„CHEP“ išskirtinumas – padėklų nuomos paslauga – tai sprendimas, kuris skatina tiek aplinkosauginį, tiek ekonominį efektyvumą visoje tiekimo grandinėje. Ši inovacija ne tik padidina sąnaudų veiksmingumą, bet ir didina bendrą verslo stabilumą, atverdama duris tolesniam augimui ir plėtrai.

Šiuo metu „CHEP“ valdo maždaug 353 mln. padėklų, dėžių ir konteinerių parką. Platus jų tinklas apima daugiau kaip 750 paslaugų centrų, užtikrinančių efektyvią veiklą visame pasaulyje. Be to, „CHEP“ priklauso konteinerių logistikos lyderių „Brambles Group" grupei ir veikia daugiau nei 60 šalių, kuriose dirba apie 11 500 darbuotojų.

Taip pat milijonai CHEP padėklų, dėžių ir konteinerių sudaro esminį, tačiau dažnai nepastebimą, pasaulinės tiekimo grandinės pagrindą, didinantį logistikos tvarumą visame pasaulyje.

Žiedinės ekonomikos modelis didina matomumą ir tvarumą

Izabella Maczkowska-Ciborowska, „CHEP“ generalinė direktorė Lenkijoje ir Baltijos šalyse, sakė, kad žiedinės ekonomikos modelis gali padėti pasiekti įmonių tvarumo tikslą: „Tvari tiekimo grandinė nebėra tik madinga įmonių nuostata, bet ir esminis elementas, užtikrinantis ilgalaikę visų įmonių plėtrą. Besikeičianti ekonominė aplinka, nauji ES reglamentai, tarpusavyje susijusių aplinkosaugos ir socialinių aspektų poveikis, vartotojų ir investuotojų lūkesčiai – visa tai, viena vertus, sudaro palankias sąlygas tvarios tiekimo grandinės plėtrai, tačiau, kita vertus, gali tapti ir iššūkiu organizacijoms", - aiškina I. Maczkowska-Ciborowska.

„CHEP“ siūlo klientams veiksmingesnę ir tvaresnę alternatyvą vienkartinių padėklų naudojimui arba savo platformų valdymui. Pridėjus skaitmenines paslaugas į savo tiekimo grandinę, „CHEP“ gali atskleisti jos nematomas sritis. „Derindami padėklų nuomos paslaugas su pažangiausiomis interneto technologijomis, galime stebėti tiekimo grandinę naudodami duomenis, gaunamus beveik realiu laiku – tai padeda pirmaujantiems pasaulio gamintojams ir mažmenininkams priimti išmanesnius ir tvaresnius sprendimus, kurie lemia geresnius sprendimus parduotuvėse, padeda sekti produktų pakrovimus ir tobulinti jų veiklą", - priduria I. Maczkowska-Ciborowska.

Izabella Maczkowska-Ciborowska

„Brambles group“, kuriai priklauso „CHEP“, 2023 m. gruodžio duomenimis, yra pirmaujanti bendrovė savo kategorijoje pagal tvarumo rodiklius, apibrėžtus „Dow Jones Sustainability Indices" (DJSI) tvarumo indekse. Todėl skelbdama metinę tvarumo apžvalgą, bendrovė nurodo ambicingus tikslus, kuriuos tikisi pasiekti iki 2025 m. Ataskaitoje taip pat apžvelgiamos iniciatyvos, kurias įgyvendindama įmonė numatys sąlygas tvariam medžių auginimui. Pavyzdžiui, įmonė planuoja atsodinti du medžius už kiekvieną panaudotą medį. Taip pat sieks, kad į sąvartynus nepatektų jokių gaminių medžiagų. Izabella Maczkowska-Ciborowska teigia, kad jų įsipareigojimas – atkurti miškus, sumažinti atliekas bei mažinti CO2 emisijas ir tapti aplinkai neutraliu verslu.

„Mūsų siūlomas nuomos ir pakartotinio panaudojimo modelis atitinka žiedinės ekonomikos principus, kuria efektyvesnes tiekimo grandines, mažina veiklos sąnaudas ir gamtos išteklių poreikį", - teigė Izabella Maczkowska-Ciborowska, CHEP Lenkijos ir Baltijos šalių generalinė direktorė.

„Balticovo“ ir „CHEP“ partnerystė – tvarumo tikslams pasiekti

„Balticovo“, didžiausia kiaušinių gamintoja Šiaurės Europoje, eksportuojanti net 70% savo produkcijos į 20 Europos šalių, remiasi partneriais, kurie atitinka produktų saugos standartus ir turi atitinkamą veiklos mastą, kad patenkintų jų poreikius ir užtikrintų produktų saugumą. Bendrovės komercijos direktorius Vjačeslavas Kočetkovas teigia, kad partnerystė su „CHEP“ leidžia prisidėti prie tvaresnės ir aplinkai draugiškesnės tiekimo grandinės, nes pasitelkiant daugkartinio naudojimo padėklus sumažėja vienkartinių padėklų poreikis, o tai gali padėti sumažinti atliekų kiekį ir poveikį aplinkai.

„Padėklų nuoma taip pat gali būti ekonomiškesnė nei nuosavų padėklų pirkimas ir priežiūra. Padėklų nuomos paslaugą teikiančios įmonės atlieka tokias padėklų valdymo užduotis kaip valymas, remontas ir tuščių padėklų grąžinimas iš rinkos, todėl galime atitinkamai perskirstyti vidinius resursus, sumažinti kapitalo išlaidas, pagerinti pinigų srautus ir sumažinti administracinę naštą. Naudodamiesi padėklų nuomos paslaugomis pastebėjome, kad pagerėjo tiekimo grandinės efektyvumas, įskaitant greitesnį apyvartos laiką ir sumažėjusias išlaidas, susijusias su padėklų įsigijimu ir valdymu", - sakė V. Kočetkovas.

Vjaceslavs Kocetkovs

Jo teigimu, „CHEP“ bendrovę pasirinko dėl efektyvumo ir patikimumo – įmonė garsėja standartizuotais ir gerai prižiūrimais padėklais. Tai prisideda prie tiekimo grandinės efektyvumo, nes sumažėja problemų, susijusių su padėklų kokybe ir prieinamumu. „Patikimumas tiekimo grandinėje yra labai svarbus daugeliui įmonių, įskaitant ir „Balticovo", - aiškina Kočetkovas. „Be to, tvarumas mums yra labai svarbus aspektas. Naudodami „CHEP“ daugkartinio naudojimo padėklus, galime parodyti savo prisiimtą atsakomybę už aplinkos apsaugą, mažiname vienkartinių padėklų naudojimą ir atliekų kiekį", – sakė jis.

„CHEP“ veikia visame pasaulyje, o tai gali būti naudinga tokioms bendrovėms kaip „Balticovo“, kadangi turime tarptautinę tiekimo grandinę. Bendradarbiaudami su „CHEP“ galime atitikti pramonės specifinius ir tarptautinius kokybės reikalavimus, saugos standartus bei reglamentus", - sakė Vjačeslavas Kočetkovas.

Dalintis
Nuomonės