Stasys Razmus sako, kad IT kasdienis darbas yra nematomas sraigtelis sudėtingoje veiklos sistemoje, tačiau čia slepiasi efektyviai išspręstos ir dažnai didelės vertės verslo iššūkiai. Paprastam klientui „Omniva“ veikloje labiau yra matomi paštomatai ir kurjerių veikla, tačiau kiekviename žingsnyje yra ir nematoma dalis – IT komandos integruotos inovacijos, prisidedančios prie sklandaus siuntų skirstymo bei pristatymo, užtikrinančių gerą klientų patirtį.

„Omniva“ įmonių grupės IT padalinyje šiuo metu dirba apie 130 darbuotojų. Komandos pasiskirsčiusios per tris Baltijos šalis – Lietuvą, Latviją ir Estiją. Vienai jų vadovaujantis Stasys atkreipia dėmesį, kad ruošiamasi ambicingam verslo augimui bei plėtrai. Šiems pokyčiams įgyvendinti buriama didelė ir stipri IT komanda. Iš viso padaliniui iki metų pabaigos bus ieškoma apie pusšimtis darbuotojų, vien Lietuvoje – 14 komandos narių.

„Esame atsakingi už logistikos sprendimus ne tik Baltijos, bet ir kitose šalyse. Galima sakyti, esame vartai į Baltijos rinkas, bet tuo pačiu žaidžiame ir kaip globalus žaidėjas. Mūsų ambicijos yra didelės, o žmonės pajėgūs jas įgyvendinti“, – sakė S. Razmus.

 Infomacinių sistemų plėtros vadovas Stasys Razmus „Omniva“ grupėje dirba jau 5 metus

Jau karjeros pradžiojeįkvepiančios užduotys

Karjerą pradėjęs nuo analitiko pozicijos, šiuo metu Stasys vadovauja 21 žmogaus tarptautinei komandai. Nors įmonėje dirba jau penkerius metus, nuo pirmųjų dienų jautė tiesioginių vadovų palaikymą, komandinę dvasią ir įvertinimą. Tokia įmonės vidinė kultūra skatino tobulėti, o dabar sukauptomis žiniomis jis jau dalijasi su savo komanda.

„Mano pirmosios užduotys daugiausiai buvo susijusios su Estijos pašto veikla – reikėjo užtikrinti duomenų apsikeitimą tarp naudotos ir naujosios sistemos. Kitas didelis projektas buvo importo kontrolės sistemos diegimas (ICS2). Europos sąjungos teisės aktai įpareigoja, kad visi siuntiniai, kurie ateina iš trečiųjų šalių į ES būtų deklaruojami. Buvau atsakingas už šios deklaravimo sistemos integracijos ir vystymo darbus. Nuo šių užduočių prasidėjo mano tobulėjimas „Omniva“ grupėje“, - dalijosi patirtimi S. Razmus.

Prieš pristatant klientams džiaugsmą siuntose, procesas slepia daug techninių detalių. Siuntos yra registruojamos, transportuojamos, kol jos perduodamos kurjeriams ar įdedamos į paštomatus – logistikos etapų daug ir įvairių. Pasak Stasio R., IT komanda dirba tam, kad logistika būtų sklandi, o klientai laimingi.

Unikali vieta tobulėjimui ir lyderystei

Šiuo metu „Omniva“ IT skyriaus Kaune įsikūrusi komanda kviečia prisijungti programinės įrangos inžinierius, programuotojus ir kitus specialistus. Įmonės tikslas yra plėsti rinkas, tad komandos laukia daug naujų projektų ir labai dinamiškas darbas su tarptautinėmis integracijomis. Partnerių sąrašas apima ne tik Baltijos šalis, bet ir Suomiją, Nyderlandus, Vengriją.

„Techninės žinios gali ir turi būti tobulinamos, mūsų komandoje gana lengva mokytis. Mes aktyviai dalijamės praktika ir patarimais su naujokais, integruojame juos ir padedame tobulėti. Todėl viena svarbiausių savybių naujokams yra turėti norą mokytis, spręsti problemas ir dalyvauti jų sprendimo procese nuo – iki“, – akcentavo S. Razmus.

Nors pasaulinė praktika rodo, kad didelė dalis IT specialistų dirba nuotoliu, S. Razmus dalijasi savo praktine patirtimi ir sako, kad „Omniva“ IT komandos stiprybė yra efektyvi komunikacija, kuri remiasi gyvu kontaktu ir galimybe efektyviai bei kūrybingai spręsti problemas susirinkus kabinete „čia ir dabar“.

„Siekiame efektyvumo, todėl norime turėti komandą vietoje, būtent Kaune. Iš patirties matome, kad vienoje erdvėje dirbantys žmonės efektyviau dalinasi idėjomis, nuomone, greičiau pastebi ir sprendžia iššūkius, palaiko vienas kitą ir mokosi. Komandinis darbas vienija ir užtikrina maksimalų rezultatą, tad ieškome žmonių su uždegimu, ir esame nusiteikę duoti jiems laisvę bei pasitikėjimą. Mūsų naudojami įrankiai, technologijos yra nuolat atnaujinami, čia atėję dirbti žmonės išmoks naujų dalykų, taps įgyvendinamų inovacijų dalimi sparčiai progresuojančioje įmonėje. Priklausomai nuo pastangų ir žingeidumo, laukia karjeros galimybės ir motyvuojantis atlygis“, – pasakojo S. Razmus.

 S. Razmus. „Vienoje erdvėje dirbantys žmonės efektyviau dalinasi idėjomis, greičiau sprendžia iššūkius ir mokosi“

Jau sulaukė tarptautinio įvertinimo

Pasak informacinių sistemų plėtros vadovo S. Razmaus, šiais metais „Omniva“ grupė išgyvena didelius pokyčius. Trijose skirtingose rinkose, skirtingose sistemose dirbusios įmonės tampa kaip viena, todėl pagrindinis IT komandos dėmesys dabar nukreiptas į integraciją. Prioritetas kartu ir gerinti klientų patirtį – sujungus sistemas ir platformas – jas bus dar patogiau naudoti.

Komandos susitelkimą ir sėkmingus rezultatus įrodo pernai spalį gautas tarptautinis pripažinimas. Įvertinus 300 skirtingų kompetencijų ir sričių, „Omniva“ įmonei įteiktas Tarptautinės pašto asociacijos (ang. International Postal Corporation) Certification of Excellence aukščiausios kokybės sertifikatas, kuris liudija aukštą paslaugų ir darbo procesų kokybę bei tvarumą.

„Mūsų tarptautinės IT komandos indėlis svarus, tobulinant ir vystant pašto paslaugas bei keliant jas į naują lygmenį. Bet kurioje savo veiklos srityje norime rodyti inovacijų ir technologijų lyderystę. Tobulindami procesus ir matydami progresą mes komandoje jaučiame prasmę, o tai tiesiogiai atsispindi ir kasdienėje motyvacijoje“, – komentavo S. Razmus.

Visas darbo pozicijas „Omniva“ IT padalinys daugiausia skelbia „LinkedIn“ platformoje, šiuo metu aktyvus inžinieriaus skelbimas.