Tačiau, anot patyrusių keliautojų, susikrauti lagaminą nėra taip jau nelengva, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Tereikia vadovautis keliais patarimais.

Nesivežkite nereikalingų daiktų

Jei keliaujate ne vieni, pasidomėkite, ar bendrakeleiviai nesiveža tų pačių daiktų. Kelionėje Jums tikrai neprireiks vienodų mobiliųjų telefonų įkrovėją, kelių arbatinukų ar plaukų džiovintuvų. Susitarkite, kad viską naudosite bendrai.

Neimkite nereikalingų daiktų

Jei keliaujate trumpam, neprisikraukite didelių pakuočių higienos priemonių. Geriau pasinaudokite mėginukais arba supilstykite šampūną ar dušo želė į mažesnius buteliukus. Juos būtinai įsidėkite į maišelius, kitaip rizikuojate sugadinti visą krovinį.

Naudokite vakuuminius maišelius

Parduotuvėse galima įsigyti specialių vakuuminių maišelių. Paprastai jie skirti sezonui netinkamiems drabužiams sandėliuoti, bet gali būti naudojami ir lagaminui krauti. Išsiurbę iš maišelių orą, sutaupysite nemažai vietos.

Drabužius susukite

Patyrę keliautojai pataria drabužius susukti – taip jie užima mažiau vietos, tad jų lagamine telpa daugiau. Tuščią vietą lagamine gali išnaudoti dedami daiktus vienas į kitą. Pavyzdžiui, kojines sukiškite į batus.

Mąstykite logiškai

Megztinius ir kitus sunkius drabužius dėkite į lagamino dugną, kiti daiktai juos suslėgs. Taip sutaupysite dar daugiau vietos. O visą tai, ko galėtų greičiausiai prireikti, turėtų būti lagamino viršuje.

Kaip sutalpinti batus

Daug vaikštant gali nutrinti net patogiausi batai, tad avalynės reiktų pasiimti ne vieną porą. Plonesnius batus suglauskite, į tvirtesnius, sukiškite taip pat kelionei reikalingus smulkesnius daiktus.

Rinkitės specifinius drabužius

Kad ir kokie gražūs yra balti drabužiai, jų imti į kelionę nepatariama – jie greitai susiteps, o kelionės metu retas kuris nori vargti prie kriauklės ar skalbyklos. Be to, visas palaidinukes, kurias vežatės, sudėkite viena ant kitos, sulankstykite ir suvyniokite – taip jos kur kas mažiau susilamdys. Drabužius su sagutėmis ir užtrauktukais dėkite užsagstytus ir užtrauktus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)