Metų pradžioje susidomėjimo ir pirkimų bumas

Naujieji metai įprastai paskatina priimti sprendimus, ryžtis pokyčiams ir išmintingai apgalvoti investavimo galimybes. NT rinka išlieka vienu patraukliausių investavimo šaltinių, o pajūrio projektai patrauklūs tiek siūlomais sprendimais, tiek turistų pritraukimu ir miestų plėtra. Pasak populiariausio pajūrio apartamentų projekto ,,Santjago“ pardavimus ir marketingą valdančios įmonės „RSM“ vadovės Olgos Lapinskės, paskutinių keturių mėnesių pardavimų šuolį galima vadinti rekordu parduota 19 vnt., iš kurių 11 vasarį.

,,City Now“ analitiniai duomenys ir NT rinkos pardavimų analizė parodė, kad ,,Santjago“ projektas vasario mėn. yra pirmoje vietoje pardavimų skalėje. Iš viso vasario mėn. pajūryje buvo parduoti 22 būstai, iš kurių net 11 pardavimų priklauso ,,Santjago“ projektui. Tokie pardavimai, O. Lapinskės teigimu, parodo kryptingo darbo rezultatus ir projekto konkurencinius išskirtinumus. Likusi pardavimų dalis vasario mėn. pajūryje pasiskirstė po 1-2 pardavimus ir buvo sugeneruota net iš 8 skirtingų projektų. Rinkoje susiklostė labai įdomi situacija, kai vienas projektas generuoja pusę pajūrio rinkos rezultatų.

Olga Lapinskė

,,Mūsų komanda turi didelę patirtį NT rinkoje ir tokių didelių pardavimų demonstracija parodo teisingai pasirinktos strategijos rezultatus. Metus pradėjome augančiu naujų potencialių klientų srautu, rezervacijomis ir naujais pardavimais. Klientai ieško būsto pajūryje, į kurį galėtų įsikelti jau šią vasarą, todėl aktualu spėti jį įrengti. Augo susidomėjimas 1,5 – 2 kambarių ir didelių kvadratūrų butais, per vasarį parduoti keturi trijų kambarių apartamentai, liko vienas paskutinis laisvas 3 kambarių butas“, akcentuoja pardavimus ir marketingą valdančios įmonės „RSM“ vadovė Olga Lapinskė.

Investicijai arba mišriam būdui (investicijai ir sau) projekto asortimente populiariausi išlieka dviejų ir pusantro kambario butai. Dalis pirkėjų iš Vilniaus, Kauno, Palangos, Klaipėdos, Šiaulių ir kitų miestų perka sau antrąjį būstą, kita dalis investuoja. Klientai ypač vertina Vanagupę ši zona išskirtinė ne tik savo ramybe, prabanga, bet ir nuostabiu miško masyvu bei taku iki jūros.

Viena populiariausių ir geriausiai atsiperkančių investicijų

Pastatytų ,,Santjago“ būstų asortimentas mažėja, liko 35 proc. Būsto įsigijimui pajūryje įtaką vis dar daro didelė infliacija, nerimas bei prognozės, kad NT kainos nemažės ir ilgalaikėje perspektyvoje išlaikys kainos augimo tendencijas, todėl ieškoma investavimo šaltinių bei geriausio kainos kokybės santykio būsto. Pasak O. Lapinskės, artėjant vasaros sezonui pajūryje pastatytų NT būstų kainos kils, todėl sprendimas įsigyti būstą dabar – yra protingas ir apgalvotas žingsnis.

Sulaukiama nemažai klientų, kurių tikslas yra apsaugoti savo santaupas saugiausiu būdu investuojant į NT. Galima teigti, kad tai trigubas laimėjimas: apsaugojami pinigai nuo infliacijos, jau šią vasarą galima mėgautis išskirtiniu būstu, o jei nuspręstų – išnuomoti ir taip generuoti papildomas pajamas. Būtent pajūryje nuoma atsiperka greičiausiai ypač 1,5 kambario butų, kurie teikia papildomą vertę atstoja dviejų kambarių funkciją už ženkliai mažesnę kainą. Analitikų teigimu, tokio tipo buto prognozuojamas vidutinis paros mokestis per parą siekia apie 115 eurų.


Klientai vertina kokybę ir pridėtines vertes

Poilsio bei gyvenimo pajūryje tendencijos kinta. Jei anksčiau klientai labai vertino apartamentus su baseinais, pirtimis, dabar situacija keičiasi – vis dažniau prioritetą teikia ramiam poilsiui ir mažesnėms išlaikymo sąnaudoms. Daugelis suprato, kad projektai su pramogų infrastruktūra brangūs atsižvelgiant į administravimo išlaidas ir yra orientuoti ne į ramų poilsį. Poreikiai kinta, daugelis pirkėjų vertina, kad po jų langais nebus triukšmingų laisvalaikio erdvių, šašlykinių, sūkurinių vonių, ir kt. sprendimų. Pirkėjams svarbu, kad vystytojas būtų orientuotas ne į masiškumą, o į išskirtinę bei nišinę koncepciją, projekto unikalumą.

Vienoje solidžiausių Palangos lokacijų – Vanagupės g. 22 esantis ,,Santjago“ projektas vertinamas ne tik dėl unikalios vietos, ramybės, tačiau ir dėl pridėtinių verčių – investicijos į „Santjago“ projektą siekia 8,5 mln. eurų. Dėmesys skirtas tiek jaukaus eksterjero išpuoselėjimui, tiek moderniems interjero sprendimams įgyvendinti. Pastato fasadas dengtas natūralaus akmens plokštėmis, tai suteikia ilgaamžiškumo bei išskirtinumo. Unikalus ir stilingas holas, atpalaiduojanti muzika bei laiptinių dizainas atvykusius nuteiks maloniai nuo pirmųjų durų pravėrimo. Gyventojų patogumui įrengti netgi du atskiri liftai, kuriais galima pakilti į norimą aukštą iš požeminės automobilių aikštelės. Taip pat klientai labai vertina papildomus sandėliukus, kurie suprojektuoti pastato viduje. Vidiniame kieme planuojama įrengti prabangias poilsio terasas, kuriose bus galima mėgautis išpuoselėta privačia žalia teritorija, ramybe ir jūros oru.

,,Klientai susižavėję ,,Santjago“: 5 - 8 minutės iki jūros, strategiškai patogi vieta pasiekti bet kurias norimas pramogas, projektas antroje linijoje nuo jūros, patraukli kaina. Tai neabejotinai puiki investicija, kurią vertina ir jau nekantrauja įsikelti būsimieji ,,Santjago“ apartamentų savininkai“, – sakė O. Lapinskė.

Apartamentų kaina prasideda nuo 98 000 tūkstančių eurų. „Santjago“ vieno kv. metro buto vidutinė kaina su daline apdaila yra apie 3200 eur, pilna apdaila apie 400 eur. kv.m.

Geidžiamiausio NT projekto atstovai atkreipia dėmesį, kad esant poreikiui, yra galimybė butus sujungti. Taip pat norint palengvinti finansinę naštą antro būsto įrengimo metu suteikiama galimybė išskaidyti mokėjimus dalimis.

Kovo 9-12 vyksiančiose Atvirų durų dienose ypatingas pasiūlymas perkantiems 2-3 kambarių butus - 6000 eurų vertės dovana - virtuvė su buitine technika.

Paskutinė galimybė norintiems įsigyti erdvesnį trijų kambarių būstą - liko paskutinis iš jų!

Racionalaus išplanavimo 1,5 kambario butai su pilna apdaila tik nuo 119 000 eurų.

Registracija sužinoti daugiau ir apžiūrėti išskirtinius ,,Santjago“ apartamentus:

Tel.: +370 606 83035