Tiesa, nors šiltasis metų laikas yra palyginti trumpas, bet jis suteikia bene daugiausiai progų džiaugtis gyvenimu ir mėgautis naujais potyriais. Pastarųjų nederėtų pamiršti ir šį savaitgalį, kuris bus paskutinė proga pasakyti vasarai: „Ačiū ir iki!“.

Aišku, norint tinkamai palydėti vasarą ir pasitikti rudenį reikia idėjų, ką galima būtų padaryti tokio, kad visiems galima būtų pasakoti apie patirtas emocijas, lydėsiančias iki pat pavasario.

1. Pasivaikščioti Dūkštos upelio pakrantėmis

Atėjus rudeniui, o tuo labiau žiemai, žmogaus akis labai greitai pasiilgsta vieno dalyko – žalumos. Todėl kol galima, reikia ja mėgautis. O geriausia tai daryti ten, kur dar niekada nebuvai. Tokia vieta, pavyzdžiui, galima laikyti sparčiai populiarėjantį, bet dar nenuvaikščiotą Dūkštos pažintinį pėsčiųjų taką. Jo rengėjai sako, kad kurdami jį, norėjo parodyti lankytojams natūralius Lietuvos gamtinius ir kultūrinius lobius, slypinčius visai šalia sostinės. Tad takas skirtas tiems, kurie gali ir nori vaikščioti miško bei pievų takeliais, trokšta pažinti ir grožėtis natūralia gamta.

2. Dalyvauti spalvotame bėgime „The Color Run Vilnius“

Sakote, sportas ne jums. O ką, jei sužinotumėt, jog tai toks bėgimas, kuriame niekas nefiksuoja jūsų laiko, nėra jokių apribojimų, o vienintelis tikslas – nusigauti iki finišo kuo labiau nuspalvintam. Būtent toks yra pasauliniu fenomenu tapęs „The Color Run“ renginių formatas, kuris šiemet pirmą kartą rengiamas ir Vilniuje. Jo organizatoriai sako, kad paskutinį šios vasaros šeštadienį susirinks keli tūkstančiai žmonių, nusiteikusių vasarai tarti spalvotą „iki“.

3. Nusipirkti didžiulius ledinukus ir juos sudoroti žvelgiant į puikų vaizdą

Juk kartais taip pabosta būti rimtais, suaugusiais ir viskuo besirūpinančiais! Ar gi nenuostabu būtų bent trumpam užsimiršti ir elgtis nepaisant savo aprangos ar amžiaus? Beje, niekas to nedraudžia – čiupkite kaip įmanoma didesnį ledinuką ant pagaliuko ir susiradę vietą, kur prieš akis atsiveria širdžiai mielas ir kerintis vaizdas, valandėlę pabūkite vaikais. Jei tai darysite būriu – dar galėsite ir pasidalinti benueinančios vasaros prisiminimais.

4. Eiti riešutauti

Vis tie patys grybai ir tos pačios uogos... kiek gi galima? Gal yra kas įdomiau? Yra! Į gamtą galima traukti rinkti riešutų, kurių šiais metais užderėjo palyginti gausiai. Tai bus įdomi pramoga, proga pabūti dar vasaros aidus skleidžiančioje gamtoje ir dar prisirinkti sveikatai naudingų miško gėrybių.

5. Paskutinį kartą šiemet įbristi į jūrą ir įmesti į ją butelį su laišku vasarai

Pabraidyti ar išsimaudyti jūroje vasaros metu – gudrus kiekvienas. O jūs pabandykite tai padaryti, kai saulė jau nebe tokia dosni šilumos! Toks atsisveikinimo su vasara būdas yra smagus, nes tam reikia paskirti bent vieną dieną (jei nesi pajūrio gyventojas), todėl galima atitrūkti nuo kasdienybės. Be to, jūra, kad ir kas apie ją būtų sakoma, yra viena romantiškiausių vietų. Tad ir elgtis prie jos galima priderančiai. Pavyzdžiui, švystelėti į vandenį butelį su laišku praėjusiai ar būsimai vasarai.

6. Pasidaryti savo vasaros saulę, kuri padės ištverti tamsų metų laiką

Ruduo ir žiema dažnam yra sunkus laikotarpis ne dėl to, kad šalta, o dėl to, jog būna saulės stygius. Jį ištverti padėti turėtų jūsų „asmeninė saulė“. Ja gali tapti nuotraukoje užfiksuota aušra arba paties nupieštas saulėlydis. Nesvarbu kokia forma – svarbu, kad tokią, paties sukurta saulė, bus matoma kasdien. Net kai už lango siaus pūga.

7. Sudaryti vasaros grojaraštį ir jo klausytis

Vasara dažnai įsimena ne tik dėl nuotykių ar patirtų įspūdžių. Ja paprastai lydi ir konkretūs kvapai ar garsai. Pavyzdžiui, kiekvienai vasarai būdingos vis kitos dainos, kurios dažniausiai skambėjo radijo eteryje arba jūsų nešiojamo grotuvo ausinėse. O kadangi sakoma, kad kvapai ir garsai geriausiai sukelia prisiminimus – tai vasaros dainų grojaraščio sudarymas ir perklausymas paskatins prisiminti ne vieną akimirką iš pastarųjų kelių mėnesių. Juos sustiprinti taip pat gali ir vasaros mėgstamiausiais gėrimas ar užkandis.

Papildomas pasiūlymas: Tai, kas išvardinta aukščiau, aišku, tėra rekomendacijos, nes geriausiai būdas palydėti vasarą – tai prisiminti, ką ketinote padaryti vasaros pradžioje, bet taip ir nespėjote. Dabar tam – pats metas!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)