Aukščio iššūkis: nuo drąsaus pasivaikščiojimo iki kopimo ir šuolio

Nors Lietuvoje ir neturime kalnų, tai netrukdo čia pasijusti tikru alpinistu ir pasimėgauti pramogomis, kurios reikalauja drąsos kilti kuo aukščiau. Kaip sako N. Sutkaitytė, Lietuvoje turime keletą dirbtinių uolų – ir ne tik.

„Pavyzdžiui, Jonavos rajone galima rasti 13 metrų aukščio Šveicarijos uolą, į kurią galima kopti ir išbandyti savo ištvermę. Kauno rajone, Pagonijos Pramogų parke turime Pagonijos uolą, kurios aukštis taip pat siekia 13 metrų. Šiame parke yra dar viena įdomi pramoga – kopimas alaus dėžėmis. Čia visiška naujiena, kuri labai mėgstama. Tu turi dėti alaus dėžes vieną ant kitos, stengtis jų sudėti kuo daugiau, o iš viso jų galima sudėti net 28. Tai šmaikšti pramoga darbo kolektyvams ar tiesiog draugų kompanijai, mergvakariui ar bernvakariui atšvęsti“, – sako N. Sutkaitytė.

Dar daugiau drąsos pareikalaus Jonavoje esantis nebenaudojamas vandens bokštas, kviečiantis užkopti į 23 metrų aukštį. O patys drąsiausi meta sau iššūkį Alytuje ir Vilniuje.
Televizijos bokštas

„Alytaus Baltosios rožės tiltas – pats aukščiausias pėsčiųjų ir dviračių tiltas, net įtrauktas į Lietuvos rekordų knygą. Nuo jo galima šokti iš 37–38 metrų aukščio. Taip pat Vilniuje galima pasivaikščioti Televizijos bokšto taurės kraštu – po saugos instruktažo, jus susaisto diržais ir jūs galite pamatyti nuostabią Vilniaus panoramą 170 metrų aukštyje“, – sako N. Sutkaitytė.

Ekskursijos po vandeniu ir pramogos greičio mėgėjams

Lietuvoje gausu ežerų, kuriuose adrenalino mėgėjai taip pat gali atrasti įvairių pramogų.

Platelių ežeras – pats skaidriausias ir didžiausias, jame vykdomos įvairios ekspedicijos po vandeniu. Pasinėrus gilyn su gidu, čia galima aptikti XV amžiaus tilto liekanas, nugrimzdusią „Gelmių mergelės“ skulptūrą, taip pat paplaukioti po įvairius vietinių žuvų urvus ir net pamatyti nugrimzdusią jachtą. Jei dar ir to neužtenka, labai kviečiu į Trakus. Neriant su akvalangu, čia galima rasti milžiniškas Galvės ežero galvas, ten įkurdintas povandeninis skulptūrų parkas“, – sako N. Sutkaitytė.
Neringa Sutkaitytė

Jeigu nebijote nei aukščio, nei gylio – tikriausiai nebijosite ir greičio. Greičio mėgėjai Trakų rajone gali pamėginti pavairuoti monstrą–visureigį („Monster Truck“), kurio kėbulo ilgis siekia 6 metrus, aukštis – 4 metrus, o rato skersmuo siekia beveik 1,7 metro.

„Jeigu mėgstate superautomobilius ir norite pasėdėti šalia šturmano „Ferrari“ ar „Lamborgini“, Kaune, Kačerginės Nemuno žiedo trasoje galima pralėkti porą ratelių. Tik įspėsiu – tai tikrai nepigi pramoga“, – sako N. Sutkaitytė.

Aktyvus laisvalaikis – vis populiaresnis

„Keliauk Lietuvoje“ atstovė pastebi, kad lietuviai labai mėgsta savaitgalio keliones arba ilgąsias atostogas Lietuvoje.

Anot jos, ilgainiui regionuose galima sutikti vis daugiau siūlymų aktyvaus laisvalaikio pramogoms, mat lietuviai – gan įnoringi turistai.

„Mes mėgstame tiek pažintiniais takais pažygiuoti, tiek leidžiamės į Camino Lituano žygius, turime vienintelį Pabaltyje miško ir jūros taką. Lietuviai tikrai šias pramogas mėgsta ir mes nuolat nagrinėjame tuos pasiūlymus ir žiūrime, kaip dar suvilioti lietuvius. Jie yra įnoringesni turistai – jiems neužtenka populiarių pramogų. Dalis poilsiautojų vis ieško naujienų“, – pastebi N. Sutkaitytė.