„Ne, iš tiesų tai monotonija yra netinkamas žodis apibūdinti mano darbą. Nors atrodo, kad visus darbo niuansus ar problemų sprendimo būdus žinau atmintinai, tačiau vos ne kasdien tenka vis kitokiu kampu pasižiūrėti tiek į partneriams, tiek į kolegoms, tiek į klientams kylančius iššūkius, ieškoti nešabloniškų jų sprendimo būdų. Atitinkamai ir pačiam kažko naujo išmokti”, – sako tarptautinių siuntų specialistu bendrovėje dirbantis D. Jokūbauskas.

Sugrįžo, nes jautėsi laukiamas ir vertinamas

Pasak pašnekovo, jis šioje siuntų bendrovėje atsidūrė iškart po mokyklos baigimo: „tiesiog neapsisprendžiau ką studijuoti, o kad nešvaistyčiau laiko, įsidarbinau „Venipak“ kurjeriu, kur tuo metu buvau pats jauniausias kolektyve. Darbas sekėsi neblogai, įgijau patirties, bet po metų išėjau iš darbo dėl studijų. Pabaigiau logistiką. Dabar galvoju, kad būtent pirmieji darbo pasibandymai greičiausiai ir paskatino pasirinkti būtent tokią studijų kryptį”, – pasakoja D. Jokūbauskas.

Danielius Jokūbauskas

Ir nors baigęs studijas atgal į tą pačią bendrovę jis nebegrįžo – sako norėjęs save išbandyti ir kitokio pobūdžio darbuose, vis dėlto atsiradus progai vėl susidomėjo galimybe įsidarbinti savo pirmojoje darbovietėje.

„Kodėl? Todėl, kad žinojau, kad grįžtu į motyvuotą, jaunatvišką ir labai draugišką kolektyvą, kur visi vienas kitą palaiko – žodžiu žinojau, kad manęs laukia europietiškas požiūris į darbo kultūrą, be to jau turėjau ir su kuo palyginti”, – sako pašnekovas.

Pareigų paaukštinimo ir naujų atsakomybių jis sulaukė praėjus vos mėnesiui nuo sugrįžimo. Anot D. Jokūbausko, jeigu parodysi iniciatyvą, norėsi tobulėti, karjeros laiptais lipti nebus sudėtinga: vadovai pastebi įdėtas pastangas, stengiasi motyvuoti.

Venipak

„Apskritai bendrovėje visada gauni atgalinį ryšį. Tas įvertinimas gali būti ir oficiali padėka, ir nuoširdūs žodžiai iš kolegų – šaunuolis Danieliau, ačiū, kad padėjai. Taip pat netiesiogiai ir iš kitų žmonių išgirstu, kad mano atliekamas darbas yra vertinamas, svarbus. Įmonė netgi turi tokią darbuotojams skirtą programėlę, kur visi bendradarbiai gali padėkoti, įvertinti gerai darbą atlikusius kolegas”, – tikina D. Jokūbauskas.

Įkvepia „Venipak“ šiuolaikiškumas ir modernumas

Pasak tarptautinių siuntų specialistu bendrovėje dirbančio D. Jokūbausko, darbe jį motyvuoja tai, kad įmonėje jis jaučiasi vienos komandos dalimi: „Visi čia turime bendrą tikslą – sklandų darbo procesą ir patenkintą klientą. Todėl, kaip to pasiekti, kiekvieno idėjos yra svarstomos, į visas pastabas atsižvelgiama, o patobulinimai, tarp jų ir sisteminiai, įvykdomi labai greitai. Pavyzdžiui, mūsų klientams kilo iššūkių su tarptautiniais žymėjimo lipdukais – jų formatas buvo nepatogus. Tai su tiesioginio vadovo pagalba, pasitelkiant įmonės IT specialistus, vos per kelias dienas pakeitėme šį ženklinimą ir jau sulaukėme daug teigiamų atsiliepimų, o palengvėjimą pajutome ir mes, ir klientai”, – pasakoja D. Jokūbauskas.

Danielius Jokūbauskas

Jis sako, kad darbas bendrovėje jam padėjo įgyti ir naujų kompetencijų: būdamas logistikos specialistu, nesijautė esąs stiprus pardavimų srityje, tačiau aplinkybės privertė vis dažniau susidurti su tokia veikla, todėl natūraliai atėjo suvokimas, kad ir čia jis gali taip pat sėkmingai dirbti.

„Jau ir anksčiau tiesiogiai teko bendrauti su privačiais klientais, tačiau verslo klientai davė kitokios patirties, naujų įgūdžių: taip atsirado planavimas, strategavimas, o ir dalykinę anglų kalbą geriau įvaldžiau, nes dėl darbo specifikos kasdien tenka bendrauti su klientais ir partneriais iš užsienio. Man apskritai yra įdomus logistikos darbų koordinavimas, kur galutinis tikslas yra laimingi klientai”, – aiškina „Venipak“ tarptautinių siuntų specialistas.