Savaitgalį Lietuvoje praūžus škvalui ir pirmadienį daug kur Lietuvoje buvo galima stebėti apniukusį dangų. Panašūs orai laikysis vos kelias dienas – birželio 21-osios naktį numatomi trumpi lietūs, o vakariniuose šalies rajonuose ne tik įsilis, griaudės perkūnija, bet ir pūs vėjo gūsiai, sieksiantys iki 14 m/s.

Antradienį dar kai kur trumpai palis, galima perkūnija bei vėjo gūsiai, tačiau oras po truputį šils iki 20–25, pajūryje iki 17–19 laipsnių. Sinoptikų teigimu, toks oras gali būti palankus grybautojams.

Tačiau jau trečiadienio naktis jau bus kiek tvankesnė, o pietvakarių vėjas neš kaitrą.

Pro Ispaniją, Pietų Prancūziją ir Vidurio Europą slenkanti karščio banga, anot Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos vyr. sinoptikės Izoldos Marcinonienės, nėra netikėta, tačiau staigi karščio banga yra pakankamai galinga.

„Nuo ketvirtadienio numatome šilumos plūstelėjimą į pietinius rajonus, bus apie 27-29 laipsniai šilumos, rytiniuose rajonuose bus dar ir perkūnija su trumpais vasariškais lietumis.

O penktadienį vietomis sušils iki 31-32 laipsnių karščio. Netgi prie jūros, tad Klaipėda ir Palanga gali kepti“, – DELFI sakė I. Marcinonienė.

Ketvirtadienį kepinant saulei naktį termometro stulpeliai itin žymiai gali nenukristi ir naktį – vietomis laikysis iki 20 laipsnių šilumos.

„Laukia labai tvankios atogrąžų naktys. Jau šiandien galima pajusti, kad palijo ir tvanku, bet tai – tik gėlelės, pati karščio puokštė laukia šeštadienį ir sekmadienį“, – sakė sinoptikė.

Joninių pradžia nudžiugins karščio mėgėjus – sušils iki 26-31 laipsnio karščio, o naktį iš penktadienio į šeštadienį atgaivos tikėtis neverta – bus iki 23 šilumos.

Bet jei kam tokią tvankią naktį ištverti bus sunku, tai šeštadienio dieną, ypač pietinėje Lietuvoje norėsis mirkti vandens telkiniuose ar slėptis pavėsyje, mat svilins rekordinė kaitra, kuri sieks apie 33 laipsnius.

Tiesa, su stipriais gūsiais pūstelėjęs vėjas iš Vakarų vėl atneš lietaus debesis, kurie atvėsins karščio gerbėjus – pirmadienio temperatūra gali vėl kristi iki 24-26 laipsnių šilumos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (156)