2023 metų gruodį skelbtame prestižiniame „Dow Jones Sustainability Indices“ (DJSI) reitinge „Coca-Cola HBC“ buvo pripažinta tvariausia pasaulyje gėrimų gamybos įmone. Tai jau septintas kartas, kai „Coca-Cola HBC“ užima pirmąją vietą tarp savo sektoriaus įmonių, ir net 13-ieji metai iš eilės, kai bendrovė patenka į geriausiųjų trejetuką.

DJSI indeksus skelbia tarptautinė reitingų agentūra „S&P Global“, kuri ir pristatė 2023 metų tvarumo metraštį. Remiantis šiuo dokumentu, pirmąją vietą pagal pasiekimus tvarumo srityje tarp viso pasaulio gėrimų pramonės įmonių praėjusiais metais užėmė „Coca-Cola HBC“. Pasiekimas atrodo dar solidžiau įvertinus tai, kad 62 pramonės šakoms atstovaujančių 9400 įmonių vertinančiame reitinge „Coca-Cola HBC“ pateko tarp 1 proc. geriausiųjų.

„Coca-Cola HBC“ taip pat pateko ir į ne pelno siekiančios aplinkosaugos organizacijos CDP skelbiamo reitingo geriausių įmonių „A“ sąrašą. Aukščiausias įvertinimas bendrovei buvo skirtas dėl pavyzdingai vykdomų įsipareigojimų užtikrinti skaidrumą klimato ir vandens srityse. „Coca-Cola HBC“ prisijungė prie nedidelio skaičiaus bendrovių, gavusių dvigubą CDP įvertinimą.

„Šiuos pasiekimus lėmė mūsų aiški vizija ir nuolatos įgyvendinami tikslai tvarumo srityje. Įtakos taip pat turėjo drąsus ir verslus mąstymas bei tvirtas įsitikinimas, kad tvarumas iš tiesų leidžia kurti vertę ir auginti verslą. Nuolatinės investicijos į technologijas, inovacijas, partnerystę ir noras išbandyti naujus dalykus atveria mums galimybes kurti tvaresnę ateitį“, – sako „Coca-Cola HBC“ vadovas Zoranas Bagdanovičius.