Pradedant Maskvos Didžiojo teatro „pastatyta“ Džiuzepės Verdžio „Aida“ 1999-aisiais ir baigiant Gaetano Donizetti „Meilės eliksyru“ iš Opera Futura Verona šiemet – šio festivalio programa neabejotinai subalansuota išrankiausiems elitinio scenos meno gerbėjams. Negana to, išskirtinę garsiausių operos spektaklių scenografija šventės metu organiškai papildo įstabioji viduramžių pilis, įsikūrusi pačioje Kato Paphos įlankos pakrantėje.

Šiųmetinio festivalio metu, rugsėjo 6-8 dienomis, pristatant G. Donizetti „Meilės eliksyrą“, pagrindinius vaidmenis atliks toli už Italijos ribų išgarsėję tenorai Paolo Fanale ir Alessandro Luciano (pastarasis sudalyvaus tik uždaromajame spektaklyje - sekmadienį, rugsėjo 8-ąją) – jie įkūnys Nemorino personažą – bei įžymusis Veronos sopranas Stella Georgiou, visoms trims šios operos šventės dienoms tapsianti G. Donizečio Giannetta.

Adiną ir Belcorę suvaidins atitinkamai Stefania Bonfadelli ir Paola Santucci (sopranas) bei Alessio Potestio ir Alex Moskofian (baritonas). Dulcamaro boso partiją rugsėjo 6 ir 8 dienomis atliks Marco Bussi, o rugsėjo 7-ąją - Alessio Potestio.

Bendras sėdimų vietų skaičius spektaklių metu – 2 209. Bilietų kainos (priklausomai nuo konkrečios vietos) – 25, 40, 50, arba 70 eurų.

Tiesioginius skrydžius iš Lietuvos į Pafosą vykdo oro linijų bendrovė „Ryanair“. Skrydis, prasidedantis Kaune ir trunkantis šiek tiek daugiau nei tris valandas rugpjūčio 28-ąją kainuoja apie 513 litų asmeniui, o rugsėjo 4-ąją – 503 litai žmogui į vieną pusę (priklausomai nuo pasirinkto apmokėjimo budo, ši kaina dar gali išaugti keliolika litų, o skraidinantis registruotą bagažą – mažiausiai ketvirtadaliu).

Skrendant su „Ryanair“ iš Vilniaus arba Kauno oro uostų pro Oslo Rygge su „Ryanair“ pavyktų ženkliai sutaupyti, kadangi keliaudami tokiu maršrutu Pafosą pasiektumėte pigiau nei už 200 litų, o įsigijus abu bilietus dabar (persėdimu turėtumėte pasirūpinti savarankiškai, atsidėję jam pakankamai laiko tam atvejui, jeigu antrasis lėktuvas „sugalvotų“ pavėluoti) visa kelionė gali kainuoti ir 170 litų (be registruoto bagažo mokėsčio).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją