Į Palangą atvažiavę poilsiautojai mielai pliuškenosi jūroje, vaikai žaidė smėlyje, suaugusieji svaidė kamuolį. Jaunuoliai varstė merginas ilgesingais žvilgsniais, o merginos neliko skolingos...

Tik šeštadienį pakilus stiprokam šiaurės-vakarų vėjui jūra tapo audringesnė ir klastingesnė. Kas kelias minutes gelbėtojai perspėjo poilsiautojus, kad maudytis pavojinga. Tačiau ar kas nors jų klausė?

Sinoptikai prognozuoja, kad visą artimiausią savaitę išsilaikys panašūs saulėti ir šilti orai.

Pirmadienio dieną mūsų šalies orus lems nedidelis žemo slėgio sūkurys. Ryto valandomis dangus bus giedresnis, vėliau danguje kils pavieniai lietaus kamuoliniai debesys. Įdienojus ir po pietų tai vienose, tai kitose vietovėse nušniokš trumpi lietūs, iki vėlaus vakaro lietaus klius daugeliui vietovių. Vietomis susidarys galingesni lietaus debesys iš kurių žaibuos ir griaudės, per perkūniją vėjas kai kur stiprės iki pavojingų 15-17 m/s. Temperatūra kils iki 22-26 laipsnių šilumos, nelyjant ir negriaudžiant pūs vidutinio stiprumo vakarų, šiaurės vakarų vėjas.

Antradienio naktį debesys sklaidysis, bet pirmoje jos pusėje vietomis dar trumpai palis, kai kur gali kartą kitą sugriaudėti ir sužaibuoti. Nestiprus vėjas pūs iš vakarų, šiaurės vakarų. Paryčiais oras atvės iki 11-16 laipsnių, tik prie jūros išsilaikys 17-19 laipsnių šiluma.

Antradienio dieną žemo slėgio sūkurys trauksis, stiprės aukštesnio slėgio laukas. Dieną debesuotumas bus nepastovus, įdienojus vietomis, didesnė tikimybė rytinėje šalies dalyje, susidarys pavieniai lietaus kamuoliniai debesys iš kurių trumpai palis, gali ir perkūnija pagrūmoti. Vidutinio stiprumo vėjas daugiausia pūs iš vakarų, šiaurės vakarų. Temperatūra popietę pakils iki 22-27 laipsnių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)