Paskelbė, kad atgimė, o tada gerai pasislėpė

„Google maps“ vis dar gali nuvesti jus į „Laukinių vakarų salūną“, neva dirbantį visą parą, tačiau apsidairę adresu Basanavičiaus g. 16 jo nepamatysite. Dar 2019 metais jis buvo likviduotas bankrutavus. Tačiau tokiu pat adresu feisbuke nurodoma kita panašiai skambanti vieta – naktinis klubas „Salūnas“, skelbiantis, kad yra lietuviškos muzikos ambasadorius Lietuvoje.

Aplink nepastebėjus jokių „salūno“ ženklų ir artimiausiame maisto furgonėlyje dirbančios darbuotojos paklausus, kur galima rasti „Salūną“, ji nusijuokia lyg išgirdusi kokį nors pokštą. Ji parodo, kad ieškoma vieta yra jai už nugaros, tereikia įlįsti giliau į skersgatvį. Tačiau įspėja – darbo dienomis „Salūnas“ nedirba, todėl čia reikėtų sugrįžti savaitgalį.
„Salūnas“

Pasukus į siaurą tuštutėlę gatvelę, šiaip ne taip pasirodo plakatai, skelbiantys, neva čia yra naktinis klubas „Salūnas“. Vis dėlto, po „Salūno“ iškaba esančios durys neatrodo taip, lyg būtų dažnai varstomos, o atmosfera labiau primena pasislėpusį sandėliuką, negu klubą. Nėra ir tokių įprastų gyvybės ženklų, kaip, pavyzdžiui, lentelė su nurodytu darbo laiku.

Kiek gyvesnis „Salūnas“ atrodo nebent socialiniuose tinkluose – feisbuke jį seka 33 tūkst. internautų, paskyroje reguliariai skelbiami įrašai apie klube vykstančių atlikėjų pasirodymus, o pernai buvo aktyviai dalinamasi klube besilinksminančių svečių nuotraukomis. Paskutinis įrašas birželio pirmąją skelbė, kad „šiemet suplanavome nemažai“.

„Salūnas“ turi ir instagramo, ir tiktoko paskyras, tačiau numerio, kuriuo būtų galima prisiskambinti ir pasiteirauti dėl klubo darbo laiko, savininkai neskelbia. Geriau paieškojus, kelių mėnesių senumo įrašuose galima atrasti numerį, kuriuo buvo galima susitarti dėl staliukų rezervacijų, tačiau juo niekas nekelia. Norint susisiekti, galima išmėginti jų nurodomą elektroninį paštą, kuriuo atsakymo taip pat nepavyksta sulaukti.
„Laukinių vakarų salūnas“, 2015 metai

Klubas išgyvena įdomius laikus

Sprendžiant iš tokios tylos, Palangos svečiui sunku ir patikėti, kad klubas savaitgalio vakarais atgimsta. Tačiau pasidomėjus paaiškėja, kad jis išgyvena išties įdomius laikus. Pasirodo, kad dėl nuolatinio triukšmo, muštynių ir kitų viešosios tvarkos pažeidimų ši vieta neteko prekybos alkoholiu licencijos. Į šį praradimą socialiniuose tinkluose klubas sureagavo savotiškai.

„Sklinda kalbos, kad Salūne tvarka kiek kitokia? Šįkart tai ne melas. Niekam ne paslaptis, kad tapome pirmuoju Lietuvoje socialiai atsakingu klubu ir nepardavinėjame alkoholio. Na, bet jei jūs linksmybių be jo neįsivaizduojate, mes tikrai nedrausime jo atsinešti patiems, mums gi negaila. Šią vasarą koncentruosimės į sielą virpinančią muziką, sinchronizuotas šviesas, kurios per kelis šviesmečius perkels jus į kitą dimensiją ir suteiks galimybę išlaisvinti save“, – tokiu įrašu „Salūnas“ neseniai dalinosi savo feisbuko paskyroje.
Įrašas

Toks „Salūno“ pareiškimas sudomino ne tik internautus, bet ir policijos pareigūnus, mat tai, ką siūlo klubas – net nelegalu. Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas netrukus pasidalino įspėjimu, kad klubo savininkų idėjos paklausę lankytojai rizikuoja sulaukti baudų.
O štai ir paaiškinimas, kodėl: administracinių nusižengimų kodekso 484 straipsnis draudžia vartoti alkoholinius gėrimus viešosiose vietose, išskyrus mažmeninės prekybos ir viešojo maitinimo vietas, kuriose leidžiama pardavinėti pilstomus alkoholinius gėrimus. Viešose vietose, neturinčiose atitinkamų licencijų, alkoholio vartojimas yra draudžiamas.
2016 06 25 Palanga - Lietuvos laukiniai vakarai, iš Laukinių vakarų salūno - veidu į gėlių darželį © DELFI / Domantas Pipas

Tad jeigu sugalvotumėte čia įsinešti savo alkoholinį gėrimą, už jį tektų susimokėti baudą nuo 14 iki 30 eurų, o jei po pirmosios baudos nepasimokytumėte – nuo 30 iki 90 eurų.

Skandalingas „Salūno“ įrašas, kviečiantis į klubą atsinešti savo alkoholinius gėrimus, jau panaikintas. Susisiekti su klubu nepavyksta, o šalia klubo tuščia net ir sugrįžus vėlų savaitgalio vakarą. Dar ne taip seniai „Salūnas“ skelbė, kad atgimė, tačiau Joninių savaitgalį atgimimo ženklų taip ir neteko pamatyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją