Nutarė išspręsti dažniausias gyvūnų šeimininkų problemas

D. Celencevičius dažnai keliaudavo į užsienį, o keliaudamas ieškodavo, kam tuo metu palikti prižiūrėti augintinius. Nors dažniausiai juos laikinai priimti sutikdavo mama, tai padaryti ji galėdavo ne visada.

„Kadangi su draugu turėjome daug įgūdžių IT srityje, tai tiesiog susėdome 2020 metais, kai prasidėjo karantinas. Sakom – turim daug laiko, važiuojam, darom kažką. Ir kadangi patys esame augintinių mylėtojai ir šeimininkai, tai gavosi, kad mes ir pačią problemą gerai supratome, ir galėjome iškart prieiti prie tos problemos sprendimo. Tai 2020 metais kilusi idėja 2021 metų pabaigoje realizavosi ir išėjo viešai į publiką Lietuvoje“, – sako D. Celencevičius.

Programėlės kūrėjas nuo pat pradžių turėjo viziją, kad „Boop“ platforma taps viena vieta visiems augintinių šeimininkų poreikiams. Todėl šiandien programėlėje galima ne tik rasti netoliese esančius žmones, kurie gali laikinai pasaugoti ar pavedžioti jūsų augintinį, bet ir daugybę kitų paslaugų. Čia veikia dresuotojų, gyvūnų kirpėjų ir kitų grožio paslaugų tiekėjų paieška.

 Kūrybingi lietuviai sukūrė programėlę BOOP, kuri skirta augintinių šeimininkams.

„Šiais metais atsirado naujausia veterinarijos kategorija, kurioje profesionalūs veterinarai iš klinikų Lietuvoje teikia konsultacijas nuotoliu. Iš esmės video skambučio principu jūs per programėlę duodate užklausą veterinarui, kokią problemą jūs turite. Veterinaras, radęs savo grafike laiką, gali tiesiog inicijuoti su jumis video skambutį per programėlę ir pasižiūrėti video metu, kaip augintinis elgiasi, kaip atrodo. Tada veterinaras rekomenduoja, ar skubiai kreiptis į veterinarijos kliniką, ar pakanka stebėti ir dar kartą pasikonsultuoti už poros savaičių“, – sako D. Celencevičius.

Kaip neapsigauti: saugumą užtikrina sutartis ir reitingas

Programėlės kūrėjas gerai supranta, kad augintinis yra didžiulė atsakomybė, todėl paslaugų tiekimo saugumą vadina prioritetu. Juk dažnas gyvūno šeimininkas į savo augintinį žiūri kaip į šeimos narį, o kai reikia jį kam nors palikti, norime būti tikri, kad gyvūnas yra patikimose rankose.

„Kiekvienas paslaugų tiekėjas programėlėje yra patikrinamas pagal asmeninius duomenis. Mes padarome jo tapatybės patvirtinimą iš dokumentų, tokiu būdu užtikrindami, kad tai yra tikras, realus asmuo. Vykdant apmokėjimą per programėlę yra sudaroma atsakomybės sutartis. Tai reiškia, kad augintinio šeimininkas sudaro sutartį su paslaugų tiekėju, kuris priims augintinį, ir ta sutartis yra labai stipri. Ji pasirašoma elektroniniu būdu ir tada visi žino savo atsakomybes, įsipareigojimus, ką reikia daryti“, – sako D. Celencevičius.

Deividas Celencevičius

Kai sutartys pasirašomos, tiek augintinis, tiek jį priimantis žmogus ir jo turtas yra apdraudžiami nuo galimos žalos, kuri gali būti padaryta paslaugų teikimo metu. Be visų šių saugiklių, augintinio šeimininkai gali reitinguoti paslaugų tiekėjus ir palikti įvertinimus, kurie leidžia numanyti, ar paslaugų tiekėjas yra patikimas.

