Didžiausia Baltijos šalyse ekologiškų neaustinės medžiagos ir popierinių maišelių gamintoja „Bagfactory“ sukurė alternatyvą ploniems plastikiniams maišeliams. Šių metų birželio mėn. bendrovė pristatė rinkai plonus daugkartinio naudojimo neaustinio pluošto maišelius su iškirpta rankena. Į „Bagfactory“ sukurtus maišelius pirkėjai gali ne tik susidėti prekybos centre įsigytus vaisius, daržoves, bet ir laikyti namuose esančius daiktus, avalynę ir kt. Šiuos maišelius galima skalbti žemoje temperatūroje, perdirbti, jie tinkami liestis su maistu.

„Džiaugiamės, kad mūsų maišelius jau teigiamai įvertino mažmeninės prekybos tinklai ir jų klientai. „Bagfactory“ maišelius gamina automatizuotai, dideliais kiekiais. Dėl to maišeliai klientams kainuoja žymiai mažiau nei iki šiol rinkoje buvę daugkartiniai maišeliai, kurie dažniausiai yra gaminami rankiniu būdu“, – teigia „Bagfactory“ vadovas Gvidas Krolis.

„Bagfactory“ atstovų teigimu, maišelis žmogui turi sukurti didesnę pridėtinę vertę nei tik būti panaudotas vieną kartą, kaip buvo iki šiol. Jei maišelį galima naudoti daug kartų, įsigyti pigiai, žmogus pats nori tokį turėti. Gvido Krolio nuomone, daugkartinio maišelio sukuriama nauda – geriausias argumentas, skatinantis žmones nesirinkti vienkartinių plastikinių maišelių.

Tvarūs daugkartiniai maišeliai ir mados industrijai

Jau vasaros pabaigoje „Bagfactory“ pristatys atnaujintus plonus daugkartinio naudojimo neaustinio pluošto maišelius. Vietoj iškirptos rankenos bus virvelė. Tai patentuota technologija, leidžianti maišelius gaminti visiškai automatizuotu būdu ne tik greitai dideliais kiekiais, bet ir žema savikaina. Virvute užtraukiami maišeliai užtikrins sandarumą, bus skirti ne tik maisto, bet ir mados pramonei – batų, papuošalų gamintojams. Maišeliai gaminami iš minkštos neaustinės medžiagos, neleidžiančios susibraižyti daiktams ar išbyrėti produkto detalėms.

„Bagfactory“ įkurta 2015 m. Lietuvoje. Bendrovė daugkartinius maišelius gamina tokiems prekės ženklams kaip „Lidl“, „Aldi“, „Euronics“, „Coca Cola“, „Shell“. Įmonė taip pat tiekia produkciją stambiausiems Vokietijos, Islandijos, Maltos, Skandinavijos prekybos tinklams.