Sudomino pasiūlytas iššūkis

Lukas Jurevičius bendrovėje „Omniva“ pradėjo dirbti netikėtai. Pasiūlymo prisijungti prie IT komandos jis sulaukė žinute socialiniame tinkle „LinkedIn“, ir jau skaičiuoja čia dirbantis daugiau nei metus. Lukas sako, kad jį į „Omniva“ atvedė iššūkis dirbti su itin plačiu funkcijų spektru ir skirtingų sistemų gausa.

„Atėjau kaip full stack programuotojas, šiuo metu esu programinės įrangos inžinierius ir laikinai einu Launchpad komandos vadovo pareigas. Mūsų komanda užsiima tarptautinės logistikos sistemų priežiūra ir palaikymu, tobulinimu, gedimų (trikdžių) gamybinėje aplinkoje taisymu. Esame atsakingi už tarptautinės logistikos procesus, tarptautinių klientų integracijas. Taip pat koordinuoju tarptautines pašto paslaugas. Iš tiesų už sėkmingo siuntos pristatymo slypi ne tik matomas kurjerių ar logistikos centro darbuotojų darbas, bet ir IT komanda, kuri prižiūri sistemas bei daro didelę įtaką siuntų pristatymo procesams“, pasakoja Lukas Jurevičius.

Augina ir savo srities profesionalus, ir lyderius

Kaip dar vieną IT specialistų motyvacijos elementą „Omniva“ įmonių grupėje Lukas įvardija sudarytas sąlygas asmeniniam augimui. Kartu su vadovu diskutuojama, kokie yra darbuotojo tikslai ir kaip juos būtų galima pasiekti. Norintiems daryti karjerą, suteikiama galimybė keisti specializacijos profilį bei išbandyti save naujoje pozicijoje.

 Lukas Jurevičius džiaugiasi, kad per visą jo darbo laiką komanda tik augo, nė vienas kolega nesusigundė palikti įmonės.

Pasak Luko, IT komandoje taikoma apsikeitimo darbo pozicijomis praktika, kuri jam patinka ir papildomai motyvuoja. Jis jau kelis mėnesius eina vadovaujančias pareigas savo komandoje, o po kurio laiko šią poziciją išbandys ir kitas patyręs programuotojas. Tai padeda lavinti vadovavimo įgūdžius, suteikia galimybę pamatyti užduotis iš kito požiūrio taško bei gauti naujų žinių.

Tokia metodika ir įmonės vadovų požiūris, Luko teigimu, rodo pasitikėjimą komanda, o tai suteikia dar didesnę motyvaciją. Saugi bei atvira vidaus kultūra augina ir asmenybes, ir specialistus-profesionalus. Kiekvienas darbuotojas yra įtraukiamas į diskusijas ir skatinamas išsakyti savo poziciją, siūlymus, kad kasdieniai darbo procesai būtų kiek įmanoma efektyvesni.

„Dideli projektai ir diegiamos inovacijos yra malonūs iššūkiai. Ar kartą per savaitę vykstančiame komandos susitikime Kaune, ar Taline, kur susitinka Lietuvos, Latvijos ir Estijos kolegos neformalioje aplinkoje, visur draugiškai aptariame, kaip mums sekasi ar nesiseka, randame, kam norime padėkoti. Džiugu tai, kad įmonės viduje puoselėjama kultūra leidžia dalintis grįžtamuoju ryšiu ir produktyviai spręsti iškylančias problemas“, apie motyvaciją darbe kalba L. Jurevičius.

 Motyvacijos tobulėti suteikia investicijos į inovacijas, technologijų ir sistemų gausa bei augti skatinanti vidinė kultūra.

Puikus laikas prisijungti

IT specialistas akcentuoja, kad žmonės, kurie renkasi programuotojo kelią, dažniausiai mėgsta mąstyti, spręsti problemas ir gilintis į sudėtingus procesus. Visos šios galimybės suteikiamos „Omniva“ įmonių grupėje. L. Jurevičiaus teigimu, dabar yra unikali galimybė tapti didelės organizacijos dalimi ir prisidėti prie reikšmingų inovacijų diegimo tarptautiniu mastu.

„Mūsų įmonėje veikia labai daug sistemų, skirtų kokybiškų integracijų su skirtingais partneriais ir plataus spektro logistikos bei pašto funkcijų palaikymui. Žmonėms, kuriems patinka iššūkiai, problemų kompleksiškumas, sudėtingų sistemų kūrimas, mūsų komanda yra puiki vieta realizuoti save kaip informacinių technologijų profesionalą“, pažymėjo L. Jurevičius.

„Omniva“ įmonių grupės IT padalinyje trijose šalyse šiuo metu kartu su išorės partneriais dirba apie 170 darbuotojų. Iki metų pabaigos bus ieškoma dar pusšimčio darbuotojų, vien Lietuvoje – 14 naujų komandos narių.

Skelbimą į laisvas „Omniva LT“ IT komandos pozicijas rasite šioje nuorodoje.