Sudarėme net dešimties krypčių sąrašą, kurį būtina patikrinti dar šią vasarą. Šiuose paplūdimiuose rasite įvairių atrakcijų, pritaikytų vaikams – nuo vandens čiuožyklų iki karstynių, o maudytis smagu dėl smėlėtų ir seklių krantų. Smagios vasaros!

1. Molėtai

Jau kur kur, tačiau ežerų krašte Molėtuose ir aplink juos – maudyklų apstu. Šeimos su vaikais itin pamėgusios Kertuojos ežerą, kurio smėlingi krantai lyginami su pajūriu. Ežero pakrantė labai sekli ir tęsiasi gerus keliasdešimt metrų, tad vanduo būna įšilęs, o vaikai gali turkštis nesibaimindami gylio. Taip pat smagu maudytis ir Pastovio, Dūrių, Galuonų, Luokesų, Alaušų, Arino, Kiemento, Baltųjų Lakajų ežeruose.

Molėtų paplūdimys

Tačiau smagiausia atrakcija mažųjų laukia pačiame miesto centre – žingsniuodami taku palei Pastovėlio ežerą pamatysite ir galėsite išbandyti Molėtų lauko čiuožyklą. Šalia ežero įrengtoje vaikų žaidimų aikštelėje įrengtas ir batutas, vadinamoji „tarzankė“, stalo tenisas ir kt. pramogos.

2. Utena

Alaušo ežero Sudeikių paplūdimys su sporto aikštynu, treniruokliais, vaikų žaidimų aikštele yra tikras vaikų rojus – aktyvios pramogos keičia maudynes smėlėtame paplūdimyje ir atvirkščiai. Vandens pramogomis kviečia pasimėgauti ir čia esanti valčių bei vandens dviračių prieplauka.

Dar labai mėgstamas uteniškių paplūdimys yra pačiame miesto centre – tai Dauniškio ežero pakrantė. Čia įkurta maudykla su vaikų žaidimų aikštele ir puikia panorama – matyti fontanas ir koplyčia.

Alaušo paplūdimys

Taip pat šeimos su vaikais traukia prie giliausio Lietuvoje Tauragno ežero, kur įrengta „Tauragno slėnio“ poilsiavietė. Į poilsiavietę atvykę poilsiautojai gali pasivaikščioti nutiestais takais, šlaite įrengtais laiptais su tarpinėmis aikštelėmis. Galima gėrėtis Tauragno ežero platybėmis nuo dviejų pontoninių lieptų su apžvalgos aikštelėmis. Vaikams įrengta žaidimų aikštelė. Ypač mažiesiems patinka informaciniai-pažintiniai stendai su informacija apie čia esančiuose inkiluose gyvenančius paukščius, šikšnosparnius, boružes, kamanes, drugius, miegapeles, voveres, jų inkilų brėžiniai, apie retuosius mūsų krašto augalus, vabzdžius, taip pat apie Tauragno ežero žuvis, augalus ir bestuburius.

3. Zarasai

Tik įžengus į Zaraso ežero Didžiąją salą pasitinka pagrindinis miesto paplūdimys, kur, be smėlio, paplūdimio poilsiautojus traukia veikiantis vandenlenčių ir vandens parkas su vandens batutais, čiuožyklomis, pramoginiais laiveliais šeimoms, vaikų žaidimų aikštelėmis. Lankytojų patogumui sezono metu yra atviri viešieji tualetai, dušai ir persirengimo kabinos. Netoli paplūdimio taip pat yra vaikų žaidimų aikštelė, krepšinio ir tinklinio aikštelės. Čia pat veikia „Wake Inn Zarasai“ ir
„Water Inn Zarasai“ vandens pramogų parkai.

Zarasų paplūdimys

Atnaujintas Zarasaičio ežero paplūdimys taip pat itin populiarus tarp šeimų su vaikais. Įdomiausia atrakcija – atviras baseinas su šuolių į vandenį bokštu. Dar čia rasite pėsčiųjų ir dviračių takus, paplūdimio tinklinio aikštelę, lauko treniruoklius, vaikų žaidimų aikštelę, piknikų zonas.

4. Visaginas

Šeimų su vaikais pamėgtas Visagino ežeras yra tiesiog mieste, niekur toliau važiuoti nereikia. Čia įrengtas čiuožimo kalniukas vaikams, tiltas, suoliukai, persirengimo kabinos. Šalia paplūdimio įrengti 4 lauko muzikos instrumentai – ksilofonas, šešių skirtingų natų vamzdinių varpų komplektas, pora būgnelių ir nerūdijančio plieno liežuvėlių būgnas. Rasite maisto furgonėlį su gaiviaisiais gėrimais ir užkandžiais, o šeimos, mėgstančios aktyvias pramogas, – vaikiškus katamaranus, irklentes, batutus ir mašinėles. Parko zonoje šalia paplūdimio įrengtos vaikų lipynių trasos.

