Arčiau gamtos Anykščiai

Ramybės ir gamtos oazė aptvertoje teritorijoje tarp danielių tikrai nėra kasdieninis malonumas. Kurkliuose įrengtoje nakvynės vietoje yra tik vienas namelis, kuriame telpa iki trijų žmonių, tad privatumas garantuotas. Atvykus galima iš arti stebėti ir susipažinti su danieliais ir hailanderiais, kurie draugiškai bendrauja su svečiais. Juos galima šerti daržovėmis ir duona, paglostyti ir nusifotografuoti. Didžiausias šio namuko privalumas – net gulint lovoje, pro langą galima stebėti aplink vaikštančius gyvūnus.

Šių metų naujiena yra galimybė aplankyti danielius ir be nakvynes, rengti fotosesijas ir maitinti iš rankų.

Kaip teigia namelio savininkas, tokia nakvynė danielių aptvare Lietuvoje yra tik viena, tad užimtumas ir susidomėjimas ganėtinai didelis, vasaros metu laisvų savaitgalių beveik nebėra. Kainos darbo dieną nuo 73 eurų, o savaitgalį nuo 78 eurų.

Kalniaus sodyba

Palapinė dviems 3,5 metrų aukštyje miško apsuptyje, turbūt, yra vienas iš romantiškiausių nakvynių pasirinkimų. Tai išbandyti galite Kalniaus sodyboje netoli Kašučių ežero esančiame miško pakraštyje. Palapinė medyje yra įrengta toliau nuo aplinkinių, tad pasistačius automobilį, reiks šiek tiek paeiti. Nakvynės vietos viduje yra viskas, ko reikia – dvigulė lova, terasa su mini virtuvėle ir daug daugiau. Tai tikrai išskirtinė galimybė atitrūkti nuo kasdienybės, pabūti su gamta, su ja susipažinti, pasigrožėti pievoje besiganančiais Fryzų veislės žirgais.

Kainos nuo 145 eurų už naktį, nepriklausomai nuo to ar darbo diena, ar savaitgalis.

Vinetu kaimas

Galimybė praleisti naktį tradicinėje indėnų palapinėje siūloma „Vinetu kaime“, Klaipėdos rajone. Autentiškame Šiaurės Amerikos indėnų kaimas – gyvas indėnų muziejus, įsikūręs vaizdingame Akmenos – Danės upės slėnyje, netoli Klaipėdos.

Tradicinė indenų palapinė Tipis – tai vieta, kurioje galima atitolti nuo civilizacijos komforto ir atverti duris naujiems potyriams. Kaip teigia Vinetu kaimo įkūrėjai, tipis yra tarsi sielos namai, šventovė. Pirmieji tipiai buvo gaminami iš bizonų ar briedžių kailių, dabar jie siuvami iš tvirto, neperšlampamo ir vėjų neperpučiamo audinio.

„Vinetu kaime“ gyvena daug gyvūnų: naminių paukščių, avių, ožkų, arklių ir kitų gyvūnų. Lankytojai gali prie jų prieiti, pamaitinti. Norintieji gali pajodinėti su žirgais. Siūloma ne tik nakvynė, bet ir daug edukacinių, patyriminių veiklų, vyksta festivaliai ir stovyklos.

Kaina priklauso nuo asmenų skaičiaus, nuo 40 iki 60 eurų už parą.

Alantos žirgai

Poilsis kaime ir šalia besiganantys žirgai – tokią nakvynę siūlo sodyba „Alantos žirgai“, įsikūrę Molėtų rajone. Šios vietos išskirtinumas yra bendrystė tarp namelių svečių ir ūkio gyventojų. Kaip teigia sodybos savininkė, žirgai jau įpratę bendrauti ir laukia lankytojų. Su jais galima fotografuotis ir šerti, visiškai nemokamai.

Kainos skiriasi atitinkamai nuo namelio dydžio ir patogumų, svyruoja nuo 94 eurų iki 190 eurų už parą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)