ISS ESG reitingų agentūra „Ignitis grupei“ patvirtino aukštą „B-“ reitingo vertinimą ir suteikė „Prime“ statusą. Šis naujas statusas reiškia, kad „Ignitis grupės“ aplinkosaugos, socialinės atsakomybės ir valdysenos (angl. ESG) veiklos atitinka ambicingus tvarumo principus, o jų rezultatai viršija energetikos sektoriui nustatytą ribą ir yra orientuoti į reikšmingus teigiamus pokyčius. Šiuo metu „Ignitis grupė“ patenka tarp 20 proc. ISS geriausiai vertinamų energetikos bendrovių pasaulyje. Pernai Grupė buvo gavusi reitingo vertinimą „C“ (skalė – nuo „D-“ iki „A+“, kur „A+“– geriausias galimas vertinimas).

Grupės ESG reitingo vertinimą atnaujino ir kita pasaulinė reitingų bendrovė MSCI, patvirtinusi tokį patį, kaip ir pernai – „AA“ – vertinimą (skalėje nuo „CCC“ iki „AAA“). MSCI vertinimu, Grupė patenka tarp savo pramonės šakos lyderių reikšmingiausių ESG rizikų ir galimybių valdymo atžvilgiu.

Tarptautinė verslo tvarumo vertinimo agentūra „EcoVadis“ antrus metus iš eilės Grupės dukterinei bendrovei „Ignitis“ suteikė aukščiausią – platininį – įvertinimą ir patvirtino, kad Lietuvos sumanių energetikos sprendimų bendrovė patenka tarp 1 proc. geriausiai vertinamų pasaulio įmonių (vertinama 78 balais iš 100). Platininis reitingas yra tarptautinio pripažinimo ženklas, rodantis, kad įmonė ne tik yra įsipareigojusi tvarumo principams bei geriausiai praktikai, bet ir realiai tai įgyvendina.

„Esame žaliosios gamybos lyderiai Baltijos regione ir plėtodami savo veiklą šioje srityje sprendžiame ne tik šios dienos iššūkius – iš esmės tai darbas dėl to, kad ateityje visi gyventume geriau naudodami tik iš atsinaujinančių išteklių pagamintą energiją. Tad nuolat tobuliname savo procesus veiklos tvarumą užtikrinančiose srityse, o atnaujinti reitingai patvirtina, kad einame geru keliu“, – sako „Ignitis grupės“ tvarumo vadovas Valentas Neviera.

Įgyvendindama savo pagrindinį siekį sukurti 100 proc. žalią ir saugią energetikos ekosistemą, „Ignitis grupė“ didelį dėmesį skiria šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijų mažinimui, energetikos sistemos modernizavimui, inovatyvių sprendimų kūrimui bei atsinaujinančios energetikos plėtrai. Nuo 2023 m. pradžios „Ignitis grupės“ Žaliosios gamybos portfelis padidėjo nuo 5,1 GW iki 6,3 GW ir generuoja didžiausią bendrovės EBITDA dalį.