„Vakarų ekspreso“ pakalbinti poilsiautojai taip pat akcentavo, kad šis niuansas šiek tiek gadina nuotaiką. Esą kur kas geriau poilsį Palangoje rinktis liepą ir rugpjūtį, nes tuo metu jūros vanduo pasiekia maksimalią temperatūrą. Taip pat šiuo laikotarpiu daugiau organizuojama renginių, koncertų ir festivalių. Tiesa, poilsiaujantieji birželį, kol nėra dar tokios poilsiautojų gausos, turi šansų gauti pigesnę nakvynę.

Pakalbinta poilsiautojų šeima iš Vilniaus teigė, kad šiemet kainos Palangoje išliko panašios.

„Išlaidauti neketiname. Apgyvendinimas mums yra labai svarbus dėl mažametės dukros, todėl rinkomės vilą arčiau centro. Trys nakvynės joje kainuos 250 eurų. Dar papildomai ketiname išleisti apie 150–200 eurų“, – pasakojo vilniečiai.

Kur kas pigiau už nakvynę ketino mokėti du pakalbinti draugai.

„Mes su draugu išsirinkome paprastą kambariuką, kurio kaina buvo 120 eurų už visą savaitgalį. Daugiau laiko leisime paplūdimyje, todėl patogumai mums ne itin svarbūs“, – kalbėjo Arnas.

Pasak jo, neketinama išlaidauti ir maistui.

„Gaminsimės maistą patys, nuomojamame kambaryje yra bendro naudojimo virtuvė, kur galima pasigaminti greitai paruošiamų patiekalų. Siekdami sutaupyti, planuojame apsipirkti maisto prekybos centruose“, – kalbėjo Arnas.

Žinoma, vien perkybos centruose pirktu maistu draugai nežada pasitenkinti.

„Vakarais lankysimės Basanavičiaus gatvėje, kur galėsime pasimėgauti puodeliu kavos arba kitu gėrimu“, – minėjo vaikinas.

PAKANKA. Palangoje jau galima sutikti nemažai poilsiautojų (Gabijos Gliožerytės nuotr.)

Pasak jo, nors oro temperatūra Palangoje yra pakankamai aukšta, vanduo jūroje dar labai šaltas.

Kad maudynėms dar ne laikas, pritarė ir iš Plungės į kurortą atvykusi pora.

„Turėjome galimybę mėgautis jūra, nors vanduo dar buvo gana šaltas. Nepaisydami to, nusprendėme pirmiausia degintis saulėje, o jūros malonumus palikti vėlesniam laikui, kai vanduo labiau įšils“, – pasakojo plungiškiai.

Atvykę į Palangą jie nusprendė apsistoti bute, ne pačiame miesto centre, tačiau už patrauklią kainą – 50 eurų už naktį.

„Mes planuojame daugiau laiko praleisti paplūdimyje, o vakare – miesto centre, todėl nusprendėme pataupyti. Dėl šios priežasties pasirinkome paprastą kambariuką, kuris visiškai atitiko mūsų poreikius. Tiesa, iškilo problema, apie kurią nepagalvojome prieš tai – mieste parkavimo vietos visur mokamos. Vakarais stengiamės į miesto centrą eiti pėsčiomis“, – pasakojo „Vakarų ekspresui“ iš Plungės atvykusi pora.