Kai Emilija įkėlė elnio liekanų nuotrauką į Grybautojų grupę feisbuke ir paklausė, ką daryti su tokiu radiniu, susilaukė ne tik patiktukų ir nuostabos, bet ir galybės komentarų, kad tai yra geresnis laiminkis, nei bet kokie grybai.

Grupės nariai ne tik gyrė elnio ragų grožį, įvardino jo amžių, kad gyvūnas buvo maždaug 5 – 6 metų, bet ir akcentavo, jog Emilijai išties pasisekė, nes grybų galima rasti, o štai tokių elnio ragų – nei velnio, be to, kad toks radinys yra tikrai labai vertingas. Visi ragino Emiliją pasiimti ragus ir greičiau neštis namo, kol kiti nerado.

Buvo rašančių, kad tokie ragai verti apie 1000 eurų. Ne vienas siūlė kaipmat privažiuoti ir iškart juos nupirkti.

Emilijos rasti elnio palaikai, nuotr. iš asmeninio archyvo

„Neturėjau laiko dar įsigilinti į įstatymus, kaip elgtis tokį dalyką radus ar sužinoti tokio radinio vertę. Man pačiai tokio „grožio“ namuose tai tikrai nereikia“, – šypsosi kalbėdama Emilija, palikusi ragus ten, kur rado.

Paklausus, kiek buvo norinčių ragus nusipirkti, atsakė, kad sulaukė daugybės įvairių pasiūlymų, žmonės siūlo ir pirkti, ir tikslią vietą parodyti prašo.

Žmonės po nuotrauka taip pat dalinosi, ką galima padaryti su tokiais ragais: iš jų kuriami papuošalai, interjero detalės, lempos, indai, įrankiai.

Emilija nežino, koks buvo elnio likimas, bet spėja, kad jis galėjo būti užpultas kitų gyvūnų, nes išsikreipęs jo žandikaulis, o jeigų jis būtų buvęs pašautas – medžiotojai elnią jau tikrai būtų pasiėmę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)