Visagino paplūdimys

Paėję nuo pagrindinio paplūdimio link trečiojo mikrorajono rasite dar vieną paplūdimį, prie kurio įrengta apie 20 virvinių sūpynių. Čia yra vaikų žaidimo aikštelė ir batutai, taip pat veikia dviračių nuoma.

5. Alytus

Dzūkijos sostinė turi net kelis paplūdimius, kuriuose itin smagu šeimoms su vaikais. Pirmiausia kviečia užsukti Mažosios Dailidės ežero paplūdimys. Čia svečių laukia vaikų žaidimų aikštelės, persirengimo kabinos, pastatyti suoliukai, paplūdimio tinklinio aikštelė, apšviesti dviračių takai ir kita poilsiui prie vandens skirta įranga. Netoli miesto centro, pakilus ir einant Sveikatingumo taku (buvusiu geležinkelio pylimu) galima pasiekti Baltosios rožės tiltą.

Didžiosios Dailidės ežero paplūdimyje nutiesti pėsčiųjų ir dviračių takai, įrengtos poilsio aikštelės su pavėsinėmis ir laužavietėmis, tinklinio, vaikų žaidimų aikštelės, lauko treniruokliai, valčių prieplauka su pontoniniu tiltu, gelbėtojų namelis. Netoliese įrengtos kavinės, wake parkas.

Didžiojo Dailidės ežero paplūdimys

Išpuoselėtoje poilsiavietėje Daugų saloje smagu ne tik išbandyti jėgas ant batutų, bet ir ramiai poilsiauti prie Didžiulio (Daugų) ežero kranto. Čia yra paplūdimio tinklinio, krepšinio, futbolo aikštelės. Galima plaukioti vandens dviračiais, baidarėmis, pramogauti su vandens slidėmis ar kateriais. Išalkusiųjų laukia karštieji užkandžiai paplūdimio bare.

6. Ignalina

Ignalinos miesto paplūdimys įrengtas ant Gavio ežero kranto. Čia rasite ne tik maudynių vietą, bet ir tiltą, paplūdimio tinklinio ir futbolo aikšteles, lauko treniruoklius ir sūpynes vaikams. Taip pat galėsite pasivaikščioti daugiau nei pusę kilometro besitęsiančiu sveikatingumo taku „Basom kojom“. Miesto paplūdimyje įrengta ir grilio zona – taigi tai puiki vieta ir piknikui. Vasaros sezono metu (ketvirtadieniais–sekmadieniais) čia galėsite išsinuomoti vandens dviračius, baidares, irklentes, o jei orai palankūs, vaikai galės pašokinėti ant batuto. Išalkus galima paragauti lietinių blynų bei vaikų taip mėgstamo šerbeto.

Kitoje miesto pusėje – Paplovinio ežeras. Išsimaudyti galėsite nuo pontoninio tilto arba saloje įrengto tiltelio. Ten yra grilio zona, sūpynės, graži pievelė. Netoliese veikia parkas mažyliams, saugios laipynės tinkle, didesniems vaikams (nuo 140 cm) – laipynės medžiuose bei skrydis per ežerą. Šios pramogos mokamos. Kultūros centro kiemelyje yra nemokami lauko treniruokliai ir aikštelė vaikams.

Dar vienas ežeras – Šiekščio, arba kaip vietiniai vadina – Žaliojo, ežeras. Puikus krantas, galima išsinuomoti vandens dviračius, valtis. Aplink yra riedučių, dviračių trasa.

Ginučių vandens malūnas

Už 3 km nuo Ignalinos – Palūšė. Ten nuostabus Lūšių ežeras. Puikus krantas, galima išsinuomoti laivus, valtis, vandens dviračius, irklentes, baidares, kanojas. Yra nemokamos krepšinio bei tinklinio aikštelės, vaikų žaidimų aikštelės, laipynės vaikams.

Dar vienas vasarotojų traukos taškas – Ignalinos r. esantis Ginučių vandens malūno paplūdimys. Kitoje Srovės upelio pusėje esantis paplūdimys įspūdingų vaikų žaidimų ar kitų pramogų neturi, tačiau jos ir nublanktų prieš malūno kaskadą! Vaikai krykštaudami stoja į eilę ir su pripučiamais ratais šoka į malūno varomą srovę. Šalia paplūdimio įrengti suoliukai ir persirengimo kabina.

Elektrėnų miesto paplūdimys iš tiesų yra puiki vieta leisti laiką su vaikais. Paplūdimyje yra gultų, vaikų žaidimo aikštelės, tinklinio aikštelės, treniruokliai, galima išbandyti basakojų taką, o svarbiausia – čia yra įspūdinga vandens čiuožykla. Visu paplūdimio inventoriumi galima naudotis nemokamai. Vienas iš ypatingų paplūdimio dalykų yra pontoninė prieplauka/tiltas, kuris vakare apšviečiamas.

Elektrėnų paplūdimys

Pramogos nemokamos ir netoliese esančiame Vaikų pasaulyje. Šiame parke rasite riedlenčių parką, supynes ir kt. Taip pat parkas turi treniruoklių įrenginius ir basakojų taką.

