Atsakingas požiūris į veiklą

Tekstilės pramonė yra viena taršiausių pasaulyje, todėl darbuotojų uniformos neišvengiamai atsiduria tarp sričių, kurias įmonės turi apsvarstyti kurdamos ir įgyvendindamos savo ESG ir tvarumo strategijas. „Youniformer“ padeda savo klientams išspręsti šį klausimą perimdami dalį tvarumo įsipareigojimų ir įgyvendindami žiedinį procesą. Pasak bendrovės vadovės Editos Šekštelienės, „Youniformer“ savo veikloje derina socialinės atsakomybės ir aplinkos apsaugos aspektus.

„Suprasdami, kokį poveikį aplinkai turi sritis, kurioje veikiame, pasiryžome savo veikloje įgyvendinti kuo daugiau gerųjų praktikų. Todėl tvarumo principus taikome nuo pat pirmų žingsnių – partnerių atrankos, iki bandymų suteikti antrą gyvenimą panaudotoms uniformoms“, – sakė E. Šekštelienė.

Youniformer

„Youniformer“ uniformoms siūti naudoja Europoje pagamintus audinius, kuriuos perka tik iš patikimų gamintojų. Svarbus kriterijus renkantis tiekėjus – sąžiningos darbo sąlygos ir kokybė. Daug dėmesio bendrovė skiria ir pakuotėms – joms „Youniformer“ renkasi lengvai perdirbamas medžiagas arba daugkartinio naudojimo drabužių maišus, o pakavimo priemones pernaudoja, kai tai įmanoma. Galiausiai, gamybos procese „Youniformer“ naudoja „Green“ sertifikatu ženklintą žaliąją energiją.

Aplinkai draugiškiausias pasirinkimas – kokybė

Pasak bendrovės vadovės, praktika rodo, kad įmonės uniformas atnaujina kas dvejus metus. „Youniformer“ uniformų būklę įvertina kartu su klientais ir padeda nuspręsti – reikia naujų ar pakaks atnaujinti turimus rūbus. Reprezentatyvumą praradusios uniformos nebaigia gyvenimo šiukšlių dėžėje. Atnaujinimui netinkamas uniformas „Youniformer“ išsiunčia perdirbti, o kitas – paaukoja ne pelno siekiančioms organizacijoms, kurios pasirūpina, kad apranga pasiektų kenčiančius nepriteklių.

E. Šekštelienė

„Vis dėlto, tvarumui aktualiausias mūsų veiklos principas – rinktis kokybiškus audinius. Taip pratęsiame uniformos gyvavimo ciklą ir taupome ne tik klientų lėšas, bet ir gamtinius resursus. Jau daugybę kartų įsitikinome, kad kokybiški audiniai daugeliu atveju leidžia išvengti papildomos uniformos gaminimo“ – komentavo E. Šekštelienė.

Kai dera tvarumas ir patogumas

„Youniformer“ komanda taip pat įsitikinusi, kad darbuotojų aprangos tvarumą lemia ne tik pasirinkimai, atlikti gamybos metu, bet ir uniformos priežiūra. Todėl bendrovė savo klientams suteikia rekomendacijas, kaip geriausiai prižiūrėti aprangą, bei pasirūpina visapusišku uniformos tvarkymu ir priežiūra.

Youniformer

„Mūsų klientams nereikia rūpintis nebereikalingomis ar pavargusiomis uniformomis. Nebereikalingas trumpai dėvėtas uniformas grąžiname į savo sandėlį, iš kurio įmonė gali nemokamai jas atsiimti prireikus. Procesą skaitmenizavome – klientų atstovai gali stebėti likučius virtualiame sandėlyje, patogiai užsakyti naujas uniformas ar atgauti atnaujintas senąsias“, – sakė E. Šekštelienė.

Per beveik 15-a veiklos metų įmonė uniformas pagamino dešimtims įmonių – apie tekstilės žiediškumo ir tvarumo principus „Youniformer“ nuolat kalbasi su klientais visose Baltijos šalyse, komentavo E. Šekštelienė: „Stebime didžiulį pokytį ir progresą verslo požiūryje į tvarumą. Tačiau labiausiai džiaugiamės, kad įmonės tvarumo įsipareigojimų nebelaiko našta – mūsų atveju tvarumas reiškia ir patogumą.“