„Darbuotis „Omniva LT“ pradėjau iš karto išėjęs iš kariuomenės. Šioje įmonėje dirbu jau 2,5 metų ir šiuo metu užimu vyriausiojo kurjerio poziciją Kauno padalinyje. Kurjerio darbu buvau susidomėjęs dar gerokai anksčiau, bet, galima sakyti, kad pagaliau išbandyti savo jėgas paskatino į namus užsakytas prekes pristatantis kurjeris. Visuomet jį stebėdamas galvojau, kad toks darbas man labai tiktų. Mane žavėjo galimybė kasdien vairuoti automobilį, ir keliaujant pamatyti vis kažką naujo“, – apie karjeros pradžią pasakoja Marius Valavičius.

Darbas kaip antri namai

Mariaus teigimu, ne tik pomėgių realizavimas, bet ir kiti aspektai lemia jo darbo patrauklumą.

„Kurjerio darbe randu labai daug privalumų. Vienas tokių – patogus darbo grafikas. Jei, pavyzdžiui, man reikia, kad pirma dienos dalis būtų laisva, tai labai lengvai galiu suderinti su kolegomis ir vadovais. Visi šiuo klausimu yra geranoriški. Beje, kandidatuojant į šią poziciją man buvo labai svarbu, su kokiais žmonėmis teks dirbti, tad dabar galiu pasakyti, kad man nemelavo – atradau puikų kolektyvą, per pustrečių darbo metų su niekuo neteko susipykti. Kolegos yra labai draugiški, bendraujant ir su vadovu niekuomet nepajausi statusų skirtumo. Visada turiu galimybę laisvai išsakyti nuomonę, kalbėti apie visas problemas ir pasitarti“, – apie kurjerio darbo privalumus pasakoja Marius Valavičius.

Dienos planas be streso

Kaip teigia pašnekovas, gerai jaustis darbo vietoje jam padeda ne tik jaučiamas kolegų palaikymas, bet ir aiškus dienos darbų planas. Tai leidžia jaustis užtikrintai.

„Kurjerio darbe labai patinka tai, kad viskas yra tiksliai sustyguota. Visuomet aišku, ką bei kada reikia padaryti. Pavyzdžiui, prieš pradėdamas savo pamainą visuomet pasitikrinu darbo grafiką – kur man reikės važiuoti ir ar nereikės pavaduoti kolegos. Tuomet apgalvoju, kokiu maršrutu būtų geriausia važiuoti ir kelintą valandą prasidės mano rytas. O kitą dieną atvykęs į darbą pradedu skenuoti siuntas ir krauti jas į autobusiuką. Galiausiai, dar kartą pasitikrinus maršrutą, jau galiu sėsti už vairo ir keliauti pristatinėti siuntų“, – apie savo darbo dieną pasakoja vyr. „Omniva LT“ kurjeris Marius Valavičius.

Marius Valavičius, daugiau nei 2 m. dirba kurjeriu „Omniva LT“ komandoje

Šventės suartina

Nenumaldomai artėjantis šventinis periodas kurjerio darbą taip pat gerokai paįvairina, ypač kai pristatant siuntas klientams su jais užsimezga dar glaudesnis ryšis.

„Šventiniu laikotarpiu ryškiau pasimato klientų emocijos. Vieni tiesiog džiaugiasi artėjančiomis šventėmis, o kitų veiduose galima matyti įtampą, tad labai smagu stebėti tą palengvėjimą, kai klientas pamato, kad pavyko gauti užsakytą siuntą laiku. Apskritai, pristačius siuntą, visi dėkoja ir šypsosi, o vyresni klientai dar ir papasakoja, kas slypi jų siuntiniuose. Pavyzdžiui, viena klientė pasakojo, kad jos anūkas jau eis į trečią klasę. Kadangi jis labai gerai mokosi, klientė nusprendė jį nustebinti padovanodama mėgstamiausią žaislą. Tokios istorijos visuomet mane pradžiugina ir pristatęs siuntą link automobilio pats grįžtu su šypsena“, – apie bendravimą su klientais pasakoja M. Valavičius.

Naujiems kolegoms – visapusiškas dėmesys

Bendravimo su klientais ir siuntų pristatymo šventiniu periodu yra kur kas daugiau nei įprastai, bet padidėjusį darbo tempą padeda įveikti komandinis darbas bei kolegų tarpusavio supratimas. Norintiems išbandyti kurjerio darbą „Omniva LT“ kolektyve, Marius pataria nebijoti šventinio periodo.

„Lapkritį, gruodį tikrai jaučiame padidėjusį darbo krūvį, nes siuntų kiekis būna žymiai didesnis nei įprastai. Kita vertus, šiuo periodu mūsų kolektyvą papildo daugiau darbuotojų, todėl pasiskirsčius darbus visas siuntas pristatyti klientams yra kur kas paprasčiau. Todėl jei svarstote apie tokio darbo pasirinkimą, siūlyčiau šventinio periodo nebijoti. Naujų komandos narių niekuomet iškart neapkrauname darbais. Žinome, kad priprasti prie naujos darbo vietos reikia laiko. O tam, kad darbai sektųsi dar sklandžiau, visuomet laikausi ir vienos svarbios taisyklės – kuo daugiau bendrauti su nauju kolega. Tuomet išmokyti jį darbo subtilybių būna kur kas lengviau ir net nepastebi, kad ir labiausiai įtemptas šventinis darbų maratonas ateina į pabaigą“, – apibendrina „Omniva LT“ vyr. kurjeris.

Skaitykite daugiau apie kurjerių darbo išskirtinumus bei kitų pozicijų darbo galimybes „Omniva LT“ karjeros puslapyje: https://karjera.omniva.lt/darbo-pasiulymai.