„CVbankas.lt“ sudarė geriausių ir potencialių darbuotojų labiausiai vertinamų Lietuvos darbdavių sąrašą. Nugalėtojomis pripažintos įmonės, kurių darbo skelbimų, portalo „CVbankas.lt“ lankytojai praėjusiais metais ieškojo dažniausiai.

„Lidl Lietuva“ valdybos narės ir personalo vadovės Sandros Savickienės teigimu, toks darbo ieškančių žmonių susidomėjimas įmone parodo, kad intensyvus darbas siekiant užtikrinti visapusišką darbuotojų gerovę, nelieka nepastebėtas. Organizacija plečiasi ir toliau – atidaro naujas parduotuves, antrąjį logistikos centrą, taip didindama darbo vietų skaičių ir kviesdama prisijungti naujus komandos narius.

Pasak jos, gauti apdovanojimai neabejotinai džiugina, tačiau tuo pačiu įpareigoja ir toliau siūlyti pačias geriausias sąlygas visiems komandos nariams – sąžiningą ir konkurencingą darbo užmokestį, papildomas naudas.

 Sandra Savickienė, „Lidl Lietuva“ valdybos narė ir personalo vadovė

„Prekybos sektoriuje taikomi žmogiškųjų išteklių valdymo standartai kasmet auga, o kandidatai vis dažniau teikia prioritetą ne tik konkurencingam atlyginimui, bet ir profesiniam tobulėjimui, papildomoms naudoms bei draugiškai darbo atmosferai. Dėl šios priežasties norėdami pritraukti naujus talentus, privalome nuolat tobulėti ir patys, todėl didiname darbo užmokestį, papildomai lėšų skiriame priedams ir premijoms, siūlome įvairias naudas darbuotojams ir jų šeimos nariams. Malonu, kai šios pastangos yra įvertinamos“, – sako S. Savickienė.

Šie apdovanojimai nėra pirmieji, kuriuos „Lidl Lietuva“ šiemet pelnė. Sausio mėnesį įmonė šeštus metus iš eilės buvo apdovanota prestižiniais „Top Employer 2024 Lietuva“ ir „Top Employer 2024 Europe“ sertifikatais. Šiuos sertifikatus geriausiems darbdaviams suteikia Nyderlanduose įsikūrusi nepriklausoma organizacija. „Top Employer“ įvertinimai įrodo, kad bendrovė pasižymi ypatingai geromis darbo sąlygomis, atsakingu požiūriu į komandos narių gerovę, plačiomis karjeros galimybėmis ir papildomomis naudomis.

Šiuos metus „Lidl Lietuva“ parduotuvių ir logistikos centro darbuotojai pradėjo didesniais atlyginimais – nuo sausio mėnesio jų darbo užmokestis didėjo vidutiniškai 4–9 proc. Administracijos darbuotojų atlyginimai augo praėjusių metų rugsėjo mėnesį.

S. Savickienė priduria, kad didesnio kandidatų susidomėjimo sulaukiama ne tik dėl kasmet didinami prekybos tinklo darbuotojų atlyginimų, bet ir dėl įmonės siūlomų papildomų naudų, motyvacinės sistemos bei premijų.

„Pernai vieni pirmųjų iš visų „Lidl“ šalių pristatėme skatinimo programą – Kauno logistikos centre sėkmingai dirbantys darbuotojai, pasiekę numatytus tikslus, kas mėnesį gali sulaukti priedų, kurie gali siekti apie 300 eurų neatskaičius mokesčių. Logistikos centras yra pagrindinė mūsų įmonės ašis, nuo kurios darbo kokybės ir tikslumo priklauso visų mūsų parduotuvių veikla, todėl motyvuojame darbuotojus ne tik siekti kuo geresnių rezultatų, bet uždirbti papildomą priedą prie atlyginimo“, – sako S. Savickienė.

„Lidl Lietuva“ parduotuvių ir logistikos centro darbuotojams taiko ir pakopinę atlyginimo sistemą. Ši sistema leidžia komandos nariams žinoti, kaip ateityje keisis jų darbo užmokestis. Taip pat, prireikus dirbti viršvalandžius, juos apmoka minutės tikslumu. Šie sprendimai leidžia kolektyvo nariams jaustis dar užtikrinčiau.

 Lidl Lietuva“ rankose dar du apdovanojimai tapo „Metų darbdaviu 2023“ ir „Darbo rinkos lyderiu 2023“ prekybos kategorijoje

S. Savickienės teigimu, darbuotojai įmonėje ne tik gauna konkurencingą atlyginimą, bet ir kitas papildomas naudas. Nuolat skatinamas ir komandos narių tobulėjimas, asmeninių ar profesinių įgūdžių ugdymas – jiems siūlomi įvairūs vidiniai mokymai. Prekybos tinklas suteikia ir plačias karjeros galimybes. „Lidl Lietuva“ statistika rodo, kad kolektyvo nariai nuolat tobulėja – 2023 kalendoriniais metais apie 13 proc. darbuotojų pakilo pareigose.

Be to, įmonė rūpinasi ir fizine bei emocine darbuotojų sveikata. Pavyzdžiui, visi darbuotojai po bandomojo laikotarpio yra apdraudžiami papildomu sveikatos draudimu. Taip pat papildomų naudų darbuotojams krepšelyje – imunitetą stiprinantys vitaminų rinkiniai, nemokami gydytojo psichoterapeuto ar psichologo-psichoterapeuto psichoterapijos seansai bei galimybė anonimiškai pasikonsultuoti su specialistais teisiniais, finansiniais ir asmeniniais klausimais.

Šiuo metu įmonėje dirba 2,7 tūkst. darbuotojų. Lietuvoje veikia 72 „Lidl“ parduotuvės 27 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje ir Gargžduose.