Motyvacijos variklis – noras tapti geriausiu savo srityje

„Esu čia dar „šviežias“, bet jau galiu pasidalinti stipriais įspūdžiais“, entuziastingai pokalbį pradeda programinės įrangos inžinierius H. Tatheer, neseniai prisijungęs prie „Omniva“ IT skyriaus komandos Kaune.

Paklausus, kas paskatino pasirinkti būtent siuntų logistikos sritį, Hamza Tatheer neieško ,,žodžių kišenėje“. Įspūdį daro IT srityje naudojami įrankiai (siuntų valdymo, kurjerių darbo sistemos, programavimo įrankiai, skirti optimizuoti logistiką) bei optimizavimas naudojant dirbtinį intelektą. Hamza pabrėžia, kad jo tikslas yra tapti geriausiu savo srityje, o kolegos, kurie kasdien deda pastangas ir tobulėja, jį motyvuoja papildomai.

„Dirbu tarptautinės logistikos IT komandoje, kuri rūpinasi ne tik sklandžiu sistemų veikimu, tačiau ir kitais svarbiais procesais: didžiulio duomenų kiekio kontrole, atsarginių kopijų užtikrinimu. Taip pat mūsų kasdienės užduotys apima įmonės sistemos tobulinimą, kad palengvintume siuntų srautą iš vienos šalies į kitą bei paslaugų integravimą su kitais rinkos dalyviais. Tai nėra maža užduotis, nes informacijos srautas yra didžiulis ir tai suteikia mūsų komandoms didelę patirtį“, – sakė H. Tatheer.

IT specialistas pastebi, kad pasirinkto darbdavio vaidmuo yra itin svarbus, ypač karjeros pradžioje. Jei kolegos yra ambicingi, motyvuoti, vadovai palaiko ir dalinasi žiniomis – tokia aplinka skatina ne tik tobulėti, bet ir kelti sau vis aukštesnius tikslus. Pasak H. Tatheer jau nuo pirmųjų dienų jis jaučia stiprų kolegų palaikymą. Čia žmonės nuolat stengiasi tobulėti, dalintis patarimais ir juos priima ne kaip kritiką, o kaip galimybę augti.

 H. Tatheer itin motyvuoja įmonėje skatinamas darbo – asmeninio gyvenimo balansas

Palygino skirtumus su gimtąja šalimi

Kalbėdamas apie savo darbo rutiną, Hamza pasakoja, kad jo kasdienė veikla prasideda 9 val. ryte, o komandinis darbas ir susitikimai biure organizuojami triskart per savaitę. Jų metu vyksta mokymai, taip pat su kolegomis pasidalijama įžvalgomis, problemomis ir kaip jos buvo išspręstos.

Lygindamas darbo sąlygas ir galimybes Lietuvoje ir Pakistane, iš kurio jis kilęs, H. Tatheer sako, kad labiausiai patinka tai, kad įmonė rūpinasi darbo – asmeninio gyvenimo pusiausvyra. „Omniva“ teikia pirmenybę gerai darbuotojų savijautai, lanksčiai vertina darbo valandas, todėl darbuotojai jaučia asmeninę atsakomybę ir motyvaciją atlikti darbą maksimaliai gerai.

„Jei dienos metu turiu skubių asmeninių įsipareigojimų, reikalų, galiu juos atlikti dėl lankstaus įmonės požiūrio. Man patinka, kad darbo atmosfera nėra įtempta, įmonė suteikia laisvę ir vertina darbo pažangą ir progresą darbe“, – sakė H. Tatheer.

Dar vienas skirtumas lyginant IT įmones yra daugiakultūriškumas, kuris praktikuojamas tikrai ne visose gimtos šalies įmonėse. H. Tatheer nuomone, kai komandose dirba įvairių kultūrų žmonės, įgaunama įvairios skirtingų požiūrių patirties, nes dalinamasi įžvalgomis ir atradimais ne tik remiantis profesinėmis žiniomis, bet ir savo kultūroje ir aplinkoje įgyta praktika.

 H. Tatther sako, kad karjera logistikos sektoriuje įkvepianti ir dinamiška.

Kodėl IT talentams verta prisijungti prie bendrovės „Omniva“? Hamza akcentuoja, kad darbas logistikos sektoriuje reiškia nuolatinę dinamiką ieškoti sprendimų, kurti naujas funkcijas. Monotonija tiesiog neįmanoma, nes kiekvieną dieną mokomasi, dirbama komandoje – taip ugdomi ir atskleidžiami kūrybiniai ir lyderystės įgūdžiai.

„Visi žmonės, kurie čia dirba ilgiau nei aš, sukūrė nuostabias sistemas, jos man yra įkvėpimas. Turime mikro paslaugų rinkinį, ir šios paslaugos turi būti prieinamos ir atsparios gedimams. Dirbdamas čia stebėjau vykstančius pokyčius, kuriuos atlieka čia ilgai dirbantys programuotojai. Kaskart peržiūrėdami kodą, jie į kiekvieną kodo eilutę žiūrėjo itin atidžiai ir pakomentavo, kur reikalingas patobulinimas, kad išvengtų neteisingo sistemos veikimo produkcinėje aplinkoje. Mane tai įkvėpė ir paskatino ne tik likti įmonėje, siekiant tobulėti, bet ir savarankiškai mokytis naujų koncepcijų, kad galėčiau suteikti daugiau vertės komandai ir atitikti jos kokybės standartą. Darbas šioje įmonėje yra galimybė dirbti ir mokytis iš geriausių“, sakė H. Tatheer.

„Omniva“ įmonių grupės IT padalinyje trijose šalyse šiuo metu kartu su išorės partneriais dirba apie 170 darbuotojų. Iki metų pabaigos bus ieškoma dar pusšimčio darbuotojų, vien Lietuvoje – 14 naujų komandos narių.

Skelbimą į laisvas „Omniva LT“ IT komandos pozicijas rasite šioje nuorodoje.