Savo ruožtu Lisaboną iš Vilniaus pasiekti galima skrendant su oro linijų bendrove „Ryanair“ pro Oslo Rygge oro uostą į Portugalijos Faro miestą. Pasirūpinus lėktuvo bilietais iš anksto, vienam žmogui į abi puses tokia kelionė kainuotų maždaug 180-220 litų.

Į tą patį Faro su „Ryanair“ už panašią kainą galima nuskristi ir iš Kauno – persėsti reikėtų vėlgi Oslo Rygge arba Stokholmo Skavstos oro uoste. Dar viena kelionės iš Kauno į vieną iš Portugalijos oro uostų galimybė – oro linijų bendrovių „Ryanair“ ir „easyJet“ kombinacija, kuria pasinaudoję, nutūptumėte tiesiai Lisabonoje.

Tiesa, persėsti (iš „Ryanair“ į „easyJet“ lėktuvą) tektų Londono Lutono oro uoste, o visa kelionė žmogui kainuotų beveik tūkstantį litų. Panašų pasiūlymą pateikia ir „Ryanair“ kartu su „aerLingus“. Nors kombinuojant šias dvi avialinijas, persėsti reikėtų Dubline, kaina išliktų panaši.

Nors atvykėliui iš Lietuvos, beveik pačiame Atlanto vandenyno „viduryje“ esančios Azorų salos gali pasirodyti tikru rojaus kampeliu ir vieta, kurią turistai turėtų būti ypatingai pamėgę, viešbučių kainos čia iš tiesų nesikandžioja. Naktis trijų žvaigždučių Comfort Inn Ponta Delgada komplekse kainuoja vos 160 litų.

Apsistoje čia gali tikėtis „švediško stalo“ tipo pusryčiu, o pasirūpinus geresniu kambariu – ir vaizdu į įlanką. Tiesa, artimiausią „jaukų“ paplūdimį nuo viešbučio skiria beveik tris kilometrai.

Kambarys keturių žvaigždučių puikiai lankytojų vertinamame Royal Garden Hotel, įsikūrusiame šalia centrinės Ponta Delgada aikštės kainuoja jau 280 litų parai. Tiesa, už tą pačią kainą kambaryje gali apsistoti ir du žmonės.

Toliau nuo oro uosto, o kartu ir nuo Ponta Delgada gyvenvietės esančiuose rajonuose jau galima gauti kambarį pakankamai aukšto lygio viešbutyje ir už 100 litų nakčiai. Tokią galimybę suteikia, pavyzdžiui, Ribeira Grande miestelyje esantis Pico de Refugio kompleksas, siūlantis jame apsilankiusiems žvilgtelėti į mažiau turistams žinomus Azorų salyno kampelius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)