Šiandien daugelis skubančių ir pernelyg daug laiko kelionei negalinčių skirti mūsų tautiečių mielai iškeičia mažiau nei du šimtus litų kainuojančią kelionę geležinkeliu į vos porą valandų trunkantį skrydį, kurio kainos, priklausomai nuo daugelio faktorių, gali skirtis.

Čia aptarsime visas skrydžių iš Vilniaus į Maskvą galimybes, palygindami skirtingų kelionės variantų kainas.

Šiuo metu iš Vilniaus į tris pagrindinius Maskvos oro uostus – Šeremetjevo, Domodedovo ir Vnukovo skrydžius vykdo tris oro linijų bendrovės.

Tai rusų milžinė „Aeroflot“, sibiriečiai „UTair“ ir privati aviakompanija „Transaero Airlines“. Visų, išskyrus pastarosios, lėktuvai iš Vilniaus oro uosto kyla kasdien („UTair“ – netgi tris kartus per dieną, o „Aeroflot“ – du kartus į parą).

Skrydis iš Vilniaus į Maskvos Šeremetjevo oro uostą su „Aeroflot“ į vieną pusę ekonomine klase nepriklausomai nuo bilieto užsakymo laiko kainuotų 147,2 dolerio arba apie 390 litų, verslo klase (rezervuojant vieną iš šešių vietų „Airbus A320“ orlaivio salono priekyje) – 462,2 dolerio arba maždaug 1225 litų. Traukinys nuo Šeremetjevo oro uosto iki Maskvos Belorusskij stoties (tos pačios, kurioje baigtumėte kelione, atvykę iš Vilniaus traukiniu) kainuoja apie 18 litų.

Į Domodedovo oro uostą iš Vilniaus skraidina oro linijų bendrovė „Transaero Airlines“. Ekonominės klasės bilietas, perkant kelionę iš šios savaitgaliais reisus iš Lietuvos sostinės į Maskvą vykdančios aviakompanijos, kainuotų maždaug 335 litus į vieną pusę (atitinkamai, į abi puses – dvigubai brangiau). Verta turėti omeny, kad skrydžio metu „Transaero Airlines“ siūlo ir nemažą kiekį papildomų paslaugų, už kurias nėra taikomas atskiras mokestis – pavyzdžiui, nemokamas maitinimas ir nealkoholiniai gėrimai, siūlomi keleiviams lėktuvui pakilus.

Oro linijų bendrovė „UTair“ iš Vilniaus į Maskvos Vnukovo oro uostą skraidina už apytiksliai 540 litų į vieną pusę. Šios aviakompanijos siūlomos bilietų kainos taip pat nepriklauso nuo to, kiek laiko prieš skrydį yra rezervuojama vieta lėktuve, tad atliekant pačią rezervaciją, ypatingai skubėti neverta – galbūt, besirūpinant kuo mažesnėmis kelionės išlaidomis, apsimokėtų dar sykį apsvarstyti kitų Maskvos oro uostų ir iš Lietuvos reisus vykdančių avialinijų, galiausiai – tiesioginio traukinio alternatyvas.

Vasaros metu skrydžiai į Maskvos Domodedovo oro uostą vykdomi ir iš Kauno – kelionę į Rusiją, prasidedančią Karmėlavoje, siūlo rusų oro linijų bendrovė „Rusline“. Reisai vykdomi iki spalio 23 d. du kartus per savaitę – trečiadieniais ir sekmadieniais, o pats skrydis yra 20 min. trumpesnis, negu iš Vilniaus vykdomas „Transaero“ ir trunka tik 1 val. 40 min. Nežymiai svyruodama, skrydžio į vieną pusę kaina paprastai siekia maždaug 380 litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)