Atviroje vietoje karštą dieną stovintys perpildyti konteineriai dvokė iš tolo. Pro šalį ėjusi Pilaitėje gyvenanti vilnietė Rasa pasakojo, kad dėl šiukšlių problemų kyla pakankamai dažnai. Ypatingai daug atliekų būna pirmadieniais – po savaitgalio.

„Paplūdimyje lankausi dažnai, netoliese gyvenu, - pasakojo moteris, - tačiau nekyla noras nei maudytis, nei ilgiau pabūti ar pasideginti, tiesiog atvažiuoju su vaiku pabūti gamtoje. Nors paplūdimys pakankamai tvarkingas, prižiūrėtas, tačiau tų šiukšlių kartais būna ir tai labai nemalonu. Karšta, žmonių daug, o šiukšlių praktiškai neišveža. Kas iš to, jei į konteinerius žmonės šiukšles meta, juk jie perpildyti. Trūksta elementariausios tvarkos.“

Tačiau netoliese aplinką tvarkęs ir pilną karutį žolių iš ežero vežęs Janas paprieštaravo, kad paprastai tokių didelių problemų dėl šiukšlių nekyla. Nors vyras pasakojo dirbantis pakankamai neseniai, pastebėjo, kad šiukšlės išvežamos tris kartus per savaitę.

„Paprastai šiukšles išveža rytais pirmadieniais, trečiadieniais ir penktadieniais, tačiau vakar niekas neatvyko, todėl ir susidarė tokios krūvos“, - patikino vyras.

Šiukšles veža du kartus per savaitę

Už konteinerių priežiūrą šiame paplūdimyje atsakinga Atliekų tvarkymo tarnyba. Paklausus, dėl kokių priežasčių šiukšlės vakar dieną nebuvo išvežtos, paaiškėjo, kad pagal grafiką šiukšlės iš paplūdimio vežamos du kartus per savaitę – antradieniais ir penktadieniais.

Tačiau perklausus, ar vasaros sezono metu, kuomet paplūdimyje apsilanko daug žmonių, šiukšlių nereikėtų vežti dažniau, šios įmonės administratorė Neringa Antropikaitė patikino, kad iki šios dienos tokio poreikio nekilo.

„Atliekos bus paimtos rytoj. Iki šiol užteko tokio šiukšlių išvežimo grafiko, koks yra“, - paaiškino administratorė.

Pasak jos, kreiptis dėl to, kad šiukšlės būtų išvežtos, nes jų yra pernelyg daug – visuomet galima, už tai neprašomas joks papildomas mokestis, tačiau garantijos, kad šiukšlės bus išvežtos vos pranešus – nėra. Paprastai palaukiama iki sutartos dienos ryto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)