Nors keleivius ir automobilius per marias plukdo trys AB „Smiltynės perkėla“ keltai, kurie kursuoja be grafiko, tačiau jie nebespėja perkelti automobilių, kurių vis daugėja. Vienu metu vienas keltas gali plukdyti iki 40 lengvųjų automobilių.

Iš Šiaulių vakar vakare į Smiltynę pažvejoti atvažiavę vyrai neprarado geros nuotaikos. „Per naktį nuo krantinės mariose meškeriojame karšius, paskui ryte nutarėme nuvažiuoti prie jūros pailsėti. Kol ilsėjomės, eilė susidarė. Laukėme valandą 20 minučių. Tačiau kai stojome į eilės galą, jis buvo ant kalniuko. Dabar eilė jau ilgesnė“, - juokėsi vyrai.

Automobiliai belaukiantys savo eilės įvažiuoti į keltą

Automobilių eilė ties perkėla nusidriekė ne tik pajudėjus poilsiautojams iš Neringos gyvenviečių, bet ir prie jų prisijungus grįžtantiesiems iš Jūrų muziejaus, kurį šį sekmadienį buvo galima aplankyti nemokamai.

„Ryte su vaikai važiavome į muziejų. Persikėlėme per marias ir į Kopgalį nuvažiavome labai greitai. O ir atgal grįžtančių automobilių ryte visai nebuvo. Tačiau kai po pietų susiruošėme grįžti, jau turėjome laukti eilėje“, - pasakojo jauna moteris su dviem vaikais.

Šiemet bent jau pasirūpinta higiena ir šalia kelio pastatyti keli biotualetai. Iki tol eilėje laukiantiems keleiviams tekdavo bėgioti į krūmus.

Automobiliai belaukiantys savo eilės įvažiuoti į keltą

AB „Smiltynės perkėlos“ duomenimis, nuo ketvirtadienio iki šeštadienio iš Klaipėdos į Smiltynę perkelta 5230 automobilių. (ketvirtadienį – 1884, penktadienį – 1801, šeštadienį - 1545 automobiliai). Didžioji diduma automobilių apsisukdavo ir į Klaipėdą grįždavo tą pačią dieną, o Kuršių nerijoje likdavo apie 200 automobilių. Tačiau, tikėtina, kad didžioji dalis sekmadienį nusprendusių grįžti namo į Neringą atvažiavo dar praėjusį savaitgalį. Todėl ir susidarė ilgoka laukiančiųjų eilė.

Nors skaičiai dideli, tačiau toli gražu iki rekordo, nes pernai per dvi priešpaskutinio rugpjūčio savaitgalio dienas iš Klaipėdos į Kuršių neriją buvo perkelti 4555 automobiliai. Pasak „Smiltynės perkėlos“ dispečerės, pernai per vieną rugpjūčio dieną keltai perkėlė net 2542 automobilius, o tai jau buvo 2020-ųjų sezono rekordas. „Arti šio skaičiaus buvome 2020 m. rugpjūčio 7-ąją, tą dieną keltais į Smiltynė perkėlėme 2400 automobilius“, - sakė dispečerė.

Būtent vasaromis, kai eilėje prie kelto tenka palaukti ilgiau nei valandą, vėl prisimenama tilto per Kuršių marias idėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)