Vykstantieji į Neringos savivaldybę savaitgalį jau keliami nepaisant numatyto grafiko, be to, darbuojasi trys keltai. Stebintys situaciją darbuotojai sako, kad spūstys iš Klaipėdos pusės prasideda jau nuo šeštadienio ryto ir trunka iki pietų. Popietę kur kas daugiau norinčiųjų grįžti. O štai sekmadienio antroje dienos pusėje kone kiekvieną vasaros savaitgalį iš Neringos savivaldybės pusės jau driekiasi kilometrinės eilės.

Darius Undžys, AB „Smiltynės perkėla“ Pardavimų ir klientų aptarnavimo direktorius sako, kad į poilsį žmonės keliame keturiais keltais.

„3 keltai dirba Naujojoje perkėloje (Nemuno g. 8, kelia automobilius ir keleivius) ir vienas keltas dirba Senojoje perkėloje (Danės g. 1, kelia tik keleivius). Vasaros sezono metu vidutiniškai per dieną perkeliama apie 3600 automobilių ir 15 000 keleivių. Vasaros savaitgaliais svyruoja nuo 3700 iki 5500 automobilių ir 20 000 keleivių per dieną, priklausomai nuo oro ir renginių patrauklumo“, – sako D. Undžys.

Šeštadienio rytą į Neringą ilsėtis keliaujantys žmonės neslepia, kad nuotaika puiki, o apie grįžimą ir kas jų laukia dar nenori galvoti.

AB „Smiltynės perkėla“ Pardavimų ir klientų aptarnavimo direktorius sako, kad sumažinti spūstis galima naudojantis mobiliąja programėle „Smiltynės perkėla“.

„Programėlės pagalba galima stebėti gyvą pakrovimo į keltus zonos transliaciją. Informacinėje programėlės juostoje sužinosite aktualią informaciją (dėl kelto grafiko pasikeitimo ir t.t.). Galima ir e-bilietą įsigyti. Svarbiausia į kelionę reikia pasiimti gerą nuotaiką, džiaugtis kelione į poilsį, pasinaudoti teikiama informacija bei planuotis kelionės laiką“, – sako D. Undžys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)