Pagrindiniai principai, lemiantys tvarų augimą

2023-ieji – ryškūs „InRento“ augimo metai, atnešę puikių rezultatų: 0 vėluojančių projektų, 77 nauji projektai, vidutinė metinė investuotojų grąža siekė 11,61 proc., o bendras investuotojų uždarbis – daugiau kaip 1,3 mln. eurų.

Įmonė per 2023 metus sufinansavo daugiau kaip 12,2 mln. eurų. Metinis projektų kiekis išaugo 2,39 karto.

Pasak D. Urbanovičiaus, tvarus augimas orientuotas ne į momentinį šuolį ar išskirtinai gerą mėnesinį rezultatą, o į stabiliai augantį portfelį, kuris tiesiogiai susijęs su investuotojų pasitikėjimu ir jų lūkesčių išpildymu.

„Mums tvarus augimas – stabiliai augantis investuojančių skaičius, didėjantis finansuojamų projektų kiekis ir jų apimtys. Mes orientuojamės į kokybę, o ne į kiekybę“, - tikina „InRento“ ryšių su investuotojais vadovas.

„InRento“ peržengti 20 mln. sufinansuotų projektų ribą be vėlavimų padėjo įmonėje vyraujanti disciplina, profesionali komanda bei augantis investuotojų pasitikėjimas.

„Kai investuotojai kiekvieną mėnesį pradėjo gauti palūkanas ir pamatė, kad projektai yra realizuojami didesne grąža, nei buvo prognozuota – išaugo jų pasitikėjimas mumis“, – sako jis.

D. Urbanovičius taip pat pateikė pavyzdį, kai COVID-19 pandemijos įkarštyje jie turėjo biurų nuomos projektą Vilniuje, Ateities gatvėje. Žmonės galvojo, kam to reikia, juk pandemija parodė, kad daugelis gali dirbti nuotoliniu būdu ir biurų išvis gali nereikėti.

„Bet mes žiūrėjome į platesnę perspektyvą ir vietoje prognozuotinos šiek tiek didesnės nei 6 proc. metinės grąžos investuotojams, projekto savininkas pasiekė puikų rezultatą, kuris viršijo net 20 proc. metinės grąžos ribą“, – sako jis.

Investavimas į „InRento“ projektusne kiekvienam

Anot D. Urbanovičiaus, „InRento“ platforma nėra skirta visiems investuotojams – ji tinkamiausia orientuotiems į pasyvų investavimą.

„Kaip ir žmonės, kurie nuomoja NT ir gauna kiekvieną mėnesį pajamas iš nuomos, taip ir mūsų investuotojai kas mėnesį gauna palūkanas iš NT nuomos projektų“, - paaiškina jis.

Tačiau „InRento“ teikia pasyvų investavimą, o tai reiškia, kad investuotojams nereikia rūpintis nuomininkais, nuomos sutartimis, komunaliniais mokėjimais, turto mokesčiais.

„InRento“ skirtas investuotojams, ieškantiems vidutinio laikotarpio (2–4 metų) investicijų su vidutine ir žemesne rizika į stabilumą orientuotu prieaugiu.

Nuo pat veiklos pradžios „InRento” komandai teko susidurti su įvairiais globaliniais ekonominiais iššūkiais, tokiais kaip COVID-19 pandemija, prekybos grandinių trikdžiai, itin aukšta infliacija, karas Ukrainoje, energijos kainų šokas, techninė recesija bei karas tarp Izraelio ir „Hamas“.

Nepaisant šių didžiulių iššūkių, „InRento“ išlaikė augimą ir nepriekaištingą reputaciją – kiekvieną mėnesį investuotojams mokamos palūkanos be vėlavimų iš įvairių NT nuomos projektų Lietuvoje, Ispanijoje, Lenkijoje.

„2024 metams nesame užsibrėže konkretaus finansuotinos sumos tikslo, nes mūsų tikslas, kalbant apie skaičius, yra išlaikyti nepriekaištingus rezultatus be nemokių projektų. Pastaraisias metais sukūrėme solidų pagrindą tarptautinei plėtrai ir per šiuos metus planuojame pateikti daugiau investavimo pasiūlymų iš užsienio šalių su patraukliu rizikos – grąžos santykiu”, – apie įmonės tikslus dalinosi D. Urbanovičius.