Paskutinės dienos nelaukia

Apgyvendinimo įstaigų svetainėje booking.com pirmadienio popietę skelbta, jog liepos 4-6 dienomis Palangos viešbučių, svečių namų, apartamentų privačiuose namuose užimtumas siekia net 83 proc.

Booking.com svetainėje skelbiama informacija apie 387 apgyvendinimo įstaigas Palangoje. Pirmadienio popietę jose buvo vos 62 laisvi kambariai ar apartamentai.

Nakvynės vietos ilgajam savaitgaliui sparčiai tirpsta – booking.com svetainėje galima rasti informacijos, kad vieną ar kitą numerį vienu metu apžiūrėjina 6-7 žmonės, kurie juos ir rezervuojasi.

Kol kas didžiausias pasirinkimas yra nakvynės vietų, kurios parai kainuoja nuo 50 iki 100 eurų. Tai – dviviečio kambario kaina, į kurią įskaičiuoti ir pusryčiai.

Siūloma išsinuomoti ir apartamentus, kurie parai dviem žmonėms kainuos beveik 500 eurų.

Booking.com svetainėje skelbiama, jog ir Šventojoje ilgąjį savaitgalį bus sunku rasti nakvynės vietą. Pirmadienio popietę skelbta, jog užimtumas apgyvendinimo įstaigose, kuriose nakvynę galima rezervuoti booking.com svetainėje, siekė 86 proc.

Rezervuoti buvo net tie poilsio nameliai, kuriuose labai trūksta civilizacijos teikiamų patogumų. Tokio namelio, kuriame gali apsistoti keturi žmonės, kaina dviem paroms (liepos 4-6 d.) siekia 72 eurus.

Mokėti reikia ir už patalynę

Privačiame sektoriuje, kuriame įprasta dairytis pigesnės nakvynės Palangoje, paklausa, panašu, taip pat viršijo pasiūlą.

DELFI žurnalistai paskambino keliems kambarius nuomojantiems palangiškiams ir pasiteiravo, ar yra galimybių šį ilgąjį savaitgalį rasti nakvynės vietą.

„Pas mane dar yra vienas dvivietis kambarys, o visi kiti užimti“, – teigė Palangos centre, L. Vaineikio gatvėje esančiame nuosavame name kambarius nuomojanti palangiškė.

Jų kaina – 10 eurų už parą žmogui. Moteris tikino, kad tokia kaina kambarius nuomos visą liepą ir jos nekels.

Miesto centre, prie Jūratės ir J. Janonio gatvės sankryžos esančiame name kambarius nuomojanti palangiškė tvirtino, jog nakvynę galinti pasiūlyti tik nuo sekmadienio, liepos 5-osios, popietės. Iki to laiko visi kambariai yra užsakyti.

Nors internete skelbiama, kad para šiuose kambariuose vienam žmogui kainuoja 8 eurus, moteris patikino, jog teks mokėti 10 eurų. „Jau atėjo liepa, todėl keičiasi ir kainos“, – kalbėjo palangiškė.

Netoli Senojo turgaus esančiame name kambarius nuomojantis vyras, atsiliepęs telefonu, buvo gana suirzęs, nes užsakymų yra daugiau nei kambarių.

„Keturiems žmonėms vietos tikrai nerasime. Jei sugalvosite atvažiuoti dviese, paskambinkite vakare, gal ką nors sugalvosime“, – kompromisą bandė rasti vyras. Nuoma – 8 eurai už parą vienam žmogui.

Klaipėdos plente esančiame bendrabutyje kambarius nuomojanti Natalija teigė, jog dviviečių ir triviečių kambarių jau nelikę, o keturvvietį dar galima rasti. „Kambaryje yra keturios lovos, stalas, kėdės, spintos. Pastato viduje yra tualetai, nereikia eiti į lauko būdeles, kaip pas kai kurias močiutes“, – privalumus vardijo Natalija.

Virtuve teks daytis su kitų kambarių nuomininkais, dušu – taip pat. Kaina – 8 eurai vienam žmogui už parą. „7 eurai buvo gegužę ir birželį, o dabar jau vasara“, – priežastį įvardijo pašnekovė.

Į kainą neįskaičiuota patalynė, tad ją reikės arba vežtis iš namų, arba už vieną komplektą papildomai mokėti 2 eurus.

„Pagalvokite, bet ilgai nedelskite, nes vietų gali nebelikti. Šiandien sulaukiau labai daug skambučių. Žmonės išgirdo, kad bus geri orai ir suskubo važiuoti į Palangą“, – tikino Natalija.

Beveik Palangos prieigose esančioje Žaros gatvėje nuosavame name kambarius nuomojanti palangiškė tikino, jog laisvi dar yra po vieną dvivietį ir trivietį kambarį. Kaina šį savaitgalį – 8 eurai vienam žmogui už parą, nors internete skelbiama, kad šiame name galima išsinuomoti kambarį už 5 eurus vienam žmogui.

Pigiausia – 50 eurų

Booking.com svetainėje skelbiama, jog Neringoje iš 150 apyvendinimo įstaigų ilgajam savaitgaliui yra 11 laisvų vietų. Užimtumas siekia 92 poc.

„Ne visi nuomotojai skelbiasi booking.com svetainėje. Neringoje tikrai yra daugiau apgyvendinimo įstaigų, ne 150. Tačiau faktas, kad ilgąjį savaitgalį kone visos nakvynės vietos bus užimtos, laukiame piko. Prognozuojamas geras oras ir trys poilsio dienos – tai svarbiausi faktoriai, į kurortą viliojantys poilsiautojus“, – teigė Neringos turizmo ir verslo asociacijos prezidentė Irma Baltrušaitienė.

Ji neabejojo, jog artėjantis ssavaaitgalis bus pirmais auksinis šią vasarą.

„Pati valdau tris nemažus apgyvendinimo paslaugų objektus ir pas mane nėra nė vienos laisvos vietos ilgajam savaitgaliui. Nemažai svečių kambarius rezervavosi dar sausį, todėl tokių užsakymų su ilguoju savaitgaliu nesieju. Tačiau neseniai pasipylė užsakymai būtent ilgajam savaitgaliui. Nakvynės vietas liepos 4-6 dienoms žmonės užsirezervavo jau prieš dvi savaites“, – kalbėjo I. Baltrušaitienė.

Jos teigimu, du žmonės nakvynę Neringoje gali rasti nuo 50 iki 200 eurų už parą. Booking.com svetainėje skelbiama, jog galima išsinuomoti ir dviviečius apartamentus, kurie parai kainuoja 500 eurų.

„Kai tokia kaina, klientas gauna nemažai papildomų paslaugų, o ne tik kambarį ir pusryčius. Veikiausiai į kainą įskaičiuotos ir kokios nors procedūros, šventinė vakarienė“, – pasakojo I. Baltrušaitienė.

Ji patikino, jog norintys ilgąjį savaitgalį praleisti Neringoje turėtų nusiteikti, jog pigesnės nakvynės nei 50 eurų už parą dviems asmenims neverta tikėtis rasti. „Nėra pas mus sandėliųkų, kurie būtų pigiai numojami. Be to, labai panašu į tai, kad Neringa bus sausakimša, nė uodas neras, kur nosį įkišti. Todėl labai patariu nelaukti ketvirtadienio ar penktadienio, o nakvynės vietas rezervuoti dabar. Aišku, laisvų nakvynės vietų gal bus ir penktadienį, ir šeštadienį, tačiau neaišku, kokia bus jų kaina“, – įspėjo I. Baltrušaitienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (315)