Jūros šventės rengėjai šiais metais į Klaipėdą prisiviliojo „Space Man“ dainos autorių ir milijonus sekėjų socialiniuose tinkluose turinčią britų žvaigždę Samą Ryderį. Miestą puoš šventinė eisena, „Baltic Sail“ laivai, šurmuliuos maisto ir liaudies meistrų turgus. Be pasaulinės žvaigždės pasirodymų, laukia ir daugiau dėmesių vertų pramogų bei renginių.

Uosto šventei būtini geri koncertai

„Mums tenkanti Jūros šventės džiaugsmo ir atsakomybių dalis įpareigoja ir verčia didžiuotis. Jau ne vienus metus bendromis jėgomis kuriame didžiąją Jūros šventės eiseną, ją auginame, organizuojame drakonų valčių varžybas. Pastaraisiais metais išsigrynino dar viena kryptis – supratome, kad be uosto nebūna gero koncerto. Pernai turėjome Moniką Liu, šiais metais norėjosi visą Lietuvą pritraukti prie Klaipėdos – pasiūlyti ką nors tokio, ko gyvai dar neteko girdėti. Ir štai – liepos 21-ąją kviečiame į kylančios Britanijos žvaigždės Samo Ryderio koncertą. Džiaugiuosi, kad kiekvienais metais Jūros šventė tampa vis solidesnė ir dar tirštesnė solidžių jūrinių renginių prasme. Organizatoriams linkiu gero oro, o už gerą nuotaiką atsakingas kiekvienas iš mūsų“, – sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Duoklė jūrai ir menui

Kaip teigiama pranešime, 89-ąjį gimtadienį skaičiuojanti Jūros šventė šiais metais kvies ir jūriško pokalbio su irkline valtimi Atlanto vandenyną įveikusiu Aurimu Valujavičiumi bei su F2 vandens formulių pasaulio čempionato pilotu Edgaru Riabko. Į Jūros šven2tę sugrįžta žiūrovų pamėgta Teatrinio veiksmo gatvė.

Meno mėgėjų laukia gyvos tapybos pleneras ir meno potyrių projektas. O muzikinius kūrinius dovanos Rūta MUR, Monique, Vaidas Baumila, jaunųjų pianistų projektas „Klaipėda Piano Masters“, projektas „Nemuno 7“, „Cappella A“ bei Jurga Šeduikytė.
Monika Liu

Jūros šventės metu nebus pamiršti ir kino gurmanai. Nacionaliniai kino apdovanojimai „Sidabrinė gervė“ jau ne vienus metus per Lietuvą keliauja su vasaros kino festivaliu „Sidabrinės gervės naktys“, kuriame pristatomi filmai laureatai bei nominantai. Festivalis kasmet aplanko apie 10 miestų, tarp kurių šiais metais ir Klaipėda bei joje vykstanti Jūros šventė.

Kiek teks pakloti, jei atvyksite pasimėgauti Jūros švente?

O tam, kad viską pamatytumėte, išgirstumėte ir išragautumėte, prireiks ne vienos dienos. Delfi.lt apžvelgė kainas, kiek teks išleisti, norint nuo pat šventinio penktadienio viešėti uostamiestyje.

Patogi vieta su vaizdu į marias viešbutyje „Aurora“ įprastą savaitgalį kainuoja 386 eurus, o štai Jūros šventės metu už dvi naktis jau teks pakloti 460 eurų. Abiem atvejais viešbučio svečiai gaus ir pusryčius, jie įskaičiuoti į kainą.

Edukacine erdve pavadintoje viešnagės vietoje „Opa“, esančioje maždaug per kilometrą nuo centro, už dvi šventines naktis nuomojantis vienvietę lovą bendrame kambaryje asmeniui teks sumokėti 40 eurų. Be to, viešnagę siūlančiame tinklapyje skelbiama, kad čia atvykus teks palikti ir 100 eurų užstatą, kuris grąžinamas išsiregistruojant.

Vaidas Baumila

Jei norisi įsikurti atokiau senamiesčio, apie 4 km nuo šventinio šurmulio galima rasti dviejų lovų kambarį, tačiau, kaip ir pavienes lovas nuomojanti įstaiga, „The 3 Ships Guest House“ pasiūlys naudotis bendru vonios kambariu. Mokėti teks apie 116 eurų; o pasirinkę ne šventinį savaitgalį viešnagei čia rasite kambarį dviem naktims ir už 44 eurus.

Privačių apartamentų nuomotojai taip pat nesnaudžia

Jie šventiniam savaitgaliui siūlo ir vietą automobiliui; pasidarius po nuomos platformas, kai kurie vilioja ir nuolaidomis. Netoli perkėlos svečių laukiantys „Antonio“ apartamentai skelbia, kad Jūros šventės metu taiko didžiulę nuolaidą – nuo 550 eurų kainą sumažino iki 334. Visgi patikrinus pasiūlą kito savaitgalio dienomis, dvi naktis čia viliojama praleisti gavus nuolaidą nuo 360 iki 225 eurų.

Nuomos platformoje skelbiama, kad Jūros šventės savaitgaliui rastos 125 apgyvendinimo įstaigos, tačiau pasirinktomis liepos 21–23 dienomis net 82 proc. viešnagės vietų svetainėje užsakyti jau negalima. Tad norintys per šventes apsigyventi uostamiestyje turėtų suskubti ieškoti palankiausio varianto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)