Pajuskite žaidimo malonumą

Pakruojo dvare veikia vienintelė Baltijos šalyse pirmųjų pasaulyje „sauso įstatymo“ laikų ir legendinių Pinball žaidimų aparatų salė. Čia surinkta įvairiausių senovinių žaidimų aparatų kolekcija iš viso pasaulio – kai kurie jų itin reti, o kiti net pažymėti N-18 ženklu. Tiek maži, tiek dideli gali susipažinti su pirmaisiais mechaniniais ir pusiau mechaniniais žaidimų aparatais, juos išbandyti bei patyrinėti veikimo principus. O jau tik suaugusių akims dvare skirta išskirtinė vieta – dvaro palėpėje įrengtas Cabinet de secret. Už šių uždarų durų persipina dvarų paslaptys, menas, stebina Shunga kolekcijos ir žaidimo malonumas tik suaugusiems, rašoma pranešime spaudai.

Dvaro rūmai – kupini išskirtinių kolekcijų ir paslapčių

Atvykus dvaran atrodo privalu aplankyti ir pačius istorinius dvaro rūmus. Už jų durų – išskirtinės ekspozicijos su unikaliais eksponatais iš viso pasaulio. Daktaro kambaryje galima išvysti daugiau nei prieš 100 metų dirbusio gydytojo medicininių įrankių, prietaisų bei pavyzdžių kolekciją, iliustruojančią šio amato specifiką, gydymo būdus. Laikrodžių kambaryje – senovinių, nuo sieninių iki kišeininių, laikrodžių kolekciją. Viena įdomiausių vietų dvaro rūmuose, matoma tik retai akiai – rūmų palėpė. Ten įkurtas Cabinet de secret, skirtas tik suaugusiems, kur už uždarų durų persipina dvarų paslaptys, menas, stebina Shunga kolekcijos, įkvėpusios didžiuosius Europos impresionistus, išskirtiniai žaidimų aparatai N-18.

Atraskite technikos stebuklus

Dvaro technikos dirbtuvės – tai vieta, kurioje galima praleisti ne vieną valandą. Vienoje vietoje surinkta gausi senųjų ūkio agregatų, įrankių ir įnagių, motorų ir traktorių kolekcija tik ir kviečia ją iš arčiau patyrinėti, o geriausia tai, kad daugelį senovinių prietaisų galima patiems savo rankomis išbandyti ir suprasti veikimo procesą – pavyzdžiui, susimalti miltų. Visai gera įrengta ir ratinė, kurioje galima apžiūrėti ne tik karietų, tačiau ir senovinių automobilių kolekciją.

Pasidabinkite dvariškais apdarais

Dvare, kuriame kiekvieną dieną verda atgijęs XIX a. gyvenimas tarp milijonų vasaros festivalio žiedų, pilna progų leistis į kelionę laiku. Viena tokių vietų – dvaro siuvėjos dirbtuvės, kuriose gimsta iki smulkmenų atkurti dvariški apdarai. Elegantiškus kostiumus galima ne tik pačiupinėti – festivalio lankytojai turi unikalią galimybę pasipuošti ano laikotarpio apranga ir pasidaryti fotosesiją romantiškų vasaros gėlių, dvaro rūmų ar šimtamečių dvaro parko medžių fone, teigiama pranešime žiniasklaidai.

Nepraleiskite keistenybių istorijų

Visiems, kurie žavisi paslaptimis ir keistenybėmis, būtina aplankyti Panoptikumą – neįprastybių kambarį, kur surinkta eksponatų iš visos Europos kolekcija. Tai netikėta ir net šiek tiek makabriška dvariško gyvenimo pusė, atskleidžianti tamsiąją didikų pusę. Panoptikumo erdvėje taip pat įsikūręs Fortūnos salonas, kuriame Pakruojo dvaro svečiai turi galimybę pažvelgti į savo likimą. O stipresnių nervų lankytojams šią vasarą duris pravėrė „Postmortem“ kambarys, supažindinantis su senoviniais laidojimo papročiais.

Sušildykite sielą desertais ir muzika

Aplankius dar ir dvaro amatininkus – parfumerę, bitininkę, vėlėją, keramikę – galima atsipūsti bei pasimėgauti šildančiais gėrimais ir desertais jaukioje dvaro Aptiekoje. Istorija byloja, jog XIX a. dvare buvo įsteigta vaistinė, o šiandien dvaro Aptieka atgimė jau kitokiame amplua. Vaistų joje gal ir nerasite, tačiau čia visuomet galite ramiai prisėsti ir atsikvėpti su kavos ar arbatos puodeliu. Dar didesnei pramogai, visai greta Aptiekos, Baltojoje salėje, galima išvysti retai aptinkamą instrumentą – pianolą – be žmogaus rankų grojantį pianiną.

Įsisukus dvaro atradimuose, nereikia pamiršti ir apie tai, kad pagerėjus orui atradimai tęsiasi po atviru dangumi – laukia milijonai žiedų bei visos dienos įtraukianti „Gėlių, meno ir meilės“ festivalio teatro ir cirko programa visai šeimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją