Užsukti į šią spalvingą ir masišką liaudies kūrybos fiestą pravartu ne tik tiems, kurie nusprendė aplankyti Čekiją turistiniais tikslais arba užsuko į Brno pažintinės kelionės po regioną metu. Šis folkloro festivalis – tarptautinis, tad juo metu pasitaikys toli gražu ne viena išskirtinė proga iš arti susipažinti tiek su tautodailininkais iš visos Europos, tiek su gilias tradicijas puoselėjančiais muzikos, šokių bei scenos menų kolektyvais iš atokiausių pasaulio kampelių.

Iš kartos į kartą įvairiausias kūrybos ir amatų tradicijas perduodantys čekai šioje šventėje taip pat pasirodys visu gražumu – atvykus į festivalį savarankiškai, gyvo kontakto metu užmegsite daug glaudesnę pažintį su šios šalies liaudies (o taip pat – ir šiuolaikiniais) menais, negu besilankydami kuriame nors iš vietinių muziejų.

Festivalio organizatoriai žada, kad šiemet skirtingų pasirodymų metu į šios folkloro šventės sceną išeis apie tūkstantį atlikėjų (tiek individualių, tiek kuriam nors iš gausybės festivalyje pasirodysiančių kolektyvų priklausančių) iš Čekijos ir apie du šimtus svečių iš užsienio, atstovaujančių skirtingus, neretai pačius egzotiškiausius pasaulio kampelius. Nemažai dėmesio koncertinėje renginio programoje skiriama ir jaunųjų talentų bei vaikų kolektyvų pasirodymams.

Nors visai šalia Brno yra įsikūręs Turany oro uostas, į kurį lėktuvus siunčia visos Lietuvoje operuojančios pigių skrydžių kompanijos, tiesiogiai oro transportu nei iš Vilniaus, nei iš Kauno jo pasiekti neįmanoma, o nusprendus pasinaudoti persėdimo galimybe, tektų „sukti ratus“ pro Londoną, Romą arba Eindhoveną. Todėl geriausia iš Lietuvos Čekiją pasiekti autobusu – persėdant Varšuvoje iki Brno nukaktumėte už maždaug 160 litų.

Vis dėlto, užsispyrusiems keliautojams, ištikimiems oro transportui, iš Lietuvos į Brno lėktuvu galima keliauti pro Vieną, autobusu įveikiant tik 110 kilometrų, skiriančius šiuos du miestus. Tiesa, tokia kelionė nebūtų pigi – tiesioginis skrydis iš Vilniaus į Vieną su „Austrian Airlines“ paskutinę rugpjūčio savaitę kainuoja 2348 litus į vieną pusę. Dar apie 35 litus tektų užmokėti už tarptautinį autobusą iki pat Brno.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)