Arvydas Opulskis jau beveik dvejus metus yra nuolat augančios ir į IT technologijas investuojančios „Omniva“ grupės dalimi. Arvydas sako, kad stipriausia motyvacija jam yra kasdienių užduočių prasmė – naudojant įvairias technologijas, tobulinami įmonės veiklos procesai ir gana greitai pastebimas rezultatas, gerinamas klientų aptarnavimas.

,,IT srityje pradėjau dirbti dar studijuodamas trečiame kurse. Patirties įgijau keliose įmonėse dirbdamas su skirtingomis technologijomis. Į bendrovę „Omniva“ atvedė iššūkių paieška ir jau pirmojo pokalbio metu supratau, kad čia yra ta vieta, kurioje galėsiu pritaikyti savo žinias ir augti“, karjeros pradžią prisimena programuotojas-inžinierius Arvydas Opulskis.

Jau nuo pirmųjų dienų Arvydas prisijungė prie stambių įmonės IT projektų. Vienas iš jų buvo funkcionalumo iš IPS (ang. International Postal System, Tarptautinės pašto sistemos) programos perkėlimas į „Omniva“ valdomą infrastruktūrą, kur programuotojai-inžinieriai atliko paslaugų dalies programavimo darbus. Kitas projektas, prie kurio prisijungė Arvydas, buvo importo (siuntų, importuojamų į Europos Sąjungą ne iš ES šalių) deklaracijų kontrolės sistemos diegimas (ICS2), padedantis centralizuotai ES lygiu užtikrinti importuojamų prekių rizikų valdymą. Šiuo metu A. Opulskis yra atsakingas už logistikos ir tarptautinių muitinės paslaugų sistemos priežiūrą visoje įmonių grupėje.

„Man patinka būti naudingam. Integruotos sistemos suteikia galimybę dirbti efektyviai ir greitai įvertinti atliktą darbą bei gautą naudą, tad mūsų darbo rezultatas matomas ne po mėnesio, metų, o po trijų dienų“, – akcentavo IT specialistas.

Galimybė atskleisti savo potencialą

Vienas labiausiai įkvepiančių dalykų, Arvydo teigimu, yra ne tik sudėtingi IT projektai, platus technologijų spektras, bet ir įdomūs vadybiniai iššūkiai, kuriuos įmonė „Omniva“ siūlo IT komandoms. Pavyzdžiui, išbandyti save dirbant komandos vadovu: įvertinti savo galimybes ir potencialą spręsti problemas, priimti sprendimus, įgauti patirties ir ja pasidalinti su kolegomis.

„Esame technologijų įmonė ir čia neribojamos galimybės tobulėti. Galime išbandyti naujus įrankius, juos taikyti ir taip didinti paslaugų funkcionalumą, kuris sutrumpina darbų atlikimo ciklą ir gerina klientų aptarnavimą. Kaip vieną svarbiausių IT specialistus motyvuojančių akcentų galiu išskirti naudojamų technologijų įvairovę – nuo Java, Spring Boot iki GIT, Node.js ir kitų“, – komentavo A. Opulskis.

„Mūsų kasdienybė yra ne sprintas, o maratonas“, – komandiškumo svarbą pabrėžia Arvydas Opulskis.

Gero vidinio mikroklimato įrodymas – ilgamečiai darbuotojai

IT komandą, pašnekovo teigimu, vienija ne tik dinamiška veikla, misija ir atsakomybės, tačiau ir puoselėjama įmonės vidinė kultūra. Ryšys kuriamas ne tik laisvalaikiu, bet ir vykstant į komandiruotes ar mokymus. Suteikiamos galimybės ir pabendrauti, ir pasidalinti idėjomis.

„Nuo tada, kai prisijungiau prie bendrovės „Omniva“, iki šiol komandoje tebedirba tie patys žmonės – nė vienas nepaliko įmonės. Tai rodo, kad organizacijoje kuriamas vidinis mikroklimatas kiekvienam čia dirbančiam padeda jaustis gerai. Visi labai draugiški, noriai dalijasi idėjomis, ieško bendrų sprendimų. Esame motyvuoti ir visi siekiame bendrų tikslų“, – pažymi A. Opulskis.

O kaip atrodo įprasta IT inžinieriaus darbo diena? Arvydas šypsosi ir sako, kad dinamiška diena prasideda nuo detalaus situacijos įvertinimo, aptariama, kas įvyko, ką nuveikė kolegos. Susirinkimo metu apžvelgiama praėjusi diena, paskirstomos užduotys, o svarbiausia dalis ir nuolatinis kasdienybės „ingredientas“ yra intensyvus bendradarbiavimas, dalijimasis nuomonėmis, akcentuojant tai, kas vyko gerai, ką galima tobulinti, kam ir už ką norima padėkoti.

„Omniva“ įmonių grupės IT padaliniui iki metų pabaigos planuoja ieškoti apie pusšimčio naujų darbuotojų, vien Lietuvoje – 14 komandos narių.

„Mūsų kasdienybė yra ne sprintas, o maratonas. Nuoširdumas ir tarpusavio pagalba sujungia ir padeda siekti bendro rezultato“, – pabrėžė A. Opulskis.

„Omniva“ įmonių grupės IT padalinyje šiuo metu dirba apie 130 darbuotojų. Komandos pasiskirsčiusios per tris Baltijos šalis – Lietuvą, Latviją ir Estiją. „Omniva“ ruošiasi ambicingam verslo augimui, tad buriama didelė ir stipri IT komanda. Iš viso padaliniui iki metų pabaigos bus ieškoma apie pusšimtis darbuotojų, vien Lietuvoje – 14 komandos narių.

Aktyvius skelbimus rasite šioje nuorodoje.