Norintiems daugiau adrenalino patiks visai šalia paplūdimio įsikūręs Vandenlenčių parkas, kuris siūlo daugybę vandens pramogų. Čia galėsite išbandyti savo jėgas slidinėdami ant vandens, išsinuomoti irklentes, vandens batutus, vandens motociklus ar net katerius. Netoliese yra užkandinė ir kavinukė su lauko terasomis.

8. Širvintos

Šeimų su vaikais pamėgtame Širvintų paplūdimyje taip pat yra nemokamų pramogų: paplūdimio tinklinio aikštelė, lauko stalo tenisas, vaikų žaidimų aikštelė. Šalia esančiame medžio skulptūrų parke „Briedžių takas“ – šviečiančios sūpynės ir jaukūs hamakai. Paplūdimyje veikia kavinė, kurioje galima nusipirkti ledų, šerbeto, kokteilių, spurgyčių, sumuštinių, bulvinių blynų bei kitų užkandžių.

Širvintų paplūdimys

Veikia vandens pramogų parkas „Wake Ink“, kuriame teikiamos paslaugos – mokamos. Tai – ir vandenlenčių nuoma, trasos su tramplinais, vandens batutai, irklentės.

9. Plungė

Plungėje neseniai sutvarkyta Gandingos hidroelektrinės tvenkinio, vadinamosios Plungės jūros pakrantė. Čia įrengtas paplūdimys, žaidimų ir apžvalgos aikštelės. Pakrantė – nauja ir šiuolaikiška pramogų ir poilsio oazė mieste. Veiklos čia ras visi: vaikai – žaidimų aikštelėje, jaunimas – „kybodami“ lajų tako tinkluose, o suaugusieji – vaikštinėdami, sportuodami ant treniruoklių ar tiesiog besidžiaugdami vaizdu nuo apžvalgos aikštelės.

Už 18 km nuo Plungės, Beržoro kaimelyje, šalia Beržoro ežero įrengta stovyklavietė, kurioje galima išsimaudyti nuo tiltelio, pastatyta keletas pavėsinių, skirtų piknikavimui, ir įrengta vaikų žaidimo aikštelė.

Platelių ež.

Negalima nepaminėti ir didžiausio Žemaitijos ežero – Platelių. Nors jis taip pat – ir giliausias, tačiau vaikams čia maudytis itin patinka, mat gylis prasideda labai toli nuo kranto. Deja, čia nėra išskirtų pramogų vaikams, bet yra galimybė išsinuomoti skaidrias valtis, vandens dviračius, užsakyti pasiplaukiojimą jachta po ežerą, todėl tai yra vienas labiausiai šeimų lankomų paplūdimių.

10. Klaipėda

Žinoma, šokinėti per jūros bangas ir statyti pilis iš švelnaus pajūrio smėlio – vaikams jau yra smagu, tačiau kitų pramogų čia trūksta. Vis tik į šį smagiausių vaikams paplūdimių sąrašą galima įtraukti Melnragės parką. Kol tėvai vaikštinės promenada ir grožėsis kopomis bei Baltijos jūros vaizdais, vaikai galės siausti ant smėlio įrengtose šiuolaikiškose vaikų žaidimo aikštelėse. Žiniukai čia taip pat ras ką veikti – šalia tako įrengti informaciniai stendai, pasakojantys apie pajūrio augmeniją ir gyvūniją. Ir tai dar ne viskas – pavargusiems parke įrengti mediniai gultai, išalkusiems – iškylų stalai. Parko lankymas ir pramogos nemokamos.

Daugiau pramogų paplūdimiuose Klaipėdos turizmo informacijos centro darbuotojai nemini, tačiau papramogauti mažuosius kviečia į kitus Klaipėdos parkus.

Poilsis Klaipėdoje

Danės skveras. Tai aktyvaus poilsio zona ir vaikų žaidimo aikštelė su batutais. Vasaros vakarais didžiausias parko traukos objektas – įspūdingas muzikinis fontanas su projekcinėmis vaizdų instaliacijomis. Danės upe galima pasiplaukioti vandens dviračiais, elektriniu katamaranu arba vandens autobusu. Nuo šios vasaros čia kursuoja ir vandens autobusas. Nuomos punktą rasite Danės upės krantinėje prie Biržos tilto.

Ąžuolyno giraitės parkas. Čia yra naujai įrengtos žaidimų ir pramogų aikštelės įvairaus amžiaus vaikams.

„Poilsio parkas“. Jame rasite įrengtas žaidimų aikšteles ir sporto erdves (krepšiniui, mažajam futbolui, lauko ir stalo tenisui, golfui). Tai riedutininkų, riedlentininkų ir BMX dviratininkų itin pamėgta susibūrimo vieta. Nebijantys aukščio savo drąsą ir jėgas gali išbandyti laipynių parke, o diskgolfo žaidimas gali tapti nauju atradimu. Šis parkas yra pakeliui link jūros. Parko lankymas nemokamas, bet pramogos mokamos.