„Sudėjus tokį paketą, iš esmės žmogus jau gali matyti, kad tas asmuo jau yra patikrintas visomis priemonėmis. Ir tada, kai jau tas žmogus pradeda teikti paslaugas, jisai gauna atsiliepimus iš tų, kas paslaugas gauna. Tai augintinio šeimininkas visada gali palikti po paslaugos įvertinimą – standartinis pas mus vertinimas yra, 5 žvaigždučių. Ir gali parašyti atsiliepimą, kaip patiko ta paslauga, kokius pastebėjimus turi, ar rekomenduoja tą asmenį kitiems žmonėms. Tai iš esmės principas labai panašus į daug kam įprastą „Bolt“ ar „Air bnb“ praktiką. Visos tos saugumo praktikos programėlėje irgi yra įdiegtos“, – kalba D. Celencevičius.

Žemėlapyje gali rasti gyvūnams draugiškas ir pavojingas vietas

Programėlės kūrimas – niekada nesibaigiantis procesas, todėl joje nuolat atsiranda naujų funkcijų ir kategorijų. Pavyzdžiui, jau visai netrukus gyvūnų šeimininkai galės programėlėje pasirūpinti augintinių draudimu. Tačiau programėlėje auga ne tik siūlomų paslaugų spektras, bet atsiranda ir kitų gyvūnų šeimininkams aktualių funkcijų.

„Praeitais metais paleidome žemėlapį visos Lietuvos, kuriame galima rasti augintiniams draugiškas vietas. Iš esmės galite pasižiūrėti, kur aplink jus yra kavinės, kurios priima gyvūnus, kuriuose viešbučiuose gali apsistot gyvūnas. Taip pat pridėjome daug vietų, kurios yra lauke – uždaros aikštelės ir parkai, kuriuose galima paleisti augintinį be pavadžio. Žmonės tiesiog atsidaro programėlę ir galvoja: man reikia surasti paplūdimį, kuris šuniukus priima. Atsidarau programėlę ir žemėlapyje iškart matau – aha, čia pajūryje augintinus priima, o čia Vingio parke prie upės priima augintinius, jie gali maudytis“, – sako programėlės kūrėjas.

Augintinio vedžiojimas

Dar viena naudinga programėlės funkcija – šunis vedžiojantys šeimininkai gali įspėti vieni kitus apie tykančius pavojus ir sekti vietas, kuriose yra aptikę paliktų nuodų.

„Buvo neseniai tokia istorija, kuri kartojasi kiekvienais metais – žmonės randa nuodus, išmestus aplink namus. Kokie žmonės nuodija, mes identifikuoti negalime. Tačiau ką mes galime padaryti – tai identifikuoti, kuriose vietose nuodai buvo palikti. Ir programėlėje žmogus gali pažymėti, kad va, čia radau nuodus, tokiu būdu įspėdamas žmones apie tai, kad toje vietoje augintinį reikia prisegti prie pavadžio, jeigu jis palaidas, ir arti savęs vesti, užtikrinti saugumą“, – sako D. Celencenvičius.

Anot kūrėjo, programėlė orientuota į plėtrą visoje Europoje, o vartotojų atsiliepimai iš įvairių šalių leidžia planuoti tolesnius platformos tobulinimus. Šiandien programėlę siunčiasi ne tik gyvūnų šeimininkai, bet ir žmonės, kurie dėl tam tikrų priežasčių negali turėti savo augintinio, tačiau džiaugiasi galimybe laikinai pasaugoti kieno nors kito augintinį, o tuo pačiu ir užsidirbti.

„Mūsų šeima ir draugai, nesvarbu, ar jie turi augintinių, ar neturi, jie ir užsisako paslaugas, bet tuo pačiu dauguma ir teikia paslaugas. Juk praleisti savaitę su augintiniu yra toks didžiulis džiaugsmas, kol kiti žmonės gali ramiai atostogauti. Jūs dalinatės per programėlę video ir nuotraukomis ir matote, kad jūsų augintinis gerai jaučiasi. Žmonės priima gyvūną į savo namus ir iš esmės augintiniui nepasikeičia niekas – tik aplinka. Jis gali turėti savo guoliuką, miegoti lovoje ir jaustis kaip namuose“, – sako jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją