Šiandienai egzistuoja kelios skrydžio iš Lietuvos sostinės į Dortmundą galimybės, kuriomis pasinaudojus galima keliauti tiek tiesiogiai, tiek (esant būtinybei) persėsti kitose Europos oro uostose. Trumpai aptarsime jas visas.

Priešingai, negu į daugelį didžiųjų Senojo žemyno oro uostų, į Dortmundo tarptautinį arba DTM su „airBaltic“ avialinijomis iš Vilniaus nenuskrisite net tuo atveju, jeigu būsite pasiruošę pakeisti lėktuvą Rygoje. Realus kelionės su persėdimu variantas – skrydis keičiant lėktuvus dusyk - Vienoje ir Miunchene. Iš Vilniaus tektų pakilti „Austrian Airlines“ orlaiviu o, nutūpus su juo Vienoje, įšokti į „Lufthansos“ Fokker 100 modelio lėktuvą. Šiam nusileidus Tarptautiniame Miuncheno oro uoste, tektų daryti paskutinį persėdimą, kurį įvykdžius – galiausiai pasiekti Dortmundą su „Germanwings“ avialinijomis.

Ši skrydžio galimybė – priešingai, negu galėtų pasirodyti – suteikia šansą pasiekti Dortmundą itin greitai. Kelionė, įskaitant laiką, kurį tektų sugaišti persėdimams, truktų tik šiek tiek daugiau nei penkias valandas. Tiesa, šiuo atveju greitį „kompensuoja“ pakankamai aukšta kaina –tokia išvyka į vieną pusę kainuotų 5687 litus asmeniui.

Pigesnis, tačiau žymiai daugiau laiko „suryjantis“ variantas – skrydis iš Vilniaus su dviem persėdimais, kurių pirmasis įvyktų ne Vienos, o Varšuvos Šopeno oro uoste. Pasinaudojus šia galimybe, ilgiau užtruktų ir persėdimas Miunchene (apie dvi su pusės valandos vietoje nepilnos pusantros), tačiau bendrai visa kelionė kainuotų 2489 litus žmogui. Į bilieto kainą įskaičiuoti ir visi privalomi mokesčiai. Susumavus skrydžių ir persėdimų laikus, tokios išvykos trukmė – maždaug 13 valandų.

Tiesioginius skrydžius iš Vilniaus į Dortmundą šiuo metu vykdo pigių oro linijų bendrovė „Wizzair“. Įsigijus kelionę bent prieš septynias savaites, kelionės šia kryptimi tikslą galima tikėtis pasiekti už 139 litus, o susiplanavus išvyka prieš maždaug keturis mėnesius – ir už 79 litus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją