Pasikeitus nudistų pliažo vietai, padaugėjo ir konfliktų dėl neleistinoje vietoje besimaudančių ar besideginančių nuogų žmonių. Kaip teigė Palangos miesto policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Jurgita Rinkevičienė, Palangos policija sulaukia pavienių nusiskundimų dėl nuogalių bendrajame pliaže: „Į pareigūnus kreipiasi ir teritorijų, kuriose galimai kyla incidentų, seniūnaičiai, atstovaujantys vietos bendruomenės interesams. Poilsiautojams rekomenduojame juos dominančių paplūdimių vietas ir ribas pasitikslinti oficialiuose šaltiniuose, pavyzdžiui, Palangos miesto savivaldybės interneto svetainėje.“

Bendruose paplūdimiuose būti nuogiems, nedėvintiems maudymosi kostiumų ar dėvintiems tik jų dalį, – draudžiama. Už šio draudimo nepaisymą numatyta administracinė nuobauda – bauda nuo 16 Eur iki 60 Eur, pakartotinai pažeidus – nuo 60 Eur iki 140 Eur.

Nudistų paplūdimys yra įsikūręs Palangoje, Pajūrio regioninio parko paplūdimyje ,už 300 metrų į pietus – Klaipėdos pusę, nuo Nemirsetos pietinio privažiavimo prie jūros. Vieta pažymėta informaciniais ženklais.