Šis sausio efektu vadinamas reiškinys yra glaudžiai susijęs su metų pabaiga. Kadangi gruodžio mėnesį dalis investuotojų siekia sumažinti būsimus kapitalo prieaugio mokesčius, dalį savo akcijų jie išparduoda už mažesnę kainą. Gerus sandorius įvykdę pirkėjai tikisi tokių pat gerų kainų ir sausį, tad aktyviai užplūsta akcijų biržas. Kita priežastis – metų pabaigoje gautas pinigines premijas investuotojai naudoja kito mėnesio akcijoms įsigyti, tad sausio mėnesį aktyviai ieško gerų pirkinių.

Kad nereikėtų laukti išpardavimų ir konkuruoti su kitais investuotojais akcijų biržoje, investavimo brokeris „Freedom24“ skelbia kalėdinę akciją ir savo klientams dovanoja iki 20 akcijų. Dovanojamų akcijų vertė svyruoja nuo 3 iki 700 USD ir jas gali gauti kiekvienas, kuris iki gruodžio 31 d. papildys savo sąskaitą atitinkama pinigų suma:

  • 3 akcijos dovanų su nuolaidos kodu XMAS5, papildžius sąskaitą nuo 5000 iki 19 999 Eur;
  • 5 akcijos dovanų su nuolaidos kodu XMAS20 ir XMAS5, papildžius sąskaitą nuo 20 000 iki 49 999 Eur;
  • 10 akcijų dovanų su nuolaidos kodu XMAS50, XMAS20 ir XMAS5, papildžius sąskaitą 50 000 Eur ir daugiau.


Dovanojamų akcijų sąrašą galite pamatyti čia.

Dar viena kalėdinė brokerio dovana – nuo 2,5 proc. iki 2 proc. sumažintas komisinis mokestis už lėšų pervedimą iš banko kortelės į „Freedom24“ tarpininkavimo sąskaitą. Sumažintas įsigijimo mokestis taikomas lėšų papildymui eurais ir JAV doleriais visų tarifų planuose.

Akcijos sąlygas rasite čia.