„Esu labai atkakli – mėgstu atlikti viską iki galo. Ir komanda nuo manęs neatsilieka. Dirbdama čia įgijau daugiau pasitikėjimo savimi, bendravau su įvairiais žmonėmis ir išmokau daug dalykų, apie kuriuos anksčiau nieko nesupratau. Visa tai dabar praverčia ne tik darbe, bet ir asmeniniame gyvenime“, – kalba jauniausia „McDonald‘s“ restorano vadovė Lietuvoje, paneigianti stereotipą, kad gabus jaunimas tikisi tik greitų rezultatų ir lengvo uždarbio.

Darbo pokalbis buvo kitoks

G. Jundaitės karjera „McDonald‘s“ prasidėjo panašiai, kaip ir daugumos jaunų žmonių – nuo darbo vasarą. Bet pats įsidarbinimas buvo kiek kitoks – mergina iš karto parodė, kad yra drąsi, ryžtinga ir žino, ko nori. „Atėjau į darbo pokalbį, nors net nebuvau užpildžiusi anketos. Tiesiog pamačiau, kad jiems trūksta darbuotojų, ir pasisiūliau padėti. Nors restoranas jau buvo priėmęs visus sezoninius darbuotojus, aš vadovei padariau tokį gerą įspūdį, kad visgi rado vietą ir man“, – pasakoja mergina.

Ilgai likti restorane ji neketino, tačiau dinamiška darbo aplinka įtraukė. Šie metai „McDonald‘s“ gretose energingai vilnietei – jau septintieji. Dabar vadovauja Vilniuje Kedrų g. esančiam restoranui ir yra atsakinga už visą daugiau nei 60 darbuotojų jo komandą. Per savo karjerą G. Jundaitė išbandė daugumą restorano pozicijų – buvo darbuotoja, instruktore, pamainos vadybininke ir direktorės asistente.

G. Jundaitės karjera „McDonald‘s“ prasidėjo nuo darbo vasarą

Piko metu darbuojasi su visais

G. Jundaitės vadovaujamo „McDonald‘s“ restorano kolektyvas – įvairus. Daugiausiai čia dirba studentai, tačiau yra ir pensinio amžiaus žmonių. Ir visi jie pasitiki jaunąja vadove, nes ji palaiko savo darbuotojus. Piko valandomis ją dažniausiai rastumėte ne kabinete sėdinčią prie kompiuterio, o sparčiai besisukančią virtuvėje, stovinčią prie kasų arba „McDrive“ langelyje.

„Žinau, kad ateidama padėti kolegoms piko metu esu naudinga. Be to, matydami, kad aš darau tą patį, ką ir jie, darbuotojai geriau supranta, kad dabartinė mano pozicija – visai ne atsitiktinumas. Tai geriausias įrodymas, kad viską pasiekiau savo darbu“, – kalba G. Jundaitė.

Gretos pirma diena „McDonald‘s“

Įgūdžiai praverčia ir buityje

G. Jundaitė pasakoja, kad šiek tiek sunkesni buvo tik pirmieji karjeros laipteliai. 18-metė mergina tuomet per trumpą laiką palypėjo dviem pozicijomis aukštyn ir tokius sparčius pokyčius kolegos iš pradžių vertino skeptiškai. Nuomonės pasikeitė po to, kai pamatė, kaip sparčiai Greta mokosi. O išmokti teko daug ko.

„Išmokau ir su darbu tiesiogiai nesusijusių praktiškų dalykų. Pavyzdžiui, anksčiau net neįsivaizdavau, kaip namuose keičiamos elektros lemputės, o dabar be problemų pasikeičiu pati. Jeigu virtuvėje nebėga vanduo, taip pat žinau, nuo kur pradėti ieškoti priežasčių“, – apie praktinius įgūdžius kalba mergina.

G. Jundaitė įsitikinusi, kad sėkmę darbe labiausiai lemia tinkamas nusiteikimas. Dabartinis laikotarpis jai taip pat labai įdomus. Anot merginos, atsakomybė už visą restoraną – visiškai nauja patirtis, tačiau šis iššūkis jauniausios „McDonald‘s“ restorano vadovės Lietuvoje negąsdina. Netgi priešingai – kai reikia pratintis prie prie naujos pozicijos ir mokytis naujų dalykų, Gretai dirbti yra tik įdomiau.