„Matome, kad šalyje didėja įmonių laikomų lėšų kredito įstaigose dalis, kuri šių metų rugpjūčio pabaigoje buvo daugiau negu dešimtadaliu (12,3 proc.) didesnė, palyginti su pernai. Todėl siekiame užtikrinti palankias lėšų laikymo sąlygas verslo klientams, norintiems laikyti pinigus savo įmonių sąskaitose. Dabartinė ekonomikos padėtis skatina kai kurias jų mažinti sąnaudas, didinti pinigų likučius ir taip užsitikrinti būtiną likvidumą“, – teigia SEB banko valdybos narė Eglė Dovbyšienė.

Anot jos, kaupiamąjį indėlį galima ir papildyti, ir lėšas pervesti į savo mokėjimo sąskaitą SEB banke klientui patogiu metu be papildomų sąlygų.

Bankas moka vienos nakties palūkanas verslui

Verslo įmonės, stengdamos efektyviau valdyti savo likvidumą ir užtikrinti palankias lėšų laikymo sąlygas, gali su banku sudaryti vienos nakties palūkanų sutartį. Ją sudaryti gali įmonės, kurių banko įmonės sąskaitoje yra ne mažiau negu 500 tūkst. eurų, neįskaitant sąskaitos kredito perviršio (angl. overdraft) ir kredito linijos limito lėšų. Vienos nakties palūkanos yra 1,8 proc. Jeigu įmonė banko sąskaitoje laikys du milijonus eurų ar daugiau, vienos nakties palūkanos bus 2 procentai.

Šis sprendimas mokėti vienos nakties palūkanas suteikia įmonei galimybę be papildomų pinigų pervedimo (galioja ir kaupiamajam indėliui) į kitą sąskaitą gauti palūkanas ir toliau tęsti įprastą įmonės veiklą, t. y. banko sąskaitoje gauti įmokas iš pirkėjų ir atsiskaityti su tiekėjais bei kartu gauti palūkanas už laisvas lėšas eurais. Palūkanos į banko sąskaitą pervedamos kitą darbo dieną.

SEB bankas taip pat nuo rugsėjo 4 dienos už dvylikos mėnesių terminuotuosius indėlius verslo klientams moka 3,8 proc. metų palūkanas. Indėlių palūkanos taikomos pagal naujas sudarytas įmonių terminuotųjų indėlių eurais sutartis. Minimali terminuotojo indėlio suma 100 Eur, o terminas nuo 1 mėn. iki 36 mėnesių. Indėlio sutartį įmonių atstovai gali paprastai ir greitai sudaryti internetu, pasirinkto termino pabaigoje indėlis ir palūkanos pervedami į sąskaitą banke.

Ir didelės, ir mažos bei vidutinės įmonės gali rinktis sau tinkamą taupymo būdą, įsivertinusios laisvas lėšas ir veiklos pobūdį. Pavyzdžiui, kaupiamasis indėlis verslui yra tinkamiausias toms įmonėms, kurios savo įmonės sąskaitoje laiko mažiau negu 500 tūkst. Eur, galima padėti indėlį nuo vieno euro, vienos nakties indėlis – jei suma įmonės sąskaitoje yra didesnė negu 500 tūkst. Eur, o terminuotąjį indėlį tikslinga turėti verslo klientams, kurie planuoja investicijas ar didesnes išlaidas ateityje – po trijų ar daugiau mėnesių.