Vieta čia – rami. Šalia – pušynas, už kurio – jūra. Pastarosios ošimas turėtų girdėtis daugeliui gyventojų. Ties tako viduriu, šalia Kunigiškių ir Monciškių, paplūdimiai švaresni ir tuštesni, tad netrikdo nemalonus poilsiautojų dėmesys.

Namai – verslininkų, bet lankosi ir politikai, ir įžymybės

Pasivaikščiojus minėtu taku kvapą gniaužia šalia jo stovinčių namų grožis ir didybė. Panašu, kad gyvena juose – itin pasiturintys asmenys.

DELFI užkalbintas šalia vieno iš namų medelius ir krūmynus laistęs vyras tik patvirtino, kad taip ir yra. Anot jo, namus čia turi verslininkai, tačiau apsilanko ir jų draugai politikai, garsenybės.

„Daugiausiai čia verslininkų (namai – DELFI). Bet, žinot, Lietuvoj, visi vieni su kitais susiję. Žiūrėk, verslininko, bet jau koks politikas lankosi“, – pasakojo vyras.

Prisistatyti nenorėjęs palangiški neslėpė, kad namą, šalia kurio jį sutikome, jis taip pat tik prižiūri.

„Atminu dviračiu iki Palangos ir dirbu laistytoju“, – šyptelėjo jis.

Namų išorė gal ir neįspūdinga, bet viduje – prabanga

Nors iš pradžių vyras pasirodė ne itin kalbus, vos po kelių pokalbio minučių atskleidė, kad jo prižiūrimas namas taip pat priklauso verslininkui, dirbančiam vienoje didelėje statybų bendrovėje.

Pasiteravus, ar jos direktoriui, šis tik nusijuokė: „Direktorius atskrenda į Palangą lėktuvu ir iš oro uosto su taksi važiuoja į prabangiausią viešbutį pajūryje. Namus čia statosi tie verslininkai, kurie turi pinigų, bet kartu ir taupo“, – pasakojo jis.

Vyras užsiminė, kad mus gerokai nustebintų tai, ką rastume namų viduje. Paprastai čia gyvenantys netrokšta dėmesio, todėl į išorę neinvestuoja, bet vidaus interjerui pinigų nepagaili.

„Čia kas antras namas viduje turi baseiną, židinį, uždaruose garažuose stovi prabangūs automobiliai „Porshe“, „BMW“, „Lexus“. Žinokite, tikrai prabangu čia viskas“, – nepaleisdamas iš rankų vandens laistymo žarnos pasakojo palangiškis.

Jis taip pat sakė žinantis, kad netoliese gyvena ir verslininkai, tiesioginiais ryšiais susiję su politikais. Pavyzdžiui, vienas jų buvo vadinamas garsaus Lietuvos politiko, buvusio ir prezidentu, iždininku.

Vilioja rami vieta

Panašių istorijų DELFI papasakojo ir Kunigiškėse esančios parduotuvės pardavėja. Moteris sakė, kad gražiausias jai – odontologės ir jūreivio namas, kuris tik baigiamas statyti.

„Čia, žinokit, toks miksas žmonių. Vieni – turtingi verslininkai, gerų profesijų atstovai, kiti – paprasti žmonės, vietiniai, gyvenantys čia nuo vaikystės“, – pasakojo moteris.

Ji pasakojo girdėjusi, kad namus čia statosi ir „Siemens arenos“ dalininkai, ir kitų sričių verslininkai, tikrai yra įsikūręs ir vienas laidų vedėjas.

„Pas mus čia labai ramu, žmonių nėra daug, todėl ir vieta labai gera“, – pasakojo pašnekovė.

DELFI kviečia pasižvalgyti po prabangių namų Kunigiškėse galeriją:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (368)