„Kai žmonės guodžiasi, kad per savaitgalį labiau pavargo, nei pailsėjo, aš visuomet jų klausiu, kaip jie ilsėjosi. Vaikystėje mus moko įvairiausių dalykų - valgyti, vaikščioti, skaityti, tačiau kaip pailsėti per trumpą laiką, taip niekas ir neišmoko. Gongai ypatingai tinka, jaučiantiems stresą, esant sudėtingai emocinei būsenai, tiems, kas nerimauja, blogai miega, kuriems reikia greitai atstatyti psichinę ir emocinę pusiausvyrą. Norint greitai ir gerai atsipalaiduoti, subalansuoti save, sustiprinti kūną, kviečiu ateiti.", - sako renginio organizatorius Mindaugas Vidugiris.

Anot jo, norint pailsėti, nereikia kelių dienų ar savaičių, tam užtenka pusvalandžio - tereikia išmokti kelis paprastus pratimus, nuraminančius protą ir mintis.

„Vaizdžiai kalbant, kiekvienas iš mūsų esame savotiškas indas, o mūsų mintys - to indo turinys. Norėdami pailsėti, pirmiausiai turime išmokti nusiraminti ir išsivalyti nuo nereikalingų minčių. Vienas iš pratimų - įsiklausimas į kiekvieną mus supantį garsą. Gongo garsų klausimasis turi ypatingą poveikį", - pasakoja M. Vidugiris.

Nemokamo renginio metu vilniečiai bei Vilniaus svečiai turės galimybę ne tik pasiklausyti gongų muzikos, bet ir pasivaišinti vegetariškais saldumynais, atsigaivinti tikro šaltinio vandeniu.