Reikės:
- 300 g sausainių (mėgstamo skonio)
- 50 g sviesto
- 1 kg. vanilės skonio varškės
- 250 g maskarponės sūrio
- 400 g plakamos grietinėlės
- Juodųjų serbentų marmelado ar džemo
- 1 vnt. citrinos (sulčių)
- Cukraus pudros (pagal skonį)
- Uogų (papuošimui)
- Mėtų (papuošimui)
- 20 g želatinos
Paruošimas:
- Sausainius susmulkinam iki trupinių (smulkintuvu ar rankomis). Išsitirpdome sviestą. Sausainius gerai sumaišome su lydytu sviestu.
- Pasiruošiame torto formą. Beriame sausainius sumaišytus su sviestu, stikline prispaudžiame ir padarome torto pagrindą. Dedame į šaldytuvą, kol darysime kremą.
- Iš citrinos išsispaudžiame sultis, želatiną ištirpinam karštam vandeny ir leidžiame atvėsti.
- Išsiplakam grietinėlę, dedame cukraus pudros ir citrinos sulčių (pagal skonį) plakame iki kol gerai išsiplaks. Dedame į šaldytuvą.
- Vanilinį varškės kremą dedame į dubenį, pilame atvėsintą želatiną, gerai išmaišome, tada dedame išplaktą grietinėlę ir atsargiai bei iš lėto įmaišome kartu į kremą.
- Gautą varškės masės kremą padalinam į dvi lygias dalis. Į vieną dalį dedame juodųjų serbentų marmeladą (ar džemą) pagal skonį ir kokios norite spalvos. Išsimaišome.
- Turime dvi kremo dalis, išsitraukiame torto pagrindą, ir su šaukštu po 5-6 v.š. sluoksniuojame kremus.
- Sudėjus abu kremus, ant viršaus uždedame dar juodųjų serbentų marmelado (džemo), ir su medinu iešmeliu iršaižome raštus.
- Dedame į šaldytuvą.
- Maskarponę sumaišome su cukraus pudra (pagal skonį) ir dedame dėl spalvos ir skonio juoduosius serbentus. Galima maišyti šaukštu, dėti į konditerinį maišelį ir išspausti ant tortuko.
- Puošimas pagal fantaziją.
- Paliekame per naktį šaldytuve.
Receptu dalinasi „Meilė maistui“ Facebook grupės kūrėja Rosita