Vietinio turizmo ekspertė Neringa Sutkaitytė sako pastebinti, kad vietos keliautojai mėgsta suplanuotas keliones, tad su Tauragės turizmo centru buvo sudėliotas pažintinis maršrutas.

Siūlo potyrių ir kūnui, ir akims

„Mėgautis galite visą vasarą. Maršrute yra labai daug įvairių objektų, manome, kad Tauragė dar tikrai ne visų atrasta. Kai sudarinėjome maršrutą, pastebėjome, jog gausu naujienų, laukiamiausia vasaros naujiena, manau, – Pagramančio apžvalgos bokštas regykla, nuo kurio atsiveria nuostabi panorama. Taip pat kviečiu nusileidus nuo bokšto patvirtinti mitą, kad ten, kur yra Akmenos ir Jūros upių santaka, vienoje upėje vanduo šiltesnis, kitoje – šiltesnis. Be viso to, yra daug aktyvių pramogų. Galima apsilankyti Taurų nuotykių parke – tai bene didžiausias Žemaitijoje nuotykių parkas ir vienintelis, pasiūlęs netradicinę nakvynės vietą ekstremalių pojūčių mėgėjams, – apsigyventi 8 metrų aukščio nameliuose“, – vardija pašnekovė.

Vietinio turizmo ekspertė sako, kad pramogų ras ir vandens mėgėjai: yra vandenlenčių parkas. Vaikščioti bei grožėtis gamta galima Pagramančio parke, kur sukurti net keturi pažintiniai takai. O jei patinka kabantys tiltai, jų čia net dvylika. N. Sutkaitytė priduria, kad pažintinių takų maršrutai gerai apgalvoti, tad rasite ir kur pavalgyti, pailsėti, ir kur pernakvoti. Be to, liepos 20 dieną turėtų būti atvertas Tauragės apžvalgos bokštas.

Neringa Sutkaitytė

Menas ir degustacijos

Jei norisi pažinti ir istoriją, tuomet lankytojai kviečiami užsukti ten, kur saugomos vietos paslaptys.

„Prie Tauragės pilies įsikūręs Santakos krašto muziejus su pačiu mažiausiu Paslapčių kambariu. Tauragėje vyksta ir meno simpoziumas „Kvadratu“ – įvairūs menininkai visoje Tauragėje išdėliojo visokių skulptūrų. Pavyzdžiui, muziejuje galima rasti menininkės Jolitos Vaitkutės didžiulę žmogaus kaukolę, Amžių bokšte – didžiulį trijų metrų robotą, Santakos muziejaus kiemelyje – mergelės skulptūrą“, – dalį įdomybių atskleidžia N. Sutkaitytė.

Tauragėje laukiami ir smaguriai, – jie galės paragauti net levandų ar citrinų ledų, liofilizuotų burokėlių ar jau gana populiarių mėsainių bei kitų įvairių patiekalų.

Nepamiršo ir gamtos

VšĮ „Žaliasis regionas“ direktorė Gaiva Mačiulaitienė pasakoja, kad į Tauragę dėl įvairiausių renginių verta atvykti iš visų Lietuvos kampelių. Be to, miestui pasirinkus gamtos temą žmonės gali plačiau susipažinti su supančia gamta ir dalyvauti įvairiose edukacijose apie gamtą.

„Norime pakviesti į edukaciją „Vėl spalva žalia“, o kad būtų įdomiau ir atraktyviau, Turizmo centras sukūrė ir padovanojo miestui audiogidų, – važiuojant vienu viešojo transporto maršrutu įsijungia ir pravažiuodami gražiausius objektus Jūs galite klausytis nuostabių istorijų apie jų praeitį ir pritaikymą dabartyje. Autobusai draugiški aplinkai, jie yra elektriniai. Ir turistų prašome saugoti aplinką“, – sako G. Mačiulaitienė.

Tauragė lankytojus kviečia ir į muzikos renginius, kur skambės įvairiausių stilių koncertai, tad šių metų Kultūros sostinėje kiekvienas ras veiklos pagal savo poreikius.
Tauragės krašto muziejus