Gausaus pagrindinių rinkos dalyvių, lankytojų iš viso pasaulio bei žiniasklaidos dėmesio sulaukiančiame renginyje kasmet demonstruojamas rekordinis skaičius plataus vartojimo bei namų elektronikos gaminių. Tarp AEG šiemet čia pristatomų sprendimų – ir iš 80 proc. perdirbamų medžiagų pagaminti šaldytuvai bei šaldikliai, padedantys vartotojams dar aktyviau prisidėti prie maisto švaistymo problemos mažinimo.

„Panašias naujoves diegiame tam, kad gyvenimas taptų lengvesnis bei malonesnis, tuo pačiu suteikdami žmonėms galimybę priimti tvaresnius sprendimus. Orientuodamiesi į perdirbamų medžiagų naudojimą, energijos taupymą ir kitus tvarios praktikos principus, padedame vartotojams suprasti, jog įmanoma rūpintis aplinka ir jausti vertę sau. Pavyzdžiui, mėgautis skaniu, sveiku pačių pasigamintu maistu ar ilgiau išsaugoti puikią mėgstamų drabužių išvaizdą“, – komentuoja „Electrolux Europe“ generalinis direktorius Chrisas Braamas.

Anot jo, dalyvavimas tokio masto parodoje labai svarbus, norint atkreipti dėmesį į moderniausių technologijų naudą. Fizinis renginys dėl pastaraisiais metais užklupusios koronaviruso pandemijos nevyko, tačiau kompanija ir toliau dėjo visas pastangas, tobulindama inovatyvius, aplinkai draugiškus sprendimus: „Džiaugiamės, jog atėjo momentas, kuomet savo prekybos partneriams bei plačiajai visuomenei galime asmeniškai pristatyti darbo rezultatus.“

Apdovanojimais įvertinta skalbimo prietaisų linija

Pagrindinis AEG prekių ženklo akcentas parodoje IFA – unikalus skalbyklių asortimentas, tai yra prietaisai su vandens minkštinimo technologija, kuri efektyviai išskalbia drabužius net ir 30 ºC temperatūroje.

 Mikroplastiko filtras sulaiko iki 90 proc. mikroplastiko pluošto (Electrolux nuotr.)

Skalbiant per dažnai ir itin karštame vandenyje audinius labai lengva pažeisti, jie praranda spalvą. Minėtieji prietaisai turi skalbinių atnaujinimo garais funkciją, kuri pašalina kvapus per 25 minutes, sunaudodama 96 proc. mažiau vandens nei pasirinkus įprastą skalbimo ciklą. Be to, skalbyklėms skirtas papildomas filtras sulaiko iki 90 proc. mikroplastiko pluošto, kurį išskiria sintetiniai drabužiai.

 UniversalDose skalbimo priemonių stalčius (Electrolux nuotr.)

„Naujoji būgninių džiovyklių linija buvo sukurta siekiant sumažinti energijos suvartojimą. Joje integruota pažangi technologija „3D Scan“, nuskaitanti drėgmės lygį giliai audinyje, užtikrina, kad net kelių sluoksnių drabužiai būtų išdžiovinami visiškai tolygiai“, – paaiškina Ch. Braamas.

Inovatyviai virtuvei skirtos technologijos

Renginyje taip pat pristatomi AEG prekių ženklo šaldytuvai bei šaldikliai, pavyzdžiui, 7000 serijos „GreenZone“ bei „GreenZone+“, ne tik atliepia maisto švaistymo mažinimo poreikį – dėl beveik visiškai perdirbamų šių prietaisų medžiagų tai yra vienas tvariausių pasirinkimų rinkoje.

Naujos kartos indukcinė kaitlentė su integruotu garų rinktuvu (Electrolux nuotr.)

„Integruota 8000 serijos „Cooling 360º“ aušinimo sistema, ilgiau išsauganti produktų šviežumą, padeda sumažinti jų atliekų iki 20 proc. Šis skaičius labai reikšmingas norint įveikti pasauliniu mastu itin aktualią maisto švaistymo problemą – tyrimai rodo, kad iki 60 proc. žmonių bent kartą per savaitę ką nors išmeta. Pagrindinė to priežastis yra pasibaigęs produktų galiojimo laikas, tačiau neretai maistas pasirodo nebetinkamas vartoti ir todėl, kad savaime sugenda per greitai“, – pasakoja „Electrolux Europe“ vadovas.

Indukcinės kaitlentės su įmontuotais garų rinktuvais – dar keli AEG buitinės technikos sprendimai, išvykę į IFA. 6000 serijos „Bridge“ („ComboLite“) bei 8000 serijos „Bridge“ ir „FlexiBridge“ su įmontuotais garų rinktuvais „eXTractor“ suteikia laisvę planuojant virtuvės interjerą ir pageidaujant modernesnės, patogesnės maisto ruošimo erdvės.

Indukcinėje kaitlentėje įmontuotas ištraukiamas garų rinktuvas (Electrolux nuotr.)

Kaitlenčių viduryje esantys garų rinktuvai įsijungia tuomet, kai pradedama gaminti, veikia tyliai ir garus pašalina akimirksniu. Į patalpą grąžinamas išfiltruotas, grynas oras, o užbaigus maisto ruošimo procesą ir toliau veikianti funkcija „Breeze“ užtikrina, kad virtuvėje tvyrotų visiška gaiva.

Ch. Braamas akcentuoja, jog skirti vienodai dėmesio žmogaus gerovei bei planetai „Electrolux“ siekia jau daugiau nei 100 metų. Noras būti vienu žingsniu priekyje, kuriant technologiškai pažangius gaminius, ar edukuoti, kaip tinkamai jais naudotis – vertybės, tiesiančios kelią ne tik į prestižiškiausias parodas, bet ir į tvaresnę mūsų visų ateitį.