Dviratininkų nelaukia

Kelionei į Nidą pasirinkta pačių neringiškių itin reklamuojamą viešąjį transportą. Paaiškėjo, kad persikelti per Kuršių marias į Smiltynę keltu važiuojant automobiliu ir sumokėti vietinę rinkliavą Alksnynės poste bus pigiau ir patogiau nei į Nidą važiuoti autobusu ir vežtis dviratį.

Mat iki liepos vidurio uždraustas eismas dviračiu iš smiltynės į Juodkrantę Šiuo metu takas rekonstruojamas. Taip pat draudžiama važiuoti dviračiu krašto keliu Smiltynė-Nida.

Važiuojant automobiliu bilietas į keltą kainuoja 20,3 euro, dar 3 eurus reikės sumokėti už du keleivius. Alksnynėje vietinės rinkliavos dydis siekia 30 eurų. Tad trijų asmenų šeimai įvažiuoti į Neringą (be kuro išlaidų) kainuotų 53,3 euro. Grįžtant atgal nieko mokėti nereikia.

Galimybės nuvažiuoti dviračiu dėl rekonstruojamo dviračių tako nėra. Užtat galima nuvažiuoti autobusu. Skaičiuojame: trijų asmenų šeimai kelto bilietai į Smiltynę – 4,5 euro, trys autobuso bilietai į Nidą – 18 eurų, trys bilietai dviračiams – 15 eurų. Tad kelionė į vieną pusę kainuotų 37,5 euro. Kelionė atgal iš Nidos į Smiltynę – 33 eurai. Iš viso: 70,5 euro.

Dar viena alternatyva – į Juodkrantę atplaukti iš Drevernos. Tačiau šis kelionės būdas į vieną pusę (jei šeima gabenasi dviračius) trims asmenims kainuos 32 eurus į vieną pusę. Dar tiek pat – atgal. Tad kelionė nuo Drevernos iki Juodkrantės į abi puses kainuotų 64 eurus. O jei šeima norėtų nuvažiuoti iki Nidos? Ši užgaida jai kainuotų 9 eurus į vieną pusę (jei važiuotų be dviračių), arba 24 eurus, jei sumanytų vežtis dviračius. Antra tiek kainuotų kelionė atgal.

Net nesvarstome galimybės į Nidą nuplaukti „Raketa“. Nes ši alternatyva dar brangesnė – į vieną pusę trims asmenims pigiausia kelionė kainuotų 120 eurų.

Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis nuolat pabrėžia, kad Neringoje trūksta vietų automobiliams statyti, todėl poilsiautojus ragina rinktis alternatyvius būdus atvažiuoti į kurortą.
Delfi informavus D. Jasaitį, kad kelionė šeimai autobusu vežant dviratį kainuoja brangiau nei atvažiuoti į Nidą automobilius, šis sutriko.

„Niekas iki šiol nesiskundė. Gal tiek kainuoja kelionė ne su mūsų vežėju?“, – svarstė meras. Tačiau paaiškinus, kad važiuota su Neringoje registruotai individualiai E. Zinkevičiaus įmonei priklausančiu autobusu, D. Jasaitis pažadėjo išsiaiškinti.

„Neprisimenu, kad kas nors būtų prašęs tvirtinti kainas dviračiams. Tuoj išsiaiškinsiu ir atskambinsiu“, – pažadėjo meras. Tačiau skambučio nebesulaukėme.

Tad skaičiuok neskaičiavęs keliauti į Neringą automobiliu labiausiai apsimoka. Nereikia persėsti, patogu ir, svarbiausia, pigu.

Šioje apžvalgoje nevertinome galimybės į Neringą atvažiuoti „popieriniams“ neringiškiams, kurie kurorte yra deklaravę gyvenamąją vietą, todėl jiems nereikia nei bilietų į keltą pirkti, nei vietinės rinkliavos Alksnynėje mokėti. Nors realiai Neringoje gyvena apie 2000 gyventojų, tačiau gyvenamąją vietą deklaravę yra beveik 5000. Tarp jų – daug žinomų pramogų pasaulio veikėjų, politikų, verslininkų, žurnalistų.

Draugiškos nakvynės kainos

Užtat nakvynę net ir šiam savaitgaliui bet kurioje Neringos gyvenvietėje galima rasti tinkančią bet kuriai kišenei. Vienos nakties poilsis Nidoje trijų asmenų šeimai šį savaitgalį kainuotų nuo 40 eurų (poilsiavietėje „Zunda“ prie Kuršių marių) ar 79 eurų apartamentuose „Zunda“ prie pat jūros, iki 403 eurų už vieną naktį viešbutyje „SPA Nida“. Šiose kainų žirklėse galima rasti įvairių 200 eurų vertės nesiekiančių pasirinkimų.

Tokia variantų gausa nulemta to, kad atostogų įkarštis kol kas neprasidėjęs. Mat liepos rugpjūčio mėnesiams pasirinkimų mažiau.

Kainos kavinėse negąsdina

Užtat kainos maitinimo įstaigose nežymiai, bet aukštesnės negu Palangoje. Jei pastarojoje cepelinų porcija 9 eurus kainuoja tik brangiausiuose restoranuose, tai Nidoje eurai yra normali kaina.
Populiariausioje Nidos kavinėje „Kuršis“ karbonadas kainuoja 13 eurų, šaltibarščiai – 5 eurus, dienos sriuba – 4 eurus, žuvies patiekalų kainos prasideda nuo 14 eurų, cepelinai – 9 eurai (tiek pat kainuoja ir su varške).

Kavinėje „Grill House“ kiaulienos ir vištienos patiekalų kainos prasideda nuo 14 eurų, jautienos – nuo 27. Šaltibarščiai kainuoja 6 eurus.

Picerijoje „Pipirini“ angliški pusryčiai kainuoja 13 eurų, benedikto kiaušinis – 10,5 euro, picos – 8 eurai, dienos sriuba – 4, o šaltibarščiai – 5 eurai.

Užeigoje „Sena sodyba“ karbonadas kainuoja 10 eurų, šaltibarščiai – 5 eurai, cepelinai – 9 eurai, menkės filė – 12 eurų.

Aišku, jei kam nors per brangu, galima nusipirkti maisto prekybos centre. Matyt ši alternatyva šiek tiek pristabdo ir kavinių savininkų ketinimus dar labiau kelti kainas.

„Žmonės, kurie atvažiuoja į Nidą, jau žino, ko čia tikėtis. Todėl aukštokos kainos jų nė kiek nestebina, jie yra tam pasiruošę ir nė kiek nesiskundžia“, – bendraudama su Delfi paaiškino viena Nidos verslininkių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)