie jūros, tegul žmonės tik nekalba kitaip. Jeigu nulydavo, tai vis tiek saulė, vis tiek gali eiti ir būti. Aš buvau dar ir liepos pabaigoje prie jūros, tai irgi labai geras oras buvo. Būdavo nulyja ir vėl saulė šviečia.

Man Lietuva asocijuojasi su prabangiu klimatu, kokio tiktai galime norėti – nei kas dega, nei ką. Jei lietus nulijo, tai tie, kurie mėgsta grybauti, turi pramogą. Oras prie jūros labai greitai keičiasi. Tai nebūčiau tokia skeptikė, sakyčiau, kad Lietuva, šiuo atveju, Latvija, yra idealus kraštas atostogoms vasarą, žiūrėkite – Graikija dega, Italija skęsta, ten visur labai jau sudėtingos sąlygos, o mes čia turime idealų orą“, – sako ji.

Daina Bilevičiūtė atostogauja Latvijos pajūryje

Vis dėlto, šiuo metu atostogaujanti Latvijoje D. Bilevičiūtė pasigenda galimybės išsimaudyti jūroje. Pasak jos, vanduo čia itin šaltas. Lietuvoje šios problemos nėra – vandens temperatūra tinkama maudynėms tiek užsigrūdinusiems sveikuoliams, tiek visiems kitiems bangų mylėtojams.

„Lietuva turi kuo girtis. Šią vasarą vanduo čia labai šaltas – kažkokia srovė susiformavo Latvijos pajūryje ir labai mažai kas maudosi, gali tik įbėgti, išbėgti, nes tinsta kojos. Pernai mes čia maudėmės be perstojo, kaip ir Lietuvoje“, – Delfi pasakoja